maioneza

Темата е заключена.

08.02.06
19:02

искам да попитам какви са съставките на майонезата и дали може да се яде при безвъглехидратна диета?мерси

[/цоде][/лист][/лист]

Пиши на кирилица !!!! Прочети и спазвай правилата на форума !!! Преведох ти поста , но другите на латиница ще ги трия без предупреждение !!!!
DJGorgio-Astor

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 10:26.

NE

08.02.06
20:02

за НВД характерен е ниският прием на въглехидрати и мазнини, съответно висок на белтъчини, за да махнеш мазнините от тялото трябва да махнеш мазнините от храната ( “Човек е това , което яде” мъдра сентенция ), демек не яж майонеза  :)

08.02.06
20:04

Не съм мн компетентна,но си мисля е вьобще не се препорьчва тогава,защото е твьрде мазна.(бярно че вьглехидратите играят наи-голяма роля при НВД,ама все пак и за мазнини трбва да се гледа)
БТВ струва ми се ника ти е мн подобен до моя? :evil:

LO

08.02.06
20:34

Всъщност мазнините по тялото нямат почти нищо общо с мазнините като хранителни вещества, тове което по тялото е мазнини, са всъщност складирани от тялото въглехидрати ... за това не е никак чудно, че най-ефикасните диети са тези с намалено количество въглехидрати за сметка на белтъчините и мазнините, голям прием на мазнини обаче също не е добре, най-вече за сърцето ...

По темата, в майнезата има яйца ( жълтъка ), олио, сол, лимонов сок, подправки ... при НВД обаче не виждам как ще я вмъкнеш някаде в диетата ... освен да хапваш месцето с майонезка което не е лош вариянт в крайна сметка ... Да не забравяме, че при НВД се приемат 60-70% белтъчини 20& въглехидрати и 10% мазнини от общото за деня ...

Kiara

Хе-хе ...

08.02.06
23:01

[quote author=“Lord_Bane”]...тове което по тялото е мазнини, са всъщност складирани от тялото въглехидрати ...

ХАХАХАХА ще падна от стола ... тва си е за бисерите братле...
Мйонезата е с много висока калоричност има много мазнини и тн  :arrow:  не е подходяща за каквито и да е било диети за сваляне на кг.

LO

08.02.06
23:21

[quote author=“Heavyweight”][quote author=“Lord_Bane”]...тове което по тялото е мазнини, са всъщност складирани от тялото въглехидрати ...

ХАХАХАХА ще падна от стола ... тва си е за бисерите братле...
Мйонезата е с много висока калоричност има много мазнини и тн  :arrow:  не е подходяща за каквито и да е било диети за сваляне на кг.

Ми слагайте го, то не е лошо да се посмее човек!  :lol:  :lol:  :lol:

п.с. Добре де нали точно като ядеш яко въг. и дебелееш? Или аз вече откачам съвсем ...  :lol:  :lol:

09.02.06
00:13

[quote author=“Lord_Bane”]п.с. Добре де нали точно като ядеш яко въг. и дебелееш? Или аз вече откачам съвсем ...  :lol:  :lol:

Не откачаш, но и не си се изразил достатъчно ясно. Излишните въглехидрати се натрупват под формата на мазнини, а складираните въглехидрати са всъщност запасите от гликоген.

[quote author=“Heavyweight”]Мйонезата е с много висока калоричност има много мазнини и тн  не е подходяща за каквито и да е било диети за сваляне на кг.

Освен за кетогенната :wink: .

LO

09.02.06
01:24

Е да де, нещо такова съм искал да кажа!  8) Ще внимавам повече за вбъдеще преди да се изразявам толкова ламерски! Човек се учи от грешките си! 8)  :lol: Btw да ти се намират някакви странички с инфо за гликогена, складирането на въг. и т.н. ... ?? :P

09.02.06
08:59

НВД е всъщност ВМ - НВД, т. е Високо Мазнинна - Ниско Въглехидратна Диета. Бахти колко сте прости.

Внимавай какво пишеш да не получиш някой БАН !!!!
DJGorgio-Astor

09.02.06
09:34

[quote author=“Lord_Bane”]Всъщност мазнините по тялото нямат почти нищо общо с мазнините като хранителни вещества, тове което по тялото е мазнини, са всъщност складирани от тялото въглехидрати ...

Приетите мазнини също могат да се складират под кожата и в доста от случайте доста по-добре от въглехидратите.
1гр въглехидрат ~ 4ккал
1гр мазнина ~ 9ккал

09.02.06
13:35

[quote author=“super_fit”]НВД е всъщност ВМ - НВД, т. е Високо Мазнинна - Ниско Въглехидратна Диета. Бахти колко сте прости.

НВД всъщност е високобелтъчна диета - 70% протеин, 20% въглехидрати и 10% мазнини. Бахти колко си прост. :lol:  :lol:  :lol:

09.02.06
13:54

[quote author=“AbSs”][quote author=“super_fit”]НВД е всъщност ВМ - НВД, т. е Високо Мазнинна - Ниско Въглехидратна Диета. Бахти колко сте прости.

НВД всъщност е високобелтъчна диета - 70% протеин, 20% въглехидрати и 10% мазнини. Бахти колко си прост. :lol:  :lol:  :lol:

Оффтопик:
Мнее..НВД всъщност е конспирирана високо въглехидратна диета - 70% белтъчини, 80% въглехидрати, 60% мазнини. Не ги слушайте - всички искат да ви заблудят.

Сега сериозно - има различни видове НВД-та, като съотношението въглехидрати/мазнини/белтъчини варира....

09.02.06
14:05

Майонезата не става за никаква диета, стига сте спорили за глупости!
А НВД определено не е 70% белтъчини и 10% мазнини!

09.02.06
14:17

[quote author=“super_fit”]НВД е всъщност ВМ - НВД, т. е Високо Мазнинна - Ниско Въглехидратна Диета. Бахти колко сте прости.

АХАХАХАХА леле ... еи от такива мнения ще се спомина не от ефедрата  :lol:  аиде момчета от утре яко майонеза и мазнини да отслабваме  :wink:

09.02.06
18:39

От поста ти се вижда ясно кой е всъщност....

NE

09.02.06
21:02

Защо спорите изобщо, не може да отслабнеш качествено с висок прием на мазнини.
Пример: една от най-ефективните добавки за изгаряне на мазнини - Fat Burner се приема преди, по време и след хранене с идеята да премахне мазнините приети с храната, от тук много по-лесно се изгарят от тялото !    :)

09.02.06
21:15

[quote author=“Nenor”]Защо спорите изобщо, не може да отслабнеш качествено с висок прием на мазнини.
Пример: една от най-ефективните добавки за изгаряне на мазнини - Fat Burner се приема преди, по време и след хранене с идеята да премахне мазнините приети с храната, от тук много по-лесно се изгарят от тялото !    :)

Айде сега. И НВД и кетодиетите се основават на прием на мазнини, а са едни от най-успешните диети за изгаряне на мазнини.
Основните фактори за намаляване на теглото - енергоприем, енергоразход.... и постоянно и ниско ниво на инсулина.

RI

13.02.06
09:38

ВМ-НВД -50% мазнини,30%белтък,20%въглехидрат мисля аз

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1