Избор на тренировка?

01.08.16
02:06

Здравейте!Реших да се консултирам с останалите преди да избера тренировките си за ден!Та се двуомя между следните две:
1-Сутрин на гладно 2-3 часа въртене на фитнес колело,като на всеки 30-40 мин. да пия по 250 мл вода.След това закуска (нещо леко).После малко коремни преси(ок.60-70) и лицеви упори(ок 10-15).На обяд нещо повече за ядене т.е повече калории,защото от това дето знам,е че на обед се яде най-много.След това каране на колело около 7-8 км. със скорост 25-6км/ч.След това преди вечеря още коремни преси(60-70) и лицеви упори(10-15)
2.Сутрин след закуска въртене на фитнес колелото 1-2 часа ,след това коремни преси по 100 и по 20 лицеви.След обяд 5-6 км. каране на колело(с около 25км/ч)  и около 30-40 мин.футбол(като за това време минавам около 5-6 км).После пак коремни и лицеви.
Аз съм 191см. и тежа 100кг,а целта ми е да сваля 10кг за около месец(без да губя мускулна маса).Ако може да ме посъветвате коя тренировка ще е по-добре за мен или вие да ми предложите.
П.С. Нямам с момента възможност за фитнес зала.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.08.16 12:36.

Не искам да те разочаровам, но това, което си си поставил за цел няма как да стане за месец и то без да губиш мускулна маса.

Закрит Акаунт

01.08.16
16:19

Колега,.........2-3 часа да въртиш велоергуметър.......правилно ли съм разбрал. И после 6-7 км. с колело със скорост 25 км./ч. (whew) То средната най-бърза скорост с колело до колкото знам е около 31 км./ч. Не знам спортувал ли си преди това, ама ми се види супер много това. А и не знам, дали не е и излишно чак такова натоварване, т.е. ефекта да се постигне с доста по-малко въртене на педалите. Съмнявам се, че няма да свалиш и доста от мускулната маса, както вече ти отговориха.

Carbohydrate

01.08.16
16:25

)))Колело......яко нещо е!......2 часа каране по пътя с денивелация....гликоген след тренировка “нула”, мазнините се топят ЯКО......един проблем - глада е толкова силен, че просто трябва да те вържат, иначе не става)))).....така ще постигнеш своите 10 кг))))....въпросът е, че някой ще трябва да ти сипва в устата, иначе, просто не може да спреш да ядеш - физиология ))

01.08.16
18:37

3-4 часа с 15-20 Км/ч са 45-80 КМ и то на велоергометър, което не е същото като велосипед на пътя, не е кой знае колко за някой трениран. Нашите момчета (работя във фирма за велосипеди) които карат редовно ходят на тип състезания, бревети, където дългите започват с 400 КМ за първото денонощие, следват 2 х 300 и последното денонощие 200 КМ за 1200 КМ в рамките на 4 денонощия. Самият аз карам велосипед всеки ден по 20-30 КМ градско и не съм се стопил още.

Аз и в другата тема ти бях писал, че трябва да си следиш калориите, които поемаш. От друга страна, 10 килограма мазно за месец не знам дали е възможно без нещо да ти стане. Това означава ВСЕКИ БОЖИ ДЕН да си на минус 2500-3000 Ккал. Ако тренираш през ден, отиваш на 5-6К Ккал, което си е цял маратон бягане все едно. Много е вероятно да си прецакаш нещо ставите или сухожилията.

Иначе за водата можеш да пиеш когато и колкото ти се пие, стига да не ти предизвиква дискомфорт на стомаха ако се сгъваш над педалите. Непиенето на вода не спомага отслабването, даже точно обратното.

Мнението беше редактирано от Димо на 01.08.16 18:38.

Първата е по-добре, но за 1 месец трудно да свалиш 10 кг без загуба на ММ, по-реалистично ми се струва 4-5 месеца

02.08.16
19:59

Супер ненужно, непотребно и невъзможно ми се вижда да въртиш колело/велоергометър 2 пъти на ден по няколко часа.
10кг. за месец са твърде много. Бързият спад на килограми ще доведе и до загуба на мускулна маса, от глад няма да имаш никакви сили и концентрация, може да си навредиш и на хормоналният баланс. Дори и да успееш да свалиш тези 10кг. за този кратък период, то гледката няма да е добра.
Вместо да въртиш велото у залата 2 часа, направи една силова тренировка за половин час, плюсовете ще са повече.

05.08.16
01:54

Мерси за съветите и реших следното -2 часа велоаргометър,малко колело навън - няколко км и футбол около 30-40 минути.Ще се опитам да не гледам много към хладилника и ще опитам тия 10 кг да ги сваля за повече от 1 месец. :) Лека вечер!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1