08.02.06
23:18
Хубаво ли е да се комбинира плуване и фитнес, щото ми казаха че не е много на далавера (в смисъл че ставало кофти възстановяването после).
08.02.06
23:29
плуваи си няма проблем чрез плуването сърцето много добре ще ти работи и ще ти укрепне тялото няма да се отрази кои знае колко на възтановяването стига да не прекаляваш, повече от два пути на седмица много щи доиде даже гледаи веднъж да ходиш на плуване така сас сигурност няма да претренираш даже ще ти се отраци благотворно.
09.02.06
01:39
Супер е ще направиш голям гръб :wink:
09.02.06
12:56
Плуването е най-хубавия спорт.Ще тренираш мускули които даже не знаеш че имаш :wink:
09.02.06
17:42
[quote author=“Hertzz”]Хубаво ли е да се комбинира плуване и фитнес, щото ми казаха че не е много на далавера (в смисъл че ставало кофти възстановяването после).
Плуваи си. Много добре ще ти се отрази даже, а и ще разшириш гръдния си кош . :wink:
ПП: И аз мисля да плувам, но лятото чак :)
Tака и така сме почнали темата, та да питам, ако примерно ходя само на плуване и зимам някви добавки дали ще има ефект ? :roll:
09.02.06
19:57
Аз съм бивш състезател по плуване, първо да кажа.
Аз лично известно време комбинирах фитнес с плуване, докато се състезавах - добре беше за плуването, направо перфектно....преди половин година се отказах - от тогава зарязах плуването и почнах само фитнес. Няколко пъти ходих, но освен че се чувствах като дръвце във водата имам чувството, че яде мускулната маса този спорт - изглажда те като рибок:) Като цяло ако сте плувци - комбинирайте с фитнес за сила, но ако сте фитнес маниаци, по-скоро се ориентирайте към неделното мачле, както направих аз:)
Плуването не е гот за фитнеса. Все пак зависи за какво плуване говорим де...ако се плацикате с някво брустче, може би да е полезно - и да помага за възстановяването. Но аз като ида и блъскам бътърфлай и кроул и после едвам гледам и въобще не се чувствам възстановен......
10.02.06
17:51
Съгласен съм с почти всичко,казано от sub_eleven, освен с това да се комбинира плуването със силовите тренировки.освен че са 2 пъти по изморителни (силовите) от нормалните тренировки (т.е. никво време за възстановяване),ами и те правят абсолютно дърво (губиш всякаква гъвкавост, което не помага ако си плувец..)
иначе да обобща:
*масата, която се постига с фитнеса за 1 месец се постига с плуване за 1 година :) (като с това говоря и за разширяването на гръдния кош-pullover и много други)
*ако ходиш на фитнес и плуваш 1 път седмично то тогава по-добре без него-има ли смисъл за 1 път...
*кардио можеш да тренираш не по-лошо и с тичане
11.02.06
16:36
Чувал съм, че плуването е добро за кардио. Но ако плуваш редовно и в същото време искаш да качиш ММ няма да стане. Мисля, че е валидно за всички кардио тренировки.
11.02.06
16:51
MI5, под комбинация за плувци имах предвид една комплексна тренировка във фитнеса седмично;) Аз поне така правех :)
11.02.06
17:33
Тренирах плуване+фитнес през лятото и мога да кажа, че комбинацията не се отразява добре на фитнеса(ако целите покачване на мускулна маса).
[quote author=“Sparrow-Hawk”]Чувал съм, че плуването е добро за кардио. .
Плуването не е добро за кардио !
11.02.06
18:53
Мда казаното по горе относно плуване - фитнес ; фитнес - плуване е доста вярно зависи какви са ти целите ти реши дали ще ги комбинираш тези спортове относно дали плуването е добро за кардио - не определено защото докато си във водата тялото подържа по ниска температура заради допира с водата тва го бех чел някаде за тва ти го казвам по наи добре тичане въпреки че аз както сам в центара няма каде да тичам и хода да си върта на веларгометъра тъи като пътеката не ми харасва.
11.02.06
20:31
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“Sparrow-Hawk”]Чувал съм, че плуването е добро за кардио. .
много си е добро даже
[quote author=“MI5”][quote author=“x_3_mar”][quote author=“Sparrow-Hawk”]Чувал съм, че плуването е добро за кардио. .
много си е добро даже
Ами аз имам с кво да си подкрепя писаното. А ти би ли подкрепил с няква теза твоето ?!? И би ли обяснил как така няма ни един културист които да практикува като кардио деиност плуването ?!?
12.02.06
00:13
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“MI5”][quote author=“x_3_mar”][quote author=“Sparrow-Hawk”]Чувал съм, че плуването е добро за кардио. .
много си е добро даже
Ами аз имам с кво да си подкрепя писаното. А ти би ли подкрепил с няква теза твоето ?!? И би ли обяснил как така няма ни един културист които да практикува като кардио деиност плуването ?!?
Всичко, което напряга сърцето за по-продължително време и държи пулса му над определена честота се счита за кардио тренировка (мисля че границата е 120-30 удара в минута,може и да е по-ниска де)..Таа, сам си прави изводите-като плуваш задъхваш ли се?Бие ли ти сърцето много по-бързо от обикновеното?
Не си ли чувал, че сърцата на плувците са с близо 1/3 по-големи от тези на нормалните хора?
Мм кажи с какво подкрепяш твоита теза?
И-и не смяташ ли че на един култорист му е 2 пъти по-лесно да ходи да тича на пътеката и да спазва диета, отколкото да ходи да плува по некви басеини?Да не говорим че от тоя фитнес са такива дървета че сигурно ще се удавят след 50м плуване
12.02.06
00:23
[quote author=“MI5”]
И-и не смяташ ли че на един култорист му е 2 пъти по-лесно да ходи да тича на пътеката и да спазва диета, отколкото да ходи да плува по некви басеини?Да не говорим че от тоя фитнес са такива дървета че сигурно ще се удавят след 50м плуване
те от тая маса няма да могат да мръднат - сериозно говоря
[quote author=“MI5”][quote author=“x_3_mar”][quote author=“MI5”][quote author=“x_3_mar”][quote author=“Sparrow-Hawk”]Чувал съм, че плуването е добро за кардио. .
много си е добро даже
Всичко, което напряга сърцето за по-продължително време и държи пулса му над определена честота се счита за кардио тренировка (мисля че границата е 120-30 удара в минута,може и да е по-ниска де)..Таа, сам си прави изводите-като плуваш задъхваш ли се?Бие ли ти сърцето много по-бързо от обикновеното?
Не си ли чувал, че сърцата на плувците са с близо 1/3 по-големи от тези на нормалните хора?
Мм кажи с какво подкрепяш твоита теза?
Това което горе долу си опитал да кажеш е сигурно една малка част от истината. При аеробични натоварвания наличието на кислороден дълг е от съществено значение. Това от своя страна не означава, че аеробиката гори само мазнини. Всъщност при 1-часово занимание само около 40% от енергията се осигурява за сметка на масните продукти, преобладаващата част идва от мускулния и чернодробния гликоген. Да кажем даже и че имаш много добра кардио респираторна система и гъвкави артерии и отлично разклонена капилярна система(в което дълбоко се съмнявам)... Та наличието на среда, която е доста по студена пряко в контакт с тялото, предлазполага кръвния поток да не може да стигне всички сектори, а както дълбоко се надявам да го знаеш мазнините не се намират между костите и мускулите а над тях където наличните кръвоносни съдове ще са свити поради по ниската температура... И тялото ще бъде принудено да използва за енергия доста по малка част от масните продукти за сметка на мускулния белтък... От тук следва че ако сте недаи си боже на отрицателен енергиен баланс и ходиш да плуваш за кардио като малоумен казваш збогом на мускулите си!
И моля ви се на вас sub_eleven и MI5 изгледаите последната мр.Олимпия да видите не един а 2 от тия 120 кг как правят шпагат на сцената, и наблегнете на съчетанието на Мелвин Антъни да видите що е гъвкавост. Че като чуя няква подобна глупост за гъвкавоста и културистите направо ми идва на езика една тласта българска псувня.
П.п - не знам дали сте наясно но гъвкавоста е качеството което наи лесно се развива!
12.02.06
09:05
ти изобщо плувал ли си някога, че ми говориш? По принцип, всеки плувец разчита на минимално усилие от страна на мускулите и максимално плъзгане. Не знам за каква гъвкавост ми говориш, ама толкова тромав във водата съм станал от тоя фитнес, че ме е срам да призная, че съм тренирал някога!
А и тоя аргумент с шпагата е смешен. Единия шпагат и вече си гъвкав, а? За шпагат се тренира специално. Не е нещо, което става от само себе си при всеки боди билдър. И ако искаш пусни някой културист във водата да го видим. Аз съм сигурен, че освен, че едвам ще доплува петдесетак, стилът му няма да може да се оприличи с никой от четирите известни!
И се отклонихме от темата заради теб.
п.п Пусни тлъстата псувня да те видим колко ти е акъла. То всъщност вече се видя де - самият факт, че ти се псува вместо да се аргументираш, говори достатъчно
[quote author=“sub_eleven”]ти изобщо плувал ли си някога, че ми говориш? По принцип, всеки плувец разчита на минимално усилие от страна на мускулите и максимално плъзгане. Не знам за каква гъвкавост ми говориш, ама толкова тромав във водата съм станал от тоя фитнес, че ме е срам да призная, че съм тренирал някога!
А и тоя аргумент с шпагата е смешен. Единия шпагат и вече си гъвкав, а? За шпагат се тренира специално. Не е нещо, което става от само себе си при всеки боди билдър. И ако искаш пусни някой културист във водата да го видим. Аз съм сигурен, че освен, че едвам ще доплува петдесетак, стилът му няма да може да се оприличи с никой от четирите известни!
И се отклонихме от темата заради теб.
п.п Пусни тлъстата псувня да те видим колко ти е акъла. То всъщност вече се видя де - самият факт, че ти се псува вместо да се аргументираш, говори достатъчно
Защо приказваш на изуст не ми е ясно. Изгледаи съчетанието на Мелвин Антъни и тогава приказваи. Не приказвам само за пустия шпагат ще видиш за ква красота къв танц става дума. И някъде да съм казал че от щангите гъвкавоста става перфектна? Просто ако отделяш на края на тренировка по 5 мин за разтягане тва са само 5 мин проблеми с гъвкавоста няма да имаш. На фона на тренировка от час час и нещо 5 мин са нищо! Аз съм от 8 години воден спасител 100м ги вземам за 71сек. не че е кои знае кво ама за малко по малко от 90кг на 177см смятам че е добре. Норматива за спапсител го покривам във всички стилове включително и бътерфлаи (че и остава време) , тъй че горе-долу знам как да се задържам над водата.А ако всички потребители на тоя форум бяха като теб и показваха твоя коефицент на интелигентност отдавна да съм те благословил до 9 коляно. Само че има няколко човека от които все пак може да се научи нещо. За жалост те пишат все по-малко и по-рядко сигурно щото им е омразнало да спорят с дървени философи като теб. И ако знанията ти по плуване са на едно ниво със знанията ти по фитнес и бодибилдинг, така като ти гледам аватара направо те съжелявам (плосък си като тапет). И за да не отварям работа на модераторите спирам да пиша в темата....
12.02.06
13:01
добре ще направиш;)
Дали съм плосък като тапет или дъска или нещо още по-плоско си е моя работа:) Ама мацките умират за мен :P :lol:
п.п много кофти ми стана, че ме съжЕляваш;)
12.02.06
18:34
1во - казах, че плуването тренира сърцето, за което се и аргументирах.Ти в отговор не успя да отречеш това, ами изписа 1 лист а4 формат,в които не написа една дума за това, защо според теб не е кардио тренировка,ами единственото, което каза беше, че се стопяват мускулите,което се отнася за всички упражнения ако не се храниш правилно и достатъчно.
2ро - това да можеш да правиш шпагат и да можеш да плуваш са 2 коренно различни неща.
3то - не си ли се замислял, че ако всички билдери бяха толкова гъвкави, колкото ти ги представяш, тогава нямаше да се налага да ми даваш точно определено съчетание за пример,тъи като то нямаше да се отличава от останалите.Оставам с впечатлението, че тоя се е прочул с гъвкавостта си,а не с мускулите си,просто..тои е 1 на 1000.