Моля за помощ за поставяне на вярна диагноза при болки в лакътя

08.09.16
12:51

Получих болка във вътрешната страна на лакътя по време на тренировка ( по-точно набирания  с хват  на пръстите не към тялото а обратно ) . след още 2-3 тренировки болката стана много силна . Локализирах конкретните  движения от който се активира болката в лакътя , а те се силно свиване на пръстите в юмрук при изпъната ръка . Ходих на лекар но явно диагнозата не е правилна защото 2 месеца вече няма резултат от лечението. Ще съм ви  много  благодарен ако ми помогнете с компетентна информация за точна диагноза.

Темата беше редактирана от Митко Янков на 08.09.16 12:59.

08.09.16
14:08

казано от Митко Янков на 08.09.16, 12:51:

Получих болка във вътрешната страна на лакътя по време на тренировка ( по-точно набирания  с хват  на пръстите не към тялото а обратно ) . след още 2-3 тренировки болката стана много силна . Локализирах конкретните  движения от който се активира болката в лакътя , а те се силно свиване на пръстите в юмрук при изпъната ръка . Ходих на лекар но явно диагнозата не е правилна защото 2 месеца вече няма резултат от лечението. Ще съм ви  много  благодарен ако ми помогнете с компетентна информация за точна диагноза.

Вероятно проблема се е проявил при набиране, но причината да се развие може да са различни структурни дисбаланси - слаб хват, по-ниска или прекалено висока подвижност в някоя от съседните стави, натрупана умора от някое повтаряемо движение в ежедневието (работа на компютър, игри - може да се изненадаш колко травматично може да е ), дегенерационни изменения в става или възпаление по сухожилията (тенис лакът и голф лакът). В повечето случай отговора е не лечение, а терапия и припособяване. Затова моя съвет е да се обърнеш към кинезитерапевт за диагностициране и терапия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1