Никакви резултати?

25.08.16
23:17

Здравейте! Аз съм 190см и тежа около 100кг,тренирам вече доста време като упражнявам голяма част от мускулите,та така: Много често карам колело на ден по повече от 3км колело (голяма част са баири,скоро бях минал 40км за два дни),бягам по също толкова разстояние ,само че на равно,правя планк по 3 минути на ден,лицеви упори по 15-20 на ден,коремни преси може би по-рядко ,защото не винаги ми остава време за тях,но като ги правя ,правя по 60-70(понякога и повече) ,също така играя и футбол на не много голямо игрище (40/20) ,не прекалявам със сладкото (само преди тренировки ),както и със хамбургери,дюнери(по 2-3 пъти на година максимум),гледам да ям повече плодове ,според зависи какви има в наличие най-често ям праскови,ябълки,диня,банани от време на време,смокини...За вечеря винаги ям (преди основното) по една салата домати и краставици,пия често вода (по около 1,5литра на ден),сокове и т.н ,а целта ми е да отслабна с поне 5-6кг и да си оформя трицепсите ,забравих да спомена ,че имам доста мазнини в проблемните зони(бедра,трицепси) за тях опитвам с клекове ,ама...май резултати няма,иначе имам оформени бицепси и прасци,но само това.Тренировките съм ги започнал още от Май,но резултат никакъв.

Темата беше редактирана от karfi4ka на 27.08.16 09:08.

Здравей!

Опиши максимално подробно менюто си от последните 2-3 дни (не само вид храни, но и приблизителни количества).

Всеки ден имаш минимум 3 км колело и 3 км бягане + лицеви Опори, планк и лицеви? 
Казваш, че опитваш и клекове, какво означава това (собствено тегло, с тежести, ходиш ли отделно на фитнес)?

26.08.16
23:41

На фитнес не ходя,нямам време за което,като храна мога да кажа че за закуска по две-три филиики препечени с кашкавал или макарони със сирене (250гр) на обед повече плодове ям (праскови 2-3,ябълки 1-2,грозде 100-150 гр и т.н ) и малко сладко преди тренировките (едно-две парчета черен шоколад или около 70-80 гр сладолед /понякога и сок) за вечеря винаги за предястие салата с домати и краставици + сирене.Като основно пилешко 200гр,спагети 250гр или риба около 200-250 гр.Тренировките ги правя по обед (колело,бягане,футбол..) а останалите сутрин и вечер.А клековете гледам да ги правя по-рядко ,защото скоро си изкарах коляното и не искам да го натоварвам с тях ,а и несъм много лек.

Благодаря за отговора. :)

По начало, за да сваляш тегло, усвоените калории трябва да са по-малко от изразходваните.
В твоя случай, ако наблюдаваш застой от месец май и се храниш и тренираш по един и същи начин, може да опиташ с намаляване на калориите, както и с оптимизиране на количеството макронутриенти (ще обясня по-долу).

Има и друг възможен сюжет за застоя: да се храниш прекалено оскъдно, което успоредно с тренировките (доколкото разбирам имаш всеки ден колело, бягане и футбол?) да доведе до платото.
Съдейки обаче от описанието ти на менюто, по-вероятната причина е първата.

Видях, че имаш и дневник, прегледах набързо.

Кратък анализ на сегашното ти хранене: прекаляваш с въглехидратите (баници и други тестени закуски, хляб, сладолед, сладко, плодовете са ти в повече), а за сметка на това белтъчините почти ги няма (това са месо, яйца, риба, млечни продукти), полезните мазнини също са на минимум.

Какво можеш да промениш:

1. Намаляваш* вече посочените източници на въглехидрати. Консумирай ги, но в по-малки количества, като можеш да ги изместиш след тренировките с голяма продължителност - след 140-те минути футбол + бягането ти и карането на колело. (*Уточнение: избягвай тестените закуски и сладкото - банички, рогчета и прочее, а добави пълнозърнести изделия и различни варива; консумирай плодове, но ги намали на 50%).
2. Увеличаваш количеството белтъчини в менюто - на всяко основно хранене добави едно от тези: месо/ риба и морски дарове/ яйца/ млечни, като наблягай по-скоро на първите три, отколкото на млечните - лесно се трупат излишни калории покрай кашкавал и сирена, така че можеш да ги ползваш не като нещо за наяждане, а по-скоро като вкус.
3. Добавяш повече салати, като наблягаш на зеленолистните, но се стараеш да разнообразяваш и с други зеленчуци. В салатите слагай зехтин/маслини/авокадо (не изливай на око зехтин, по 1-1.5 с.л. мисля, че е достатъчно на салата). Зеленчуци можеш да ядеш в неограничени количества, като по-голямата част да са заети от такива с по-високо водно съдържание + зеленолистни, а по-малката - домати, моркови, цвекло.

Стараеш се около 80% от менюто ти да е 1+2+3, а ако ти се ядат някои от храните, които предложих да намалиш, гледай да заемат малка част от цялата картина.

Увеличи водата. Мисля, че литър и половина е малко за теб.

Опитай 2 седмици с такива промени, наблюдавай се и сподели отзиви след това. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.08.16 10:58.

27.08.16
11:42

Мерси много за отговора ти!Ще опитам това,което каза и дано да стане!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1