Ябьки-обелени..Защо?

08.02.06
02:20

ЗДравейте.Някьде тук вьв форума бях чела че е по-добре ябьлките да се ядат обелени,но неможах да разбера защо?Може би е малко глупаво ако ви попитам ,но така по-малко вьглехидрати ли имат и по/малко ли са калорични(повече ме интересува за вьглехидратите им,защото много ги обичам тези ябьлки ,пьк сьм на НВД и знам че не е хубаво повече от 1-2 да се консумират дневно)

SP

08.02.06
02:37

Е в кората не може да има много калории все пак.  :lol:
Първата причина да ги белиш е, че купешките се пръскат с к’ви ли не гадости и както и да ги миеш все си остават разни химикали.
Втората причина е, че са трудно смилаеми. Но ако са домашни мисля, че е по-добре с кората, защото там има концентрация на витамини.

08.02.06
07:56

Идеята е, че кората е трудно смилаема. Не всички сортове са с дебела кора.

08.02.06
11:07

аз пък винаги си ям ябълките с кората - заради витамините.
освен това ако си момиче е хубаво да ядеш и кората - съдържаше някакво вещество (не си спомням каво беше  :oops: ) което е много полезно за кожата (изглажда я и я хидратира)

08.02.06
12:10

[quote author=“Kiara”]... по-добре ябьлките да се ядат обелени...

Не е по-добре.

VL

08.02.06
13:12

най- ценното е около семките. в обелката на купените ябълки има нитрати.

08.02.06
15:30

При мен от ябълката остава единствено дръжката евентуално.. Даже и семките ги сдъвквам и са ми вкусни даже. Има сортове обаче, на които е невъзможно да се яде кората.

08.02.06
16:45

Половината от фибрите се съдържат в обелката на ябълката. По-добре ги мии добре и си ги яж с кората(по-нисък гликемичен индекс).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1