Декстроза

18.11.04
18:46

Някой може ли да ми каже от къде в Пловдив да си намеря Декстроза :?:  :?:
Под каква форма се продава :?: И каква може да бъде цената :?:  Кажете каквото знаете.

19.11.04
15:03

Доколкото знам Декстроза е международното име на Глюкозата
Отиваш в първата аптека и искаш глюкоза на прах-аз я купих за 0.65лв
Аз я взимам веднага след трениривка ,размита в чаша вода
Мах 2 чаени лъжици, защото не действала добре на панкреаса

19.11.04
15:10

хахахах :)
ае кой ви говори тия глупости  :!:  :?:

19.11.04
15:21

gotcha, кое точно смяташ, че е глупаво? Защото на мен ми изглежда всичко наред в горните постове?

19.11.04
15:51

?
Е как, ако взимаш повече от 10 грама декстроза не действа добре на панкреаса? По голяма глупост не бях чувал. Това е нищожно количество, че дори кръвната захар да ти се дигне значително...
С 10г. къв гликоген ще заредиш?

19.11.04
17:28

2 чаени лъжички може да са 30гр...
А също така е вярно, че не трябва да се пие в големи количества за продължително време (над 1 месец) глюкоза, точно защото е вредна за панкреаса.

19.11.04
17:50

Не смятам да се меся в дискусията, само ще кажа, че :
една чаена лъжичка = 5 грама
Поздрави! :D

19.11.04
19:30

Намеси се..  8)
До сега говорих на изуст, но сега ще ви дам точни данни:
1 чаена (не кафена или супена) лъжичка, пакет глюкоза, цифров кантар с точност 0.1гр (DW-500B)
1 нормална чаена лъжичка глюкоза измерих, че тежи: 4.2гр.
С връх 6.5гр.
И сега едно доотночнение на ден не трябва да се приема повече от 120гр глюкоза! Не пийте глюкоза по-дълго от 1 месец... правете цикли с абсолютно всичко.. дори и с АК-то..
Give a break to your stomach :)

2ри пост :
Абе нещо батериите се скапаха :) Обещавам, че като си купя нови, ще направя живото спасяващите “изследвания” отново за да са резултатите акуратни :)

BO

20.11.04
00:29

Без коментар:
В брой 10 на Олимп за тази година пише: ...”На всеки 5 г. креатин те съветват да се приема и не по-малко от 100 г глюкоза - иначе максималният ефект от транспорта на креатин намалява.” - край на цитата - статия “Надвий умората”

Аз лично взимам 35-40 г глюкоза веднага след тренировка + глутамин и амино.

Някой да каже ако не е правилно или ако ме подкрепя?! :wink:

20.11.04
01:07

Да тези 35-40гр са екстра за 1 прием, след тернировка..
Това неозначава, че тези въглехидрати са достатъчно... изпий час по-късно още 35-40гр.. и т.н. прибави и сложни въглехидрати като гледаш съотношението сложни/прости да е 60/40 процента.
А за статиите които се пишат аз нямам коментар..

20.11.04
03:13

Ае ЧШ, пърлсайт, са видели :)?
Панкреаса предполагам би се увредил, ако постоянно ръгаш прости захари и той трябва да отделя инсулин мнооо и да му се ебе нещо меча иначе незнам... предпогалам тря се зимат некви бесни дози :)
ВЛАДИИИИИИИИИ намеси се веднага :Р!

20.11.04
03:25

Нямам ясна идея... чувал съм от доста хора, включитено фармацевти.. че не трябва да се пие в големи количества и не по-дълго от месец...
В крайна сметка ти трябват 50-на гр. глюкоза за да вдигнеш адски бързо инсулина, респективно да нахраниш отрочетата с протеин (т.е. мускулите)  :wink:
P.S. Мисля, че ставаше дума, че по-този начин се подлагаш на голяма опасност да си докараш диабет...

20.11.04
23:13

И аз не съм чувал глюкозата да индуцира диабет. Ми то ква е разликата дали ще изпиеш 50 гр. след тренировка, както правя аз или ще изядеш подобно количество прости въглехидрати под формата на храна, които след малко пак ще се превърнат в глюкоза?

BO

20.11.04
23:25

Или пък лафа: “яж мед за здраве!” - ми то медът е глюкоза.... е, с малко по-нисък гликемичен индекс (100 - глюкоза, 87 - мед), но е най-близо. Така че тези които похапват мед след тренировка нали се сещате, че все едно взимате глюкоза на прах  :lol: 30-40 гр. след високоинтензивна тренировка, дори няма да попълнят докрай нуждите от гликоген, така че едва ли има някакъв проблем. Но аз примерно взимам глюкоза само след тренировка и по никое друго време...

20.11.04
23:41

Захарите в меда са малко повече фруктоза отколкото глюкоза, но няма значение. Нека ако някой твърди, че глюкозата може да бъде вредна, да се обоснове по-аргументирано.
Между другото според мен 30-40 гр. не могат да вдигнат добре инсулина. Дозата, която препоръчват примерно в бодибилдинг.ком е 0.5 гр. декстроза на 1 паунд (=0.453 кг) живо тегло. Тоест за 70 кг. човек, това прави около 77 гр. Това ми изглежда по-достоверно като референтна стойност. Нали ни трябва як скок в инсулина :D

21.11.04
01:21

Ти си отговори до голяма степен сам.. но не свърза нещата..
Само да вметна между другото, че типичната стойност на медът (гликогения индекс) е около 60… което означава доста по-бавен респонс от страна на инсулина.
Значи глюкозата е прост въглехидрат.. но захарта, дори тя не е прост въглехидрат, защото трябва да се обработи от ензим за да се превърне в глюкоза. Вярно е, че точно тя се преобразува много бързо.. но това е отделен въпрос.
Човек ако не консумира глюкоза дефакто не предизвиква светкавичен инсулинов отговор. Тези “прости” въглехидрати за които говориш ама изобщо не са прости а и доста често комбинирани с известно количество масти (например шоколад). Също така скорбялата не е прост въглехидрат и изисква време... дори и да се натъпчете с много сладки неща.. пак ще отнеме известно време, а сигурно сте чували, че “от много сладко” можете да хванете диабед. А какво да говорим за глюкозата която е многократно по-бързо достъпен до кръвта захар?

ВН

21.11.04
10:38

“Гликогенен индекс” - ?
Да не говориш за гликимичен perlsite? М... мислех да го постна, ала след 30 минутно ровене в нет-а, освен реклами друго не открих  :shock: ... Както и да е.

08.09.16
17:37

Не е писано тук от 1794та, та имам въпрос.
Къде в София да намеря Декстроза и то в количества от 1кг и нагоре?
Мерси

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1