24.08.16
23:26
Здравейте, първо искам да се извиня, ако тази тема я има вече, но просто имам малко време на лаптопа и предпочитам да напиша нова тема, а ако има такава тема модераторите си знаят работата.
Та ВЪПРОСИТЕ са ми следните:
- искам да си купя протеин и нещо отстрани, което да взимам с протеина... моля ви препоръчайте ми протеин и други добавъчни вещества, които ще ми помогнат да кача мускулна маса и искам да изчистя излишни мазнини тъй като процента подкожна мазнина ми е към 22-23, също така да имам повече издържливост по време на тренировка и да мога да възстановявам след тренировка
аз тренирам 6 пъти в седмицата като 1 от тези 6 ми е ден за Кардио и корем(може да звучи странно) но не съм човек с възможности за стриктно изпълнение на диети, а просто избягвам вредни храни и си ям когато мога каквото мога.
по принцип знам че има няколко вида протеини и по тази част не съм запознат, но ми препоръчаха 2вида протеин и 1 вид CGT, но след разравяне в интернет разбрах че разликата между 3тепротеина е 20 лева и то този който е по евтин според мен е по добър, а единствено във усещането от вкуса ми казаха че по скъпия е по добър, а 3тия протеин съдържа ензими та въпроса ми е кой от протеините да взема и ако имате някаква идея да препоръчате друг който мислите че е по добър отстрана на вещества, тъй като вкуса не ме интересува.
ПРОТЕИН 1 SILVER NUTRITION 100% Pure Whey по-скъп
ПРОТЕИН 2 PURE Whey
ПРОТЕИН 3 Pure Whey + Enzymes
ЦГТ CGT Blast+
по важно ми е кой протеин да избера, а вече иам ли смисъл с това да го съчетавам или ако дадете друг по добър съвет
МОЛЯ ВИ ДА Е В ТОЗИ ФИНАНСОВ КРЪГ
Спрях да чета темата ти след 5-ят ред. Протеина няма как да ти помогне да качиш ММ ако си го взимаш на добавка. Протеин на добавка е удачно да си вземеш единствено ако ежедневието ти е много натоварено и нямаш време да си готвиш. Ако можеш да го правиш не виждам защо искаш да си го вземеш на добавка.
След като прочетох и останалото:
1-во - нямам как да качиш ММ и да изчистиш подкожните мазнини едновременно, освен ако не си начинаещ във фитнеса. Избери си едно от двете. На твое място бих изчистил първо ( ако тези проценти, които каза са верни). Също и ми е много интересно как прецени, че си на 22-23%?
2-ро - възстановяването ще си го осигуриш със стречинг след тренировка, добър хранителен режим, набавящ ти всички нужни за тялото ти в-ва и с поне 8 часа сън.
Горе- долу ще повторя съвета на човека коментирал преди мен.
1. Хвърли едно око на храненето си. Достатъчно оптимално ли е то, има ли някакви липси в него, не може ли да се оптимизира.
Ако приемаш достатъчно белтъчини чрез храната, то нуждата от протеинова пудра ще се обезсмисли малко или много.
2. Преразгледай тренировъчният си план. Казваш, че тренираш 6 дни в седмицата и не се възстановяваш адекватно. Логично би било да понамалиш темпото, и с 3 тренировъчни дни в седмицата, също ще постигнеш добри резултати. Не винаги “повече” е равно на “по- добри резултати”. Как, какво и по колко време тренираш. Ако тренировките ти не са структурирани добре и са прекалено обемни и интензивни за твоето ниво, нормално е да не се възстановяваш.
3. Съня и почивката. Те също са едни от най- значимите неща. Ако ще и по 10 добавки да пиеш, не си ли дадеш на ума и тялото нужната почивка, то нещата отново ще куцат.
На пазара е претъпкан с всякакви хранителни добавки, кои добри, кои не чак толкова.
Един от маркетинговите трикове е да “напъхат” в някоя протеинова пудра някакво количество ензими, витамини и подобни. Така продукта се рекламира като по- успешен, оскъпява се и се продава по- лесно. А всъщност нивото на тези ензими е толкова ниско, че с нищо не ти помага. Същото е и с другите типове добавки.
Това CGT Blast е съкратено от Creatine- Glutamine- Taurine. Тоест продукта съдържа трите вида добавки. Но както писах по- горе, това е отново маркетингов трик, а простият и евтин Креатин Монохидрат би свършил по- добра работа.
На този етап не си давай парите за протеинови пудри, а помисли над написаните неща по- горе.
26.08.16
09:52
Благодаря много за помощта. лично аз се замислих и реших, вместо да дам пари за добавки, да си направя един хранителен режим и да си хапвам от каквото има нужда организма.
А лично за тренировките имам 4 тренировъчни дни, но писах 5, тъй като мислих, че след помощ от странични хранителни добавки ще мога да изместя рамото като отделен ден, но май няма да го правя.
а програмата ми е следната
1ви ден гърди предно и странично рамо
2ри ден бедра прасец корем
3ти ден гръб трапец задно рамо
4ти ден почивка
5ти ден бицепс трицепс предмишница
6ти отивам да си направя към 15 20 мин кардио и малко повече да натоваря корема
7ми ден почивка
26.08.16
09:54
а иначе подкожните мазнини ги изчислих с помощта на един сайт, който, когато си попълниш размерите, които изискват:ханш, талия, височина, килограми и още много бяха и накрая ти изчислява колко процента е .
Не знам на какво ниво си във фитнеса. Не знам колко стаж имаш. Но щом искаш да изчистиш и да качиш ММ предполагам си начинаещ с месец - два опит. На твое място не бих започнал с подобен тип тренировка на твоето ниво. Бих тренирал цялото тяло през ден с кръгови тренировки с горе - долу леки тежести поне за 1-2 месеца. Така ще научиш правилните техники за изпълнение на упражненията и нервната ти система ще може да свикне с натоварването. Програми от този тип, която ти си направил е за хора с една идея повече стаж. Това разбира се ако си нов. Но да кажем ако имаш 1-2 години стаж и си тренирал доста време по програма подобна на тази, която си дал - то вече спокойно може да започнеш да тренираш мускулна група ( крака, гърди, гръб и рамо ) 2 пъти седмично. Като хранителният режим е една много важна част от цялото това нещо.
казано от Деян Троев на 26.08.16, 09:52:
а програмата ми е следната
1ви ден гърди предно и странично рамо
2ри ден бедра прасец корем
3ти ден гръб трапец задно рамо
4ти ден почивка
5ти ден бицепс трицепс предмишница
6ти отивам да си направя към 15 20 мин кардио и малко повече да натоваря корема
7ми ден почивка
Само си маркирал основната конструкция на програмата. По-информативно ще бъде да опишеш какви упражнения правиш, по колко серии и повторения на серия.
Мнението беше редактирано от Миро на 26.08.16 22:44.
27.08.16
09:43
1 ДЕН ГЪРДИ ПРЕДНО И СТРАНИЧНО РАМО
рамо раменни преси с дъмбели на пейка 90 градуса с въртене 4х10
чуков захват вдигане нагоре отпред с изнасяне пред погледа 4х10
с дъмбел отстрани 4х10
на скрипеца встрани 4х10
гърди хоризонтална лежанка 4х10
горна лежанка 4х10
флайс на горна лежанка с дъмбел 4х10
кросовер(с въжетата) 4х10
2 ден КРАКА
прасец прасец прав 4х13
лег преса прасец 4х13
бедра машина предно бедро 4х10
задно бедро от лег (крак към гъз) 4х10
клек свободна щанга 3х10
напъни 3х10
корем наклонена пейка 3х макс
на набиранки вдигам кръст 3х макс
молитва 3х макс
кардио 15 мин
3 ден ГРЪБ ТРАПЕЦ ЗАДНО РАМО
трапец с лост отпред 4х12
с лост отзад 4х12
задно рамо крив лост зад тяло 4х12
раменна преса зад врат 4х12
гръб горен скрипец отпред 4х10
горен скрипец отзад 4х10
хоризонтален скрипец тесен захват 4х10
мъртва тяга 4х10
4 ден ПОЧИВКА
5 ден БИЦЕПС ТРИЦЕПС ПРЕДМИШНИЦА
трицепс с прав лост 4х10
с въжето 4х10
на лежанка тесен хват 4х10
бицепс крив лост на поставката 4х10
дъмбели с лакат леко напред 4х10
прав лост 4х10
предмишница дъмбел с ръце към пода 4х13
дъмбел с ръце към тавана 4х13
6 ден КОРЕМ И КАРДИО ТРАПЕЦ ПРЕДМИШНИЦА ПРАСЕЦ
корем наклонена пейка 4х макс
хоризонтална пейка сядам на края и си вдигам краката 4х макс
наклони встрани с диск 20 кг 4х макс
молитва 4х макс
на набиранки вдигам крака 4х макс
кардио 15 мин бързо ходене на наклон
казано от Деян Троев на 27.08.16, 09:43:
1 ДЕН ГЪРДИ ПРЕДНО И СТРАНИЧНО РАМО
рамо раменни преси с дъмбели на пейка 90 градуса с въртене 4х10
чуков захват вдигане нагоре отпред с изнасяне пред погледа 4х10
с дъмбел отстрани 4х10
на скрипеца встрани 4х10гърди хоризонтална лежанка 4х10
горна лежанка 4х10
флайс на горна лежанка с дъмбел 4х10
кросовер(с въжетата) 4х102 ден КРАКА
прасец прасец прав 4х13
лег преса прасец 4х13бедра машина предно бедро 4х10
задно бедро от лег (крак към гъз) 4х10
клек свободна щанга 3х10
напъни 3х103 ден ГРЪБ ТРАПЕЦ ЗАДНО РАМО
трапец с лост отпред 4х12
с лост отзад 4х12задно рамо крив лост зад тяло 4х12
раменна преса зад врат 4х12гръб горен скрипец отпред 4х10
горен скрипец отзад 4х10
хоризонтален скрипец тесен захват 4х10
мъртва тяга 4х105 ден БИЦЕПС ТРИЦЕПС ПРЕДМИШНИЦА
трицепс с прав лост 4х10
с въжето 4х10
на лежанка тесен хват 4х10бицепс крив лост на поставката 4х10
дъмбели с лакат леко напред 4х10
прав лост 4х10
Добре, обаче в тоя ред ли правиш тренировката? Първо раменете, а после гърдите, прасеца преди бедрата и клека едва накрая след машините за бедрено разгъване и сгъване? Трапеца и задното рамо преди гърба? Или просто си написал раззбъркано упражненията? Защото има голямо значение как се подрежда тренировката и кое след кое се прави. За гръб може- да опиташ и 2-3 серии набиране. За раменете може примерно раменни преси с дъмбели и раменни преси с щанга пред главата или на смитмашина,
“бицепс крив лост на поставката 4х10” Ако имаш предвид Скотовото с щанга на наклонената дъска, това не го прави като първо за бицепс. Не си загрял още добре и се получават много травми. Но като второ или трето е добре. можеш да правиш като посл;едно сгъване с дъмбели от полулег. За трицепса можеш да опиташ лег с тесен хват и след това френско разгъване, ако нямаш проблем с лактите.
За прасеца можеш да правиш вместо на легпресата, няколко серии “магарешко яздене” :D , ако имате такава машина във фитнеса ви. Много е добро и прасците гръмват направо. :D
Клека с щанга го прави като първо упражнение след добра загрявка. “Напъните” :D са всъщност “напади”, както е името им. :) Разбирам, че доста се напъваш с тая тежка щанга на раменете и ти е много тежко, но правиш tъй наречените “напади”. :D
Мнението беше редактирано от Миро на 27.08.16 19:55.