Максимални нива на соматотропин

28.08.16
09:54

Здравейте!

Ако приемам 5 грама BCAA + 2 грама ААКГ веднага след ставане от сън, без прием на въглехидрати (и като цяло хранене) в следващите 40-60 минути, ще се стимулира ли по-голяма секреция на растежен хормон?

Ами, ако правя това и вечерно време, преди лягане, като последното ми въглехидратно хранене, е било около 3-4 часа преди сън?

Има ли начин да увелича по подобен начин и нивата на тестостерон?

28.08.16
10:01

Не знам къде намираш връзка между растежния хормон и аминокиселини. Ако си чел нещо достоверно по темата, може би ще споделиш източника?
Колкото до приемането им сутрин, то особена полза няма да имаш - растежният хормон се секретира предимно по време на сън.

28.08.16
10:25

Доколкото знам, глутамина и аргинина, стимулират до известна степен растежния хормон. Както и повишения прием на белтъчини. Не знам от защо, но предположих, че BCAA ще помогнат.

Ами, вместо BCAA, една доза суроватъчен протеин, ще свърши ли работа?

28.08.16
10:29

Всъщност, за вечерното време с добавките - нека изключим това.

Относно сутринта: чувал съм, че растежния хормон продължава своята усилена секреция, след сън. Тук намесвам аргинина, защото стимулирал допълнително ХР? BCAA-то, просто като подхранване на мускулната тъкан, до последващото въглехидратно хранене (около 40-60 минути по-късно).

И, да, приема на BCAA сутрин, час преди хранене, има ли някакво влияние върху метаболизма (да му попречи да се забави, защото храненето е по-късно)?

Мнението беше редактирано от vasilev на 28.08.16 10:31.

28.08.16
11:13

Според мен се вкарваш в разсъждения, от които няма много полза. Тия сметки на храната по минути са излишни. Даже напротив - най-силният стимул за отделяне на растежен хормон е тренировка на гладно след примерно 20 часа фастинг.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1