15.07.04
08:57
Почвам да бягам.Уморявам се.Правя ходейки обиколка.Пак бягам.И така докато краката вече почти немогат.Ама ако съм си починал пък и иначе приди това почвам след 5 тата обиколка започвам да усещам примерно червата ми се мъчат да всмучат нещо ама няма какво.Само чаша кафе-една препълнена ама не съвсем нескафе.Или пък черния дроб нещо и той почва да смуче гликоген ли незнам и той пак леко ме заболява в дясно.Тва с Ч.дроб няма начин да се избегне ама тва за червата не е болка ама кофти усещане.Нещо да ям ле преди да бягам?На НВД съм яко.
15.07.04
09:17
амино или протеин,бягаи във средно темпо а не некви спринтове щото мазнините си остават а гориш мускул.Ако бягаш в средно темпо трябва да издържиш 25 минути минимум без да спреш.............ако не издържиш или не бягаш в средно темпо или си болен от нещо.
Наи добре пробваи бягане на място във вас..............аз така правя и много добре го усещам.............пусни си и кака Анелия да ти крещи и нема да усетиш как ще ги избегаш 25 мин. :wink:
Значи това стичането на място е много добра идея,лично аз сьщо го правя.Темпото нека да не е много бьрзо ,а да е ритмично.На това американците му викат -джокинг.Ама трябва да вдигнеш времето на около35-40 мин.Не знам как усети че черния дроб смуче гликоген :roll: ПО-добре усети как се топят мазнини.P.S Лесно мани я тая лоена топка. Добре си беше с Шон Рей :)
Преди няколко седмици се оплаквах тук от моето тичане. Сигурно темата е някъде по-надолу.
С 2 думи - първият път беше много зле, с по 2-3 паузи, зор и мускулна треска, все едно това е първото упражнение, което правя от години, но на третия опит закрепих 20 мин. После 30 и можех още.
Равномерното темпо е важно. Винаги има умора в началото, но след време влизаш в ритъм и се чувстваш сякаш в това темпо можеш да тичаш с часове. Това значи, че си включил турбо-компресора и си в аеробен режим. Следва истинската част от тренировката.
Поне при мен е така. В момента, в който спра (например, за да си вържа връзките на обувките) усещам как цялото ми тяло излъчва горещина.
Поздрави!
малеее аз явно без такъв компресор съм създаден.Баси работата.аз в началото за 8-9 минути и трябва да почна да хохя???С ква скорост е тва бягане 30 минути примерно.Аз трябва влегматично да тичам едва едва за да ги избягам.
15.07.04
13:58
Как така “червата ми се мъчат да всмучат нещо” ???? Те не всмукват безпричинно; перисталтиката на червата ти ли не е в ред? Според мен оправи хранителния си режим, яж по - често и готвена манджа; избягвай мазното и виното, газирано и кафе, баластът от ядки и пълнозърнести хлябове и ако проблемите продължат - най - добре иди на лекар; може да се окаже колит или гастрит(това е стомашно заболяване, но може да се усеща и с други симптоми).
Разбира се, може и да е само временно неразположение, обаче щом пишеш за него чак във форума.... предполагам ,че не го усещаш така.
Ами дзвер това с червата става дума само когато бягам вече последните обиколките имам сякаш като чевство на глад ама само докаго бягам.После като си почина тогава минава.Сутрин багам от 7 и10 накаде сутринта на гладно само едно кафе удрям.Иначе стомаха и цялата перисталтика си ми бачка на 6.Мазнин почти не приемам само понякога от ядки ако има повечко иначе само от кашкавала ям го малко и киселото мляко-него доста го обичам.Вчера за пример съм приел 73гр. мазнини.Безалкохолно несъм пим от мноого време.Хляб от месеци манджа си правя АЗ като си задушавам работи със пилешките гърди.
Просто чувството е когато си гладен все е дно НО САМО КОГАТО СЕ ИЗМОРЯ. като почина минава
15.07.04
14:54
Абе Маил това е брат ми бе :x :).Пък ония предишният беше Флекс Улиър не шон реи
15.07.04
15:40
Къде пък съм се засегнал бе 8) ?
[quote author=“dreben”]??С ква скорост е тва бягане 30 минути примерно.
Е, колкото можеш. Не е казано, че трябва да ги взимаш в марш на скок. Малко по-сложно е, ама ако можеш да свикнеш е полезно - мери си пулса докато бягаш. Най-лесно става за 15 секунди на вратната артерия. Напипва се лесно с палеца, нашироко, отстрани под брадичката, до гръкляна. Само не натискай силно, хехе. След това умножаваш по 4.
Кардиозоната се определя според възрастта и килограмите, май, има си графики. Трябва да си в нея. Ако паднеш по-ниско - значи темпото е бавно. Ако си отгоре - лошо, веднага намали темпото.
Моята зона беше някъде 135 - 170 удара в минута.
Държа средно 38 - 40 удара за 15 секунди.
Dreben,абе колко си кг?Ако си слаб това си е нормално.Щом нямаш “подплата” много дьрпаш от мускулите,да знаеш.Ако си по-подплатен,значи нямаш вьзстановяване.Все пак има нещо за да става така,дано не е нещо здравословно :cry:
Кво слаб е човек аз съм баси свинята.84 кила 185 висок..може един сант отгоре отдлу :cry:
Ами тогава виж макса за тебе ,на пулса,т.е 220 минус годините и трябва да поддьржаш 60-70% от него.Може да се пробваш да правиш на всеки 5 мин.да го вдигаш до 80-85% за 1мин..Ако пак ти става така според мене изпадаш в хипогликемия,щото си на НВД.За това веднага спираш да не стане по-лошо.След бягането може да вземеш някакьв прост вьглехидрат от рода на мед или глюкоза.Може някой да добави нещо :wink:
Пробвай без кафето, то може да ти влияе на стомаха нещо...
доколкото знам не е хубаво да се пие кафе на гладно.
15.07.04
19:18
[quote author=“gotcha”]доколкото знам не е хубаво да се пие кафе на гладно.
цял свят го прави или греша :wink:
15.07.04
19:39
Аслъ. В цял свят знайш колко пиянки има ? По таз логика и аз да дръпна пет ракии за релеф :)
И между другото, аз не пия кафе. Почти никак.
Аве хора, това стягане, куркане и евентуално болка в червата не е от хипоглекимия; нито от сърдечна аритмия - това е ако не пряко в червата - някъде в храносмилателната система. Само кафето според мен е вярно предложение - да спре да го пие. И според мен - да хапва по нещо, ама не по една лъжичка, а примерно по някаква закусчица.
И, между другото, знаете ли, чел съм едни чудеса от някакви доктори - и аз не помня къде - че разпространения обичай за бягане рано сутрин е изключително вреден. Обяснението ще се опитам да възпроизведа със свои думи: нивото на хормоните бавно се нормализира няколко часа след съня, също тъй и пулса, равнището на хранителните вещества в кръвта и нормалния им цикъл. Поради тази причина тея тичания буквално преуморяват сърцето - то се старае да компенсира недостига и след време се стига до различни сърдечни заболявания.
15.07.04
20:28
Мче то това се знае одавна бе. Аз бях чел още преди много години една книжка за бодибилдъри и там точно това пишеше. Просто сутринта трябва да се избягва какъвто и да било физически стрес, защото сърцето бие с незнам си колко си % по-бавно и влиза в пълна работа след няколко часа. Там имаше и аритмията спомената като проблем.
Дзвер, ако обичаш не загрозявай повече форума :lol:
Това за сърцето се знае, глупост е да станеш и да се качиш на велото или да почнеш да тичаш. Ако някой знае след колко време може тялото да се ‘стресира’ физически да каже. Аз карам 30 минути след като стана.
15.07.04
21:23
Извън темата :
[quote author=“gotcha”]Дзвер, ако обичаш не загрозявай повече форума :lol:
Хе-ееей ! Това за аватара ми ли беше ???? Тука взе да става аватарна гражданска война!
Това е любимият ми герой от една много яка за мен игра :)
Той е от лошите.
Ще видиш ти, като излезе Resident Evil 2 :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ХАХА :)
не го приемай навътре, просто ме стряска :P
сложи някой от добрите ;)
15.07.04
21:36
[quote author=“gotcha”]ХАХА :)
не го приемай навътре, просто ме стряска :P
сложи някой от добрите ;)
Че какво му е на човека? Супер симпатяга е !
Как да не си лепна Мила Йовович за аватар :) :oops: :roll: Няма нищо Дзверско в нея - манеканка тип захарен памук
:lol:
И между другото - админите - можете ли да направите аватарите така, че да ресайзват картинките ?
16.07.04
00:37
Tuk se pi6at samo gluposti
stiga ste pla6ili horata 4e se gubi masa pri aerobno natovarvane
tova sa pulni gluposti na hora koito si niamat gram na poniatie kak se trenira aerobno
i pravilno
I nai dobrite kulturisti v sveta
hodiat da biagat i to dosta 4esto
po mnogo pri4ini
za da si zazdraviat razbitite ot silova trenirovka i himia surca
za da podobriat transporta na ve6testvata v kruvta
da povi6at obema na belite drobove
da podobriat priema na kislorod v kruvta
za razpuskane
i za mnogo mnogo drugi ne6ta
Az naprimer biagam prez den po 1 4as
i ne sam svali gram muskulna masa
ami vie znaete li 4e za da po4ne organizma da obrabotva maznini mu triabvat vuglehidrati
kakvi sa tezi gluposti
vzemai Amino i protein i biagai
to4no taka 6te izgubi muskulna masa
stiga ste savetvali hora, koito daje ne ste i vijdali
nai dobre e po prinzip
4ovek si kupuva edin 4asovnik koito meri pulsa
pravi si edin test pri sportnen diagnost
4e vie mojete da umorite niakoi s va6ite saveti be
ami ako niakoi padne i umre utrepo va6a vina hubavo li 6te vi e posle
otkade znaete 4e horata niamat niakoi zdravoslovni problemi
izviniavam se za tona oba4e mnogo se draznia kato 4eta niakoi postzove
ta natatuk
doktora ti opredelia s koi puls triabva da biaga6 4e da si v tvoia li4en obmen na ve6testvata
ne ottuk ottam do4ul
i taka se po4va ot 5 min. men ako pitate
i svremeto se stiga do 4as koeto we dostatu4no
to4no ako niama6 dostatu4no vuglehidrati i maznini togava se gibi masa
nedeite da se pla6ite
Vzemaite minerali, za6toto pri potene se gubiat dosta piite voda
do 2 litra na den + izgubenoto po vreme na trenirovka
vitamini protiv svobodni radikali i se
hranete pravilno
togava niama da se pla6ite ot zagubi na masa pri aerobno natovarvane
organizma da obrabotva maznini mu triabvat vuglehidrati
това искам да разбера от къде си го измисли :)
Чувал ли си за набавяне на енергия от кетони?
За кетонна и нисковъглехидратна диета?
За мастни ензими и подобни неща?
Никой не казва, че е вредно тичането и аеробните тренировки и дори един малко запознат човек с бб, който знае да наблюдава тялото си ще знае как да не махне мускулната си маса.
16.07.04
01:24
ami 4ove4e nali tova mi e rabotata be
zanimavam se sas sportisti po cial den
tia obmeni na ve6testvata sam gi u4il nimam da ti kaja kolko vreme
i ne 6ta da se vpuskam v nau4ni trudopve i tn,
taka 4e pi6a po prosti4ko
vuglehidrati ti triabvat da zadeistva6 obmianata na mazninite, abe problema mi e 4e ne moga dosta raboti na bulgarski da gi obiasnia 4e sam gi u4il na nemski :lol: :lol:
16.07.04
01:42
A tia nisko vuglehidratni dieti sa takova demode
4e niama nakude pove4e
4e vuglehidratite sa za umstvenata deinost ot nai goliamo zna4enie
a i sa purvi4en iztok na energia
Окей ясно, че си изчел един тон книги, но какво значи демоде? точно при храненето всеки организъм е различен и човек се нагажда по себеси, аз като съм склонен към надебеляване ендоморф, при нисковъглехидратна диета чувствително намалявам мазнините.
Ако си така добър и имаш време дай ми по-ефективна диета за топене на мазнини за моят тип метаболизъм. Ако може нещо, което не съм пробвал или явно не съм го правил като хората.
Мерси предварително :)
16.07.04
10:08
dreben vij kade moje da se krie problema ti.I az imah takova ne6to.4uvstoto navqrno esu6toto-kato se drusa6 pri bqganeto i 4uvstva6 kurkoreneto.Tova 6te da e ot te4nostite koito si priel predi tova.Ne znam dali samo kafe pie6 ama i to e mnogo.Pri men trqbva da priema po-
malko ot 100ml te4nost za da ne se polu4i taka.Probvai taka moje da ima6 efekt.Edinstvenata razlika e 4e az go v na4aloto kum 2-ta obikolka.Uspeh!
16.07.04
10:22
da DJ MADMAN.Zainterisuvame tova koeto govorish i mislq 4e si prav.Q dai pove4ko svedeniq za tova koeto znae6 e pravilno za topene na maznini pri endomorf,6toto i az kat gotcha sum s takuv metabolizam.Nie mai se otklonihme baq ot temata ama ...
16.07.04
13:13
Ami bih iskal da ti pomogna , ama s online saveti ne mi se viarva da stane ne6to, Tiput ti niama zna4enie, za obmianata na ve6testvata sa drugi ne6ta ot zna4enie, taka 4e 6te te posavetvam da si kupi6 edin 4asovnik koito meri pulsa i da otide6 pri niakoi sporten lekar da te testva, s niakoi aeroben test 4e da si znae6 dolnite i gornite granici na pulsa ,6tom kato iska6 v mazninizte da raboti6, tova si e individualno za vseki organizam, zatova ne iskam da ti kazvam razni nepisani pravila i tn.
Pri dobre trenirani organizmi, mazninite se vklu4vat mngog po rano v obmianata otkolkoto pri organizmi koito ne se zanimavat dosta s aerobno natovarvane, taka 4e ako stava bavno ne se 6a6kai. nadiavam se da ima koi da te obsluji v BG po taia nasoka i da ne struva mnogo, 4e tuk gi pravim ot po 170 evro nagore tezi testove