07.09.16
20:39
Здравейте! Четох редица теми от форума за подобни проблеми, но не попаднах на такъв като моя, затова реших да отворя нова тема, извинявам се ако има дублиране.
Преди 7-8 месеца започнах да усещам дискомфорт при седене, който в последствие премина в лека болка в кръста ниско и от ляво, в точка. Болката започваше да става все по-изявена и след като посетих невролог се снимах на рентген, като диагнозата е: “Хипертрофични промени по фасетите на интервертебралните стави на нива L4-5 и L5-S1 със стеснение на неврофорамените. Леко стесняване на междупрешленния диск на ниво L5-S1”, което нищо не ми говореше разбира се.
Мина месец и болката започна да се усеща по цялата дължина на левия крак, като възпаление на нерва. След поредно посещение при неврологи съмнения за дискова херния направихме скенер(компютърна томография), диагнозата беше следната: “Нормални костни структури. Не се виждат дискови протрузии. Нормални диаметри на гръбначния канал и на интервертебралните отвори.”
С две думи ми казаха “Нищо ти няма”, само че болката така и не изчезна и е доста променлива. Почти винаги боли при седене, понякога и при ходене, но няма някаква повтаряемост и така и никой не успя да ми каже какво ми е.
Започнах да ходя на плуване от месец и не мога да кажа, че засега има разлика - седя ли по-дълго ме боли почти винаги.
Накратко е това, иначе детайли има безкрайно много. Ще съм много благодарен ако някой може да съдейства с информация. Благодаря!
Няма да се плашиш, почни да правиш упражнения за заздравяване на коремната област и също така на еректори (гръбни мускули). Най-добре се консултирай със специалист, но комбинация от щанги и по специфични упражнения, ще ти оправят проблема. Намери си добър спортен рехабилитатор, за да няма грешки.
08.09.16
17:51
Благодаря! Ако имате контакт на подобен специалист би било много полезно. Ще търся и аз! :)
17.09.16
15:14
Аз имам същия проблем невролога ми каза когато мога да не стоя седнал или в неправилна стойка, да ходя на плуване и фитнес , но без крайности.... идеята е да развиеш мускулатурата около гръбнака за да не пада напрежението от всекидневните движения само на него. Също така ако вдигаш тешко от земята само с крака не с кръста , като си връзваш обувките вдигаш крака на високо.... общо взето пази си кръста и гръбнака от излишни натоварвания стани машина и ще мине.... Аз тренирам и плувам от две седмици предполагам след втория месец ще се усети известен ефект.