Болки в кръста и тренировки

здравейте.преди 3 години получих сериозна травма в кръста следствие от тежки тренировки по фитнес.спрях но не минаваше с месеци.започнах да получавам болки ниско в корема и накрая на гастроентеролог.нямаше проблеми с органите в коремната кухина но ми каза че ако продължа с тренировките ще ме прасне дископатия.от тогава не съм се занимавал.въпросът ми е мога ли да правя набиране на лост кофички и някакви преси поне

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 09.09.16 05:27.

08.09.16
21:56

Аз не мога да разбера как така ако започнеш да тренираш ще получиш дископатия? Имаш ли някаква травма? Понеже ако си здрав - базови упражнения с тежести и правилна техника (на движението, дишането и пр.) ще подобрят пояса ти (имал съм контузия от тяга и я оправих с тяга, не знам дали и при теб ще е така). А относно набиранията и кофичките - според мен нищо няма да ти стане, стига да дишаш правилно.

Мнението беше редактирано от Devastion на 08.09.16 21:56.

имам някакви раздаличени прешлени 4и5 нещо такова не помня точно.дори сега от време на време ме боли въпреки че не тренирам

08.09.16
23:07

казано от Милен Михайлов на 08.09.16, 22:13:

имам някакви раздаличени прешлени 4и5 нещо такова не помня точно.дори сега от време на време ме боли въпреки че не тренирам

В такъв случай, ако имаш възможност се консултирай с спортен рехабилитатор. Може да ти спести доста проблеми.

10.09.16
16:48

Аз имам дискова херния (дископатия). Имам спукан диск в лумбарния регион и меката тъкан натиска нервите в гръбнака ми.  Иронията е, че го получих от прекомерно седяне седнал. Масата на горната част на тялото ми натиска прешлените в кръста и в крайна сметка диска се е спукал. Ходих по доста лекари и всички ми казваха: “Спри фитнеса, не бива да тренираш, леки разтягания и разходки и това е.” Но този отговор не ме задоволи и нямах намерение да спра. Евентуално се свързах с един спортен лекар, занимава се с всякакви атлети, от бегачи на дълги разстояния до трибойци. Той ми каза кратко точно и ясно: “Ако спреш да правиш клекове и тяга, ще свършиш с бастун.” Ако спра да тренирам за по дълго от седмица, моментално започвам да го усещам. Като цяло, откакто фокусът ми лежи върху тяга/клек и откакто натоварвам кръста си (с мисъл, не с хамалщина) почти всеки ден, се чувствам страхотно. Единствено болките се появяват, ако злоупотребя със стола вкъщи.

да ти кажа честно направо онемях като  прочетох коментара ти.не знам какво да мисля с тези доктори.благодаря много за коментарите

14.09.16
22:32

казано от Dimo Panchev на 10.09.16, 16:48:

Аз имам дискова херния (дископатия). Имам спукан диск в лумбарния регион и меката тъкан натиска нервите в гръбнака ми.  Иронията е, че го получих от прекомерно седяне седнал. Масата на горната част на тялото ми натиска прешлените в кръста и в крайна сметка диска се е спукал. Ходих по доста лекари и всички ми казваха: “Спри фитнеса, не бива да тренираш, леки разтягания и разходки и това е.” Но този отговор не ме задоволи и нямах намерение да спра. Евентуално се свързах с един спортен лекар, занимава се с всякакви атлети, от бегачи на дълги разстояния до трибойци. Той ми каза кратко точно и ясно: “Ако спреш да правиш клекове и тяга, ще свършиш с бастун.” Ако спра да тренирам за по дълго от седмица, моментално започвам да го усещам. Като цяло, откакто фокусът ми лежи върху тяга/клек и откакто натоварвам кръста си (с мисъл, не с хамалщина) почти всеки ден, се чувствам страхотно. Единствено болките се появяват, ако злоупотребя със стола вкъщи.

Цитрирам го, за да се обърне повече внимание над казаното. Миг невнимание при изпъленение на тяга и лубмална дискова херния. Хронични болки в кръста за дълго време. Изследвания, доктори, болници ала-бала. Докторите ми казаха да не вдигам нищо тежко, аз обаче си направих домашен фитнес! Защо? Защото желязото ми помогна, катко нито един доктор от многото по които ходих!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1