Никога не е късно

Темата е заключена.

24.08.16
19:24

Започвам моя дневник с надеждата ,че постоянно ще пиша.Хич не съм по писането,но обещавам ще се постарая.

За тренирането миналата зима потренирах 5месеца в зала ,но преди сезона спрях и от месец се завърнах във фитнеса.Когато ми се е случвало да тренирам през целият ми живот съм тренирала за маса,защото дори сега на 41г свалям кг. много бързо.Имала съм големи периоди в които не съм тренирала  и съм се тъпчела с пици и кексове за да поддържам прилични кг.Ами не съм по яденето,една пилешка пържола със салата и се засищам.
Целта да превърна мазнините в мускул,но без да бързам.Мога и да кача някой кг. няма да се разсърдя,примерно 2-3кг отгоре ще са ми добре.
Добавки  Омега 3,6,9 и ето този протеин  http://shop.bb-team.org/now-foods-whey-protein-isolate?sku=552
Протеина го взимам всеки ден по една доза.Когато е тренировъчен ден веднага след тренировка.
Тренировките са ми кръгови  през ден.
1вариант:
Разгряване след това 5-7мин.пътека или степер.
Лицеви опори 5-6 и след това от колене 10
Бицепсово сгъване 2x10 гири 4кг.
Бицепсово сгъване на долен скрипец 2х10 7.5кг.
Бицепсово сгъване на портален скрипец 2х10 10кг.
Пек дек 3х15 15кг.
И още една машина за гърди 3х15   10кг.
Едно упражнение Как се казва (blush) на колене и длани и вдигаш крака 2х 15 със собствено тегло
Напади на сплит машина с 2х5кг.  2х15
Български клек 2х15
http://www.bb-team.org/exercise/1505_zatvaryane-na-bedra-na-adduktor-mashina 2х15 20кг.
Пак същото но събиране на крака 2х15..
Коремни 3х20
Тренировката е около 45-50минути
Храната е  пиле ,свинско,много зеленчуци и плодове,масло,яйца.
Пример:
Закуска 6 лъжици овесени ядки ,2суп.лъж сусам,2суп лъж. ленено семе ,круша или ябълка и кисело мляко истинско заквасено от мен;) висок процент масленост.
Протеин.
Пилешка или свинска пържола със зеленчуци.Десерт праскова.
Междинна закуска тахан с мед 2суп лъжици
1круша,1праскова и диня едно парче
Вечеря: 3яйца със сирене и салата и 50г ракийка:P
Никага не съм яла чипсове и прочие,газирано също не пия.
Не мога да тегля храната ,това ми идва в повече.
Единственият ми проблем зимата са баниците ,мъфините и п.р които правя за домочадието.И от тях нямам намерение да се лишавам ,но ще бъдат с мярка.

Другата тренировка ще я пиша утре ,че много писах вече.

24.08.16
23:37

Здравей! :)

Само искам да отбележа, че не можеш да превърнеш “мазините в мускул”, тъй като това са различни тъкани. Все едно да превърнеш ябълки в пържола :).

Успех с целите и само напред!

25.08.16
16:07

Мерси Читанка:)
Днес 7.30: Кафе ,50гр козе сирене + сурова пиперка
8.30 тренировка
Загрявка
Лицеви опори 7бр. и 10бр. от колене старая се да ги правя правилно и не гоня бройка.То и с всичко е така,гледам максимално да изпълнявам правилно упражненията.За съжаление в залата няма инструктор който да ме наставлява.
http://www.bb-team.org/exercise/1165_povdigane-na-ratse-vstrani 3х 12 с 4кг гири
http://www.bb-team.org/exercise/1166_raztvaryane-na-pek-bek-mashina подобна  3х15 10кг.
Раменни преси на машина 3х10 10кг.
http://www.bb-team.org/exercise/1552_izbutvane-na-mashina-za-gradni-muskuli   1х12, 1х 10, 1х8   10кг.
и още една подобна машина и там 1х12 1х10 1х8 гърдите винаги  са ми били неприятната част  от тренировката ,но не ги изпускам ,по нататък ще вкарам със свободни тежести.
странични напади със собствено тегло 3х15
български клек 1х12/за всеки крак/ 1х8
http://www.bb-team.org/exercise/1153_bedreno-razgavane 3х12 10кг.
http://www.bb-team.org/exercise/1154_bedreno-sgavane   3х15   20кг.
http://www.bb-team.org/exercise/1506_raztvaryane-na-abduktor-mashina-s-aktsent-varhu-bedrata   3х15 25кг.
Разтваряне на крака пак на машина  3х15 25кг.
http://www.bb-team.org/exercise/1558_kalf-mashini 3 х20   25кг.
Степер 2 х 5минути
Днес нещо не ми се яде ,нали писах вече,че бързо се засищам
12.00 Лятна манджа с пиперки,домати,лук,моркови +100гр сирене 1филия пълнозърнест хляб
14.30 филия пълнозърнест +1варено яйце и 50гр козе сирене и една круша
16.00 една чепка бяло грозде + една круша
17.30 филия пълнозърнест +варено яйце+около 50гр. козе сирене
19.00 праскова
21.00 две пилешки крилца с лятна манджа/пиперки ,лук ,моркови и домат/
Притеснява ме тренировката да не ми дойде много.Добре се чуствам ,ама знам ли понеже сама си измислям какви упражнения да правя не си имам доверие в преценката.
За храната винаги съм правила повече брой хранения за сметка на количеството,просто ми е такъв биологичния часовник.Е днес просто не ми се ядеше иначе или след или преди тренировка хапвам овесени ядки с кисело мляко и плод или стафиди.И задължително имам още един плод.
Но се притеснявам да не отслабна.Не се чуствам добре с по малко кг.,и външния си вид също не харесвам когато съм по слаба.
Добавки:Протеин и омега 3,6,9 ,смятам да си взема и бирена мая,винаги ми е действала добре.

Мнението беше редактирано от Valshebna на 26.08.16 13:16.

BigLamer

25.08.16
16:19

казано от Valshebna на 25.08.16, 16:07:

Дали мога да дописвам това мнение (wasntme) ,ако не ще напиша остатъка в друго мнение.

Можеш, но по-добре пиши ново, да си качваш темата, да ставаш известна. ;)

26.08.16
01:04

казано от Читанка на 24.08.16, 23:37:

Здравей! :)

Само искам да отбележа, че не можеш да превърнеш “мазините в мускул”, тъй като това са различни тъкани. Все едно да превърнеш ябълки в пържола :).

Успех с целите и само напред!

Аз други впечатления имам - примерно само
Не става въпрос да махаш с магическата пръчка и да превръщаш мазньоча в месо - но когато процесът на горене на мазнини и покачване на мм вървят що-годе паралелно, това си е напълно в рамките на възможното :) абра-кадабра :)

26.08.16
13:25

Благодаря ви за включванията,радвам се ,че не съм сама тук!

Днес съм без тренировка.
Храна:
7.00кафе без захар
8.00 6бр. лъжици овесени ядки + 2лъж. сусам+1лъж. ленено семе +1круша и кисело мляко/домашно 400г/.
11.00 бял боб яхния +една филия пълнозърнест и една филия бял хляб + 50гр. сирене
12.00 една лъжица таханов сусам с мед 1:1
14.30 половин купичка боб с една плочка козе сирене /еми ей така правя на често се храня/
16.00ч грозде
18.00 цаца 150гр. + биричка
20.00 грозде
Много обичам плодове и зеленчуци :P

Мнението беше редактирано от Valshebna на 27.08.16 10:01.

Добре дошла! Успех в целите!

Програмата разписана ли ти е от някой или си я съставила сама? Склонна ли си да правиш промени по нея?

Не можеш да превръщаш мазнините в мускули.

Afhaengig, ти може би визираш, че можеш успоредно да сваляш мазнини и да качваш мускул, което е различно от това да превръщаш мазнината в мускул. :)

27.08.16
09:55

Благодаря!:)

Програмата /ако може да се нарече такава(blush)/ аз си я измислям.Залата е много добра ,но няма инструктор,а и  не мога да си позволя услугите на платен такъв.Склонна съм на промени и съвети.Освен да следя развитието си с този дневник точно на съвети и коментари се надявах.

Днес 7.30ч кафе без захар
        8.00ч тренировка:
        Загравка + 5 минути степер
        http://www.bb-team.org/exercise/1161_bitsepsovo-sgavane-s-shtanga с гири 3х12 @ 5кг.
        http://www.bb-team.org/exercise/1160_bitsepsovo-sgavane-s-dambeli   с гири 1х12 2х10 @ 5кг. тука не ми е ясно тези двете упражнения вървят ли заедно или не

http://www.bb-team.org/exercise/1198_dvoyno-bitsepsovo-sgavane-na-portalen-skripets 2х12 @5кг. 1х 8 @10кг.
        http://www.bb-team.org/exercise/4608_ednostranno-horizontalno-grebane-na-skripec-ot-sedezh 3х15 @ 10кг.
        http://www.bb-team.org/exercise/1166_raztvaryane-na-pek-bek-mashina   3х12 @ 20кг.

български клек със собствено тегло 1х12 1х8
        http://www.bb-team.org/exercise/1153_bedreno-razgavane   1х12 1х10 1х8 @15кг.
        http://www.bb-team.org/exercise/1154_bedreno-sgavane подобна машина но от стоеж 3х 20 @ 20кг.
Щеше ми се и коремни да направя ,но нямах време.
      Изпих си протеина и два малки банана хапнах.Сега съм гладна ама не съм измислила още какво да хапна.
12.00 3 крилца +козе сирене +домат
14.30 круша
18.00 2 крилца + 1пиперка +домати+1 филия пълнозърнест хляб

Чакайте да ви кажа какво искам да се науча да правя......набирания.Много съм зле там и въобще в ръцете съм в пъти по кекава от краката.Краката ги тренирам с кеф,ама може би защото навремето в училище бях лекоатлетка/в гимназията,не в спортно училище/ та от тогава ми е останало това влечение,защото горна част почти не ни караха да тренираме.В залата има една машина за набирания ,аз и викам асансьор,с нея правя накое и друго набиране ,но със  зор/повече май се возя на асансьора:D./

А за мазнините в мускул просто така написано наистина е грешно.Радва ме това ,че някой чете ,осмисля и дава адекватни мнения.Благодаря ви!
Имах предвид да разкарам мазнините без да прекалявам ,че особенно за жена на моята възраст е хубаво да ги има в някакво нормално количество.И в същото време да кача ММ.

Мнението беше редактирано от Valshebna на 28.08.16 15:10.

За твоята цел ще е по-подходящо да наблягаш повече на големите мускулни групи и то с предимно многоставни движения, използвайки свободна тежест (там, където ти е възможно), отколкото да правиш по няколко упражнения за бицепс и трицепс, и да минаваш набързо през краката с аддуктор и абдуктор.

Въпросът е обаче има ли кой да те научи (поне в началото да те следи) на добра за теб техника на движения, при които нямаш опит.

Също така е важно и каква тежест ще подбереш, не бива да ти е прекалено леко.

Пример за упражнения:
гърди: лицеви/ лег и полулег с щанга и дъмбели
гръб: мъртва тяга/ придърпване на скрипец/ набиранията (които искаш да научиш; в сайта и във форума има много теми по въпроса, можеш да се разровиш, ползвайки търсачката)
рамене: раменни преси с дъмбели/ военна преса с щанга
крака/седалище: клек/ български клек (видях, че го правиш)/ румънска тяга/ хип тръст

Има и други варианти, разбира се, просто исках да онагледя казаното от мен.
Останалите упражнения, които вече правиш, могат да присъстват, но да не са гръбнак на тренировката ти, както е в момента.

Това е моето мнение по въпроса за тренировките и желанието да се качи мускулна маса. :)

BigLamer

27.08.16
10:59

казано от Valshebna на 27.08.16, 09:55:

Чакайте да ви кажа какво искам да се науча да правя......набирания.Много съм зле там и въобще в ръцете съм в пъти по кекава от краката.Краката ги тренирам с кеф,ама може би защото навремето в училище бях лекоатлетка/в гимназията,не в спортно училище/ та от тогава ми е останало това влечение,защото горна част почти не ни караха да тренираме.В залата има една машина за набирания ,аз и викам асансьор,с нея правя накое и друго набиране ,но със  зор/повече май се возя на асансьора:D./

А за мазнините в мускул просто така написано наистина е грешно.Радва ме това ,че някой чете ,осмисля и дава адекватни мнения.Благодаря ви!
Имах предвид да разкарам мазнините без да прекалявам ,че особенно за жена на моята възраст е хубаво да ги има в някакво нормално количество.И в същото време да кача ММ.

Гандалф, колко кила махаш от тежестта си на асансьора?... ама за едно набиране? Ако не си пробвала, напъни се другия път. Въобще, напъвай се всеки път, щом това ти е цел. И както по-горе те посъветвха, обърни внимание на многоставните упражнения.

А за мазнините, да не ти пука, то е близко до акъла какво си имала предвид, макар да си вълшебна, :Д

Мнението беше редактирано от BigLamer на 27.08.16 11:03.

27.08.16
13:26

Най големият проблем ми е ,че няма кой да ме наблюдава какви ги върша.С клекове ,напади и п.р. мисля ,че се справям прилично.Но тяга и за горна част ми е мътна индия.Подозирам ,че който и да попитам от трениращите в залата ще ми обясни/друг е въпроса колко той ще разбира/,и чесно казано хич не ми се ще да прекъсвам тренировката на някой.Ще го мисля......септември ще съм по свободна и ще видим.
Освен това миналата зима на два пъти ме хваща нещо кръста ,ей така от нищото.Ставам от сън и три дни ходя приведена.Някаква дископатия ще да е ,но така и не отидох на лекар.Така ,че си имам едно наум и с тягата със сигурност ще внимавам много.Клековете/за сега на смит машина/другият месец,ще ги правя без нея/ съм се научила да се контролирам,усещам упражнението.Преди 20години ама хич не ми пукаше, грабвах лоста и от първия месец слагах две по 20кг.,ама сега не мога така,а не траябва. Докато тягата.....ще видим ,ще започна само с лост,въпреки ,че мноооого по добре ми е като ми е тежко.Знам ли с лост пък сигурно само ще “мятам крачоли”....ще пробвам.
На асансьора дори и 25кг. да махна ми е трудно,но аз съм голям инат и ще ми се получи независимо колко месеца ще ми отнеме.Обещавам :)

Амиии за моето дете съм вълшебна (blush) ,което  пък ми стопля душата  :)

Мнението беше редактирано от Valshebna на 27.08.16 15:27.

Машината е “смит”, а не “сплит” и те съветвам още отсега да се завърнеш към клековете със свободна тежест. Сложи такава тежест, че да ти е комфортно и да поддържаш добра техника, не се сравнявай с минал период, когато си била по-силна например (ако правилно те разбирам). :)

27.08.16
15:39

Вероника ,а тези упражнения които си ми писала си влизат в една тренировка нали?
Страх ме е да не претренирам,не искам да си вкарвам автогол още отначало,та за това питам.
И примерно през ден колко време да ги правя?
А за тежестите съм предпазлива ,че то много вода изтече откак съм тренирала по сериозно  :D Но ще пробвам ,на мен толкова ми трябва ,едно изречение за да ми дойде куража  :D

Не, не съм ти написала програма. Просто съм изброила няколко упражнения, за да онагледя казаното.
Можеш по 2 упражнения за големи мускулни групи да избереш.

Ако тренираш цялото тяло в една тренировка, можеш да я правиш през ден.

28.08.16
15:15

Днес ми е почивката,но и нещо нямам желание да тренирам,а това не е присъщо за мен. (dull)

7.00ч кафе
8.30 6 лъжици овесени ядки , 1 лъж.ленено семе , 1круша 300гр.кисело мляко
14.30 сирене с пълнозърнест хляб и домат
Някакъв вирус ме е нападнал затова се чуствам така.И аз се чудя защо не ми се яде ,а то каква била. :@
Дано утре всичко е ок ,че хич не ми се пропуска тренировка.

29.08.16
17:26

8.00ч кафе
По принцип за да се чуствам добре трябва да ям един час след кафето ,това значи около 9.00ч.Което пък значи ,че в залата мога да влезна в 10.00ч.Това ми е много късно ,защото все пак съм и на работа.
Отивам без да закуся.
Тренировка:
Разтваряне на ръце встрани  3х12 @ гири 3кг.
Раменни преси 1х10 1х8 1х6 гири 4кг.
Повдигане на щанга от  полулег 2х12 1х 10 лоста + 10кг.
Придърпване на скрипец от седеж 3х 15 @ 15кг.
Придърпване на вертикален скрипец 3х 15 @ 20кг.
Български клек 1х10 1х8 1х6 със собствено тегло ,обаче нещо ми треперят краченцата сигурно и вируса има значение
Клекове реших при това положение да не правя.
Ама и на гладно ,не мога да тренирам,абсурд.
Интересно ми беше тяга да пробвам.Нищо не се получи.Сложих 10кг. ,като килограми мисля ,че ми е добре като за начало,обаче аз въобще не вдявам точно какво трябва да се прави.Четох ,четох ,но то ако ставаше само с четене нямаше да има треньори.
Решено ,като ми свърши картата ще сменям залата.За какво ми е добра зала ,като няма кой да ме  наблюдава.В тая зала ще се върна ,като зауча добре упражненията.
Днес цял ден не ми се яде с зор изядох 3 печени чушки с оцет и сол и една филия пълнозърнест хляб.

Мнението беше редактирано от Valshebna на 29.08.16 17:27.

31.08.16
09:28

Вчера цял ден пътувах ,минахме 2000км. и разбира се нямаше как да тренирам.С яденето също много зле ,банан,ябълка,сандвич пълнозърнест с кашкавал,а вечерта половин салата зеле с малко печени тиквички.Това е то ,този вирус не минава и с това пътуване се довърших,затова и днес почивка от тренировките.Направо се чуствам разглобена.Еми бързата работа срам за майстора,така ,че сега да се възтановя ,а после всичко ще си дойде на мястото.

Мнението беше редактирано от Valshebna на 31.08.16 09:28.

02.09.16
15:28

Това е за 1.09
7.00 кафе
7.30 6лъж. овесени ядки +лъж ленено семе+2лъж. сусамово семе +300гр кис.мляко
9.00тренировка
Загряване
набирания на асансьора ,като махнах 25кг.  6бр. , 4бр. ,2 бр.
лицеви опори,стараех се лактите да са от птичи поглед като стрела,съответно бройката е по малко едвам направих 5бр. и от колене 11бр.
придърпване на скрипец от седеж 3х 15 @ 15кг.
бицепсово сгъване на щанга с най късия лост + 2х 2,5кг.  @ 3х15
клекове с най късия лост +10кг.  3х 20бр тук май можеше още една серия да направя
български клек с гири 2х 4кг.  1х 8 1х 6 1х4 ууууу много слаба ракия съм,ама този баланс ми е много слабо звено.
повдигане на крака от легнало положение 1х 20 ,1х 16 ,1х 8
хиперекстензии не ги броих ,бях се съсредоточила върху техниката
прасец на калф машина 3х 25 @ 30кг.
Пийнах протеина.
11.00 1суп.лъж. сусамов тахан 1:1 с мед
12.30 пилешка пържола от бут и гъби с ориз+ 3люти чушлета
15.00 круша
17.30 парти бутче + ориз и гъби и люта чушка,една круша
20.00 50гр.ракийка с една салата домати

Мнението беше редактирано от Valshebna на 02.09.16 15:34.

02.09.16
15:51

Днес станах в 2.00.Тия служебни пътувания вече ми тежат,но.......това да е
Дремах в колата ,но друго е да спиш на легло.
Пих кафе към 6.00 и изядох една обикновенна бисквита.Ами то корема ми свит от недоспиване.
Спряхме към 12.30 обядвах пилешко филе със сметана ,топено сирене и броколи.Само дето филето с лупа да го търсиш иначе беше вкусно.
15.00ч Прибрах се ,ама съм на работа и освен странджанка няма какво друго да ям.И в къщи ям странджанки ,но от истинско месо,тази ми беше безвкусна.
Не мога да въстановя като хората и за това утре ще направя лека тренировка.

03.09.16
13:43

Без тренировка,няма как ,направо съм убита.
Храна:
7.30 кафе
8.00 6 суп. лъж. овесени ядки+ 250гр.кисело мляко и една праскова
11.30 пилешка пържола с две пиперки
13.30 една ябълка
Не си пия добавките/омега 3,6,9 и бирена мая/,защото все ги забравям в къщи.
Ами след 10дни свършвам едната от работите си и тогава вече ще мога да се грижа за себе си повече.

05.09.16
14:34

4.09.16

Тренировка в къщи,нямам време за зала.
7лицеви +10 от колена, 5лицеви +8 от колена ,3 лицеви + 5 от колена
Набирания на масата 12+8+6
бицепсово сгъване с гири 4кг.  1х12 ,1х12, 1х10
български клек  1х12 1х10 1х6
повдигане на глутеус на стол с един крак 3х 12
глутеус ритник 2х20 1х16
Ами това беше трябваше да тръгвам
Храна:
Кафе
Кисело мляко +6лъж.овесени ядки +1праскова
Наденица +2сурови пиперки и два домата
палачинка със сладко от череши /мнооого ми се прияде,въпреки ,че не беше като домашните ,но се изкуших/
Вечерта домати с ориз +козе сирене ,за десерт диня
Нещо не ми се яде месо,имам такива периоди по два три дни.

05.09.16
14:52

Тренировка пак в къщи,нямам търпение да свърша едната ми  работа другата седмица,че да си почина и да тренирам като хората.
Тренирах с Румяна Илиева Дупемания.Ами бива си я тренировката,въпреки ,че в зала с тежести ми е къде ,къде по добре.Но по добре Дупемания отколкото нищо.;)
Добавки:протеин,бирена мая и омега 3,6,9

Храна:
Кафе
Кисело мляко с 6 суп.лъж. овесени ядки,3ореха,1 лъж.тиквови семки и 1 праскова
1ч.лъж сусамов тахан с мед
12.30 Ядене от прясно зеле с домати +1 филия пълнозърнест хляб+ 10-20гр козе сирене
15.30 Ядене от прясно зеле с домати +1 филия пълнозърнест хляб+ 10-20гр козе сирене и малка праскава
16.00 1ч. лъж. тахан с мед
Уф много бях гладна ,но не ми се ядеше разни странджанки и палачинки.Стисках зъби докато се прибера.
9.30 бъркани яйца с домати и сирене + филийка пълнозърнест хляб

Мнението беше редактирано от Valshebna на 06.09.16 14:05.

06.09.16
14:45

7.30 топла вода с лимон
кафе
8.00 40гр.овесени ядки/изкуших се да ги премеря от любопитство/  3ореха , 1лъж. тивено семе +1малка круша +дом.кисело мляко
Като се нахраних на 20минута вече ми се тренираше,но устисках един час.
9.00 тренировка
10.00 протеин
11.00 1ч. лъж. сусамов тахан с мед
12.30 Готвено зелен боб +картофи +домати+лук +филийка пълнозърнест
Ами както писах горе не се ограничавам, хапвам това което организма си иска.Мисля ,че организма е много умна машина и знае кога и какво да си поиска.Днес не ми се яде месо и не се насилвам да го ям.Въпреки ,че си мечтая за едни кюфтенца от див заек със свинско.Ауууу многооо вкусни са:P
Имам привилегията да имаме дивеч във фризера.Първата година му се мръщех на това месо.Просто не бях свикнала с истинското месо.Купувах си готова кайма и си мислех ,че ям месо.Но то е важно свинското от коя свиня е :D ,че има на магазина едно измито свинско дето не мирише даже на месо.Сега мешим диво със домашно свинско и каймата става уникална.А бе само да свърша работа ,че то като се прибирам само да спя не ми се получават добре нещата.Някъде горе да бях писала ,че не съм по писането ами май не е точно така :D
Тренировка:
В къщи с подръчни материали.
Лицеви 7бр. + от коляно ,ама колко бяха не броях
Лицеви 5р. + от коляно
Лицеви 6бр. +от коляно
Набиранки на масата 8+6+6+5
Бърбита 10бр.+5+5
ритници 10+10+10
суинг с гири 6кг. /определено ми беше леко/ 3х15
скачане имитиращо като на въже
оф и накрая се чудих какво да направя още и направих 4 серии бицепсово сгъване с гири 4кг. 4серии
Още една седмица и започвам в зала,и треньор съм си намерила,тогава ще е друго.

07.09.16
16:48

Нямам тренировка.Много кофти ден за мен.
Храна :
30 гр.овесени ядки + 3ореха + 1суп. лъж тиквено семе + кис. мляко
миш маш от 2 яйца и малко сирене
1 круша
малка порция картофи и зелен боб

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1