09.02.06
13:55
Искам да ви попитам ,когато човек е на НВД(наистина си го спазва) ,но понеже си ляга мн кьсно,да кажем кьм 2-3 ч,тогава много ли ще му се развали НВД-то или хич ли не е за препорьчване,ако след последното си ядене(което е 20 ч) ,кьм 22-23 ч изпие кофичка(250 гр),кисело мляко(0,1 или 1%)?
09.02.06
13:57
Чак хич, едва ли. Много хора не харесват лактозата за НВД, но лично аз не виждам особен проблем. Само че, ако е по-голяма маслеността по-добре - намаляваш гликемичния индекс на лактозата(тя и без това е много ниска, но все пак), разбира се в контекста на калориините граници.
09.02.06
14:24
Киселото и прясното мляко са си супер за всяко време от денонощието :) стига да не се прекалява 250-300гр са си супер.
А до колкото до маслеността по добре си го пии пълномаслено, ще си спестиш 9гр мазнини (9х9=81ккал.), но за сметка на това ще се лишиш от много от полезните съставки на млякото, в процеса на обезмасляване си отиват доста вещества.
Аз сега съм на НВД и не спазвам много добре диетата(”защото моето ангелче е много слабо”)но като се позатопли малко повече ще обърна много сериозно на НВД-то ми.Аз всяка вече си ям кисело мляко 2%.
Това просто ми стана навик и като за профилактите обръщам 1 кофичка на вечер, както също и през деня.
И аз си хапвах една кофичка вечер, но се отказах все пак за 400гр. са 18-20гр въглехидрати :wink:
Е е пък сега чак пък толкова
нищо няма да стане със толкова млекце
пий си го спокоино нема проблеми
Родопея са с 2 до 2,2 процента въглехидрати! Значи една кофичка 400гр има само 8-10гр въглехидрати.
Проблем. То пък в Австрия изобщо мляко има ли? Все казват, че е българско “творение”.
Можеш да разгледаш марките и да си избереш (ако има асортимент). То и тука Фибела примерно е с над 4% въгл съдържание. Въпроса е да намериш каквото ти трябва.
ПС То в Австрия сигурно има само Данон... :cry:
Не.има някви унгарси и австрииски с по 0,1 ,1 % масленост.мн са добри:)вьглехидрати 4,4 на 100 гр
[quote author=“Kiara”]Искам да ви попитам ,когато човек е на НВД(наистина си го спазва) ,но понеже си ляга мн кьсно,да кажем кьм 2-3 ч,тогава много ли ще му се развали НВД-то или хич ли не е за препорьчване,ако след последното си ядене(което е 20 ч) ,кьм 22-23 ч изпие кофичка(250 гр),кисело мляко(0,1 или 1%)?
Конкретният отговор на въпроса ти е че по това време не трябва да пиеш мляко.
А мнения от сорта “”Е е пък сега чак пък толкова нищо няма да стане със толкова млекце” са направо абсурдни...
При нвд мляко не се консумира вечер...
[quote author=“kao”][quote author=“Kiara”]Искам да ви попитам ,когато човек е на НВД(наистина си го спазва) ,но понеже си ляга мн кьсно,да кажем кьм 2-3 ч,тогава много ли ще му се развали НВД-то или хич ли не е за препорьчване,ако след последното си ядене(което е 20 ч) ,кьм 22-23 ч изпие кофичка(250 гр),кисело мляко(0,1 или 1%)?
Конкретният отговор на въпроса ти е че по това време не трябва да пиеш мляко.
А мнения от сорта “”Е е пък сега чак пък толкова нищо няма да стане със толкова млекце” са направо абсурдни...
При нвд мляко не се консумира вечер...
При положение, че НВД-то е за изчистване (иначе не виждам смисъл от него), млякото не би трябвало да се консумира по което и да е време на денонощието. Тук не става въпрос колко са въглехидратите, а какви са. Но в крайна сметка всеки сам си преценява.
10.02.06
12:54
Ще разясните ли малко за лактозата? Аз досега си мислех, че няма проблем, тъй като е с много нисък гликемичен индекс и влиянието й на инсулина е пренебрежително ниско. Та затова си мисля, че няма проблем.
Проблема не в инсулина. Инсулина не причината за задържане на мазнините по кожата. Този хормон има ананоболно действие и се взима от много атлети по време и извън диети. Причината за задържането на мазините са си самите въглехидрати, инсулина просто си върши работата. Даже след тренировка покачването на този хормон е почти задължително, за здрави хора. Когато не си на диета е лесно чрез бързи въглехидрати, но когато не си на диета не може да си позволяваш такива и толкова въглехидрати, и точно по тази причина състезателите го приемат отвън и едва ли имат проблеми със задръжката на подкожни мазнини. Един типичен пример ви давам да ми намерите някой Български или световно известен състезател, който да пие мляко през периода на подготовка (като изключим покойния Цветко Цветков). Защо ли!
10.02.06
15:46
Ок. Значи, ако си в нормата на определените предварително въглехидрати за деня - можеш да пиеш, но за предпочитане през деня, така ли? Май наистина не е много добре вечер...
Друго нещо интересно - инсулина. Това анаболно въздействие върху тялото не пречи ли да се разграждат и мазнините? Доколкото знам при високи нива на инсулин в кръвта, организмът бива инструктиран да пази резерв и се получава пълнене на гликогенни/мастни депа. Пък при ниски нива на инсулина(високи на адреналина) пък посоката е обратната. Това е доколкото знам.
Другото, което е:
Той несъмнено има анаболно действие, но доколкото знам инсулина подтиска и соматотропина. Така че, как оптимално може да се възползваме във времевия интервал на деня от двата хормона?
Аз си мисля така: Инсулина е добре да е с високи нива след тренировки, защото тогава организма има нужда най-много от него. Още повече и че резервите в организма са на много ниско ниво.
Няколко часа преди лягане - и в период на качване на маса и в период на чистене не трябва нивото на инсулина да е високо, за да може да не супресира соматотропина, който пък се отделя най-интензивно 2 часа след заспиване.
Вие какво мислите?