Препоръчайте ми точен апарат за измерване на кръвно

30.08.16
11:28

Здравейте,
Много ви моля, кажете ми кой апарат да си купя? Вие например кой ползвате и доволни ли сте? Аз изобщо им нямам доверие на новите, всеки казва: “показват различни стойности всеки път” и заради това съм без такъв апарат вече сума ти време. На вас разчитам :)
Благодаря предварително!

Закрит Акаунт

30.08.16
11:36

казано от Петков на 30.08.16, 11:28:

Здравейте,
Много ви моля, кажете ми кой апарат да си купя? Вие например кой ползвате и доволни ли сте? Аз изобщо им нямам доверие на новите, всеки казва: “показват различни стойности всеки път” и заради това съм без такъв апарат вече сума ти време. На вас разчитам :)
Благодаря предварително!

Най-верни са си механичните - със слушалките. Електронния на мен лично ми показва по-високи стойности от колкото са реалните, поне този, който имам вкъщи, а не бе от най-евтините. Там при електронните не трябва да мърдаш, следва да си напълно спокоен, да се сложи точно на определено място, ръката ти да е под съответния наклон / ъгъл на лакътя и т.н.  Малко като мръдна и бягат сериозно-с 30 и нагоре отклонение.

30.08.16
11:53

казано от Dydo на 30.08.16, 11:36:

Най-верни са си механичните - със слушалките. Електронния на мен лично ми показва по-високи стойности от колкото са реалните, поне този, който имам вкъщи, а не бе от най-евтините. Там при електронните не трябва да мърдаш, следва да си напълно спокоен, да се сложи точно на определено място, ръката ти да е под съответния наклон / ъгъл на лакътя и т.н.  Малко като мръдна и бягат сериозно-с 30 и нагоре отклонение.

И аз така съм чувал. Нека някой, който знае хубав механичен да сподели :)

Закрит Акаунт

30.08.16
12:17

казано от Петков на 30.08.16, 11:53:

И аз така съм чувал. Нека някой, който знае хубав механичен да сподели :)

Ами моят не знам каква марка е, това което се слага да долавя ударите на ръката, си е прикрепено към лентата, която се слага около ръката. С маркуч ти е само слушалката. Но иначе мери вярно, тъй като съм си го мерил при лекар и веднага след това вкъщи. Трябва обаче да се научиш да долавяш със слуха тоновете. Аз обикновено ги отчитам веднага когато започнат дори леко да се чуват, та докато напълно почти заглъхнат.

30.08.16
15:14

Който и да е механичен манометър дето не е от магазин за 1лв върши идеална работа, ако си намериш на старо някой от СССР или ГДР са практически вечни. На една от практиките ми именно с такъв мерих, някакъв от 70-80те години беше и беше много по-точен от по-новите, а от тия електронните още повече.

30.08.16
22:19

Какво мислите за този, този, този и този немски автоматик :)

Мнението беше редактирано от Петков на 30.08.16 22:31.

04.09.16
18:07

Някой друг няма ли апаратче, което да похвали? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1