ВЯРНО ЛИ Е .....

03.02.06
23:01

здравеите искам да ви задам въпрос,верно ли е 4е  за една година може да се ка4и  ( 1 )  КИЛО  мускулна маса ,без химия, направо ме от4ая собственикът на залата която посеШтавам.Каза ми 4е това е напълно невъзможно по натурален път да се ка4и за един месец кило 4иста мускулна маса или по малко,понеже тои тренира ве4е 20 години и е изпробвал, тоест знае вси4ко тои направо си го каза имал достатъ4но опит.
Не използвай 4-ки за заместване на букви
DJGorgio-Astor

03.02.06
23:22

Глупости 1 кг , кажи му на тоя “собственик” малко да прочете барем вдене

03.02.06
23:46

:D ok DJGORGIO ASTOR извиняваи за 4етворките но просто клавиатурата ми е такава все пак пиШа от 4ужбина

03.02.06
23:49

би трябвало за една година да направиш пове4е от 1 сантим нешто не правишкакто трябва

04.02.06
00:14

[quote author=“valentinik46”]здравеите искам да ви задам въпрос,верно ли е 4е  за една година може да се ка4и  ( 1 )  КИЛО  мускулна маса ,без химия, направо ме от4ая собственикът на залата която посеШтавам.Каза ми 4е това е напълно невъзможно по натурален път да се ка4и за един месец кило 4иста мускулна маса или по малко,понеже тои тренира ве4е 20 години и е изпробвал, тоест знае вси4ко тои направо си го каза имал достатъ4но опит.
DJGorgio-Astor

Това е малко относително - може би той малко е преувеличил или не е пояснил, но определено истината е някъде там.
Според мен за една година повече от 5 кила чиста мускулна маса без стероиди е почти невъзможно да качиш...
Тези дето качвате по 5-6 кила за 3 месеца качвате в корема основно ;)

04.02.06
00:57

[quote author=“kao”]Това е малко относително - може би той малко е преувеличил или не е пояснил, но определено истината е някъде там.
Според мен за една година повече от 5 кила чиста мускулна маса без стероиди е почти невъзможно да качиш...

Не съм съгласен! От личен опит съм разбрал, че може да се качва чисто и по повече от 5-6 кила за 3 месеца, само че излизат много скъпо добавките, а се искат и много други неща - да тренираш и ядеш като хората, което никак не е лесно! За това трябва опит - много опит!
При едно изследване е установено, че при идеален контрол над обмяната на веществата, синтезирания белтък (мускулна маса) за един ден е равна на произведението на теглото ви в либри по 1.818! Разбира се това е нещо абсолютно недостижимо! Но все пак съм убеден (от личен и чужд опит), че за една година могат да се качат доста над 4-5кг мускулна маса!

04.02.06
12:36

Зависи от много фактори.
При добре планирана тренировка/хран. режим/почивка реално можеш да се стремиш към 1 кг качване на чиста муск. маса на месец. И пак пи идеален тренировки/хранене пак някакви проценти от това, което се целиш ще са мазнини.
Но това, че сте качили 5 килограма за 2 месеца хич не е хубаво, камо ли за похвала(освен ако ползвате забранени медикаменти или имате добър ген)

07.02.06
01:37

[quote author=“Pc_genius”][quote author=“kao”]Това е малко относително - може би той малко е преувеличил или не е пояснил, но определено истината е някъде там.

Не съм съгласен! От личен опит съм разбрал, че може да се качва чисто и по повече от 5-6 кила за 3 месеца, само че излизат много скъпо добавките, а се искат и много други неща - да тренираш и ядеш като хората, което никак не е лесно! За това трябва опит - много опит!
При едно изследване е установено, че при идеален контрол над обмяната на веществата, синтезирания белтък (мускулна маса) за един ден е равна на произведението на теглото ви в либри по 1.818! Разбира се това е нещо абсолютно недостижимо! Но все пак съм убеден (от личен и чужд опит), че за една година могат да се качат доста над 4-5кг мускулна маса!

Тук нали говорим за качване на мускулна маса без стероиди? Ти самият колко си качвал само с добавки? Говоря чисто...
Просто не виждам как в общият случай (изключвам някой който е свръхгенетично надарен или който употребява 20 вида препарати под форма на хран. добавки) някой може да качи повече от 5-6 кила за една година?
Самите културисти които употребяват стероиди от година на година си вдигат личното тегло с по няколко килограма само??
В 95% от случайте качената маса са или мазнини или задържана вода... като видя някой да пише качих 6 кила за месец 2 месеца с помоща на гейнер и креатин и ми става смешно. Не че умаловажавам това - малките резултати са резултати, но мускули се правят доооста трудно ;)

^V

07.02.06
05:42

[quote author=“valentinik46”]здравеите искам да ви задам въпрос,верно ли е 4е  за една година може да се ка4и  ( 1 )  КИЛО  мускулна маса ,без химия, направо ме от4ая собственикът на залата която посеШтавам.Каза ми 4е това е напълно невъзможно по натурален път да се ка4и за един месец кило 4иста мускулна маса или по малко,понеже тои тренира ве4е 20 години и е изпробвал, тоест знае вси4ко тои направо си го каза имал достатъ4но опит.
DJGorgio-Astor

хаха определено не е вярно...

07.02.06
10:31

до голяма степен е прав треньорът ти, въпреки че съм съгласен, че преувеличава. Капацитетът на организма да увеличава натурално обема на муск.клетки и по този начин муслулното си тегло е доста ограничен. Не съм сигурен в цифрите, но при средностатистическия трениращ това беше някъде от порядъка на 15-16 гр. на ден. Ако на теория тези стойности се запазят (което е малко вероятно), то за една година човек би могъл да натрупа м/у 4 и 5 кг. чиста мускулна маса и то при условие, че всеки ден спазва строг режим на хранене и възстановяване, тренира редовно, спи достатъчно и т.н.
Разбира се, от това уравнение се изключват начинаещите (със стаж под 1 г.), тъй като при тях няма все още адаптация към натоварването и растежът може да бъде по-голям. В случая добавките играят малка роля, тъй като основното ограничение на растежа идва не от количеството погълната суроватка или креатин, а от секрецията на тестостерон,соматотропин, инсулин и пр. Разбира се, има “добавки” като прохормони, легално продавани лекарства против мускулна дистрофия и др., които могат да окажат силно въздействия за повишаване на растежа, но при повечето от тях пак говорим за въздействие в/у същата тази хормонална обмяна.
За това ви препоръчвам да си намерите от някъде качествен уред за измерване на телесни мазнини, така най-сигурно ще установите какво всъщност качвате.

07.02.06
18:42

най-вече зависи в какъв етап от стажа си се намираш.За начинаещите е много лесно да качват, аз като почнах първите три месеца съм качил по 5 санта на ръцете(0т 32 на 37) и около 10 кг телесно тегло, от които видимо мн малко мазнини.Ако беше вода, досега да съм я изгубил при множеството тренировки(тренирам киокушин) ама не.Това за културистите че качват макс. по 3-4 кила на година да, ама те са на границата на генетичните си възможности, някои дори я прекрачват :wink:  така че...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1