08.02.06
02:20
ЗДравейте.Някьде тук вьв форума бях чела че е по-добре ябьлките да се ядат обелени,но неможах да разбера защо?Може би е малко глупаво ако ви попитам ,но така по-малко вьглехидрати ли имат и по/малко ли са калорични(повече ме интересува за вьглехидратите им,защото много ги обичам тези ябьлки ,пьк сьм на НВД и знам че не е хубаво повече от 1-2 да се консумират дневно)
08.02.06
02:37
#1
Е в кората не може да има много калории все пак. :lol:
Първата причина да ги белиш е, че купешките се пръскат с к’ви ли не гадости и както и да ги миеш все си остават разни химикали.
Втората причина е, че са трудно смилаеми. Но ако са домашни мисля, че е по-добре с кората, защото там има концентрация на витамини.
аз пък винаги си ям ябълките с кората - заради витамините.
освен това ако си момиче е хубаво да ядеш и кората - съдържаше някакво вещество (не си спомням каво беше :oops: ) което е много полезно за кожата (изглажда я и я хидратира)
[quote author=“Kiara”]... по-добре ябьлките да се ядат обелени...
Не е по-добре.
08.02.06
13:12
#5
най- ценното е около семките. в обелката на купените ябълки има нитрати.
При мен от ябълката остава единствено дръжката евентуално.. Даже и семките ги сдъвквам и са ми вкусни даже. Има сортове обаче, на които е невъзможно да се яде кората.
08.02.06
16:45
#7
Половината от фибрите се съдържат в обелката на ябълката. По-добре ги мии добре и си ги яж с кората(по-нисък гликемичен индекс).