01.09.16
23:37
За виждането - вижда се. Само да знае човек какво да гледа и как да го тълкува, тоест да е много наясно с анатомия и биомеханика.
За клипа съм съгласен, ама на снимката... :Д Но аз съм си простоват, така че.. :Д
01.09.16
23:52
Снимката е точно на момента на най-голямо разтягане на областта, която е изгърмяла. Сега от гола снимка без да си гледал клипа, не можеш да заключиш категорично какво и защо и това мисля, че е ясно и без обяснения, но Васко я е извадил само като показателен материал.
Обаче не знам защо все търсите да се правите на интересни, в смисъл наясно сте, че нито сте оригинални, нито помагате на някой така, защо е нужно да разводнявате теми, в които няма какво да кажете по същество, а самите теми са сериозни? Свободата на словото ми е ясна, хумора и закачките също, за друго питам.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.09.16 23:56.
Еми да, вижда се на клипа. На снимката, дето е извадил не се вижда. За да разбереш какво става, трябва да гледаш клипа, а като си гледал клипа, снимката става излишна. Не вярвам на Мартин или някой друг да му трябва показно къде да гледа. Та така, в случая малко като “мистър обвиъс”, затова :) Това го броя към закачките и хумора, не влагам лоши чувства, не знам на теб как ти изглежда и какво е това друго.
02.09.16
08:20
казано от ddd на 01.09.16, 23:28:
Важното е да има наУка и схеми :Д
П.П Бате Васко, а не го ли помирисваш направо бе деа’ :Д
Ето, гледал си, но не си видял нищо! Гледай и двата клипа и може би тогава ще видиш това, което съм видял и аз.....слабото звено, умората му и като следствие - не заемане на правилно положение (отпускане), не си видял това ;) за това е снимката, да покаже леко забележимо окръгляване на мястото....това го няма в първия клип на 200 кг ;).....тя за това се нарича “мъртва”))през време на изпълнение гърба трябва да е “мъртъв” - неподвижен, всичките звена на гр.ст. да не променят положението по време на движение и т.н.....това видял ли си)))...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.09.16 08:22.
Не знам как разбра, че нищо не съм видял ама карай :Д
Ето това, обаче... :Д
казано от Carbohydrate на 02.09.16, 08:20:
тя за това се нарича “мъртва”))през време на изпълнение гърба трябва да е “мъртъв” - неподвижен, всичките звена на гр.ст. да не променят положението по време на движение и т.н
Винаги вкарваш едни такива твърдения... :Д По-тая логика, ако гърба ми е мъртъв ще е и отпуснат :Д
Веско, благодаря за включването - снощи също гледах видеото на телефона и нищо не видях. Тази сутрин пък на компютъра в залата - съвсем нищо, че са му прецакани цветовете и бялото на тениската ми се слива с бялата стена и съвсем нищо не се вижда. Като пуснах веднага едно след друго видеата, на телефона отново се вижда на 200 как запазвам екстензията повреме на вдигането, а при 210 се вижда огъването в критичния момент, който си посочил - уж е малко, но е достатъчно да изгърмя както се и видя на практика. Незаемането на правилно положение е основната тъпотия, която направих, но не е от умора. Просто не ми беше по план тази тяга - трябваше да си направя една 3-ка на 170 и да си свиркам, и да си се прибирам, но не следвам собствените си съвети и това което съм си задал като цел и си плащам цената. Не беше ден за максване - просто на 150, 180 щангата излетя направо, като на 200 също беше с прилична скорост. За това и се полакомих, а както народа е казал ” Лаком гъз - кръв сере” :). Взех си поука и от тази контузия и знам какво да коригирам. Благодаря на всички още веднъж.
п.п. А “мъртва” до колкото знам се отнася за щангата, не за позицията на гърба и стегнатостта на тялото :)
02.09.16
10:11
казано от ddd на 02.09.16, 09:06:
Не знам как разбра, че нищо не съм видял ама карай :Д
Ето това, обаче... :Дказано от Carbohydrate на 02.09.16, 08:20:
тя за това се нарича “мъртва”))през време на изпълнение гърба трябва да е “мъртъв” - неподвижен, всичките звена на гр.ст. да не променят положението по време на движение и т.н
Винаги вкарваш едни такива твърдения... :Д По-тая логика, ако гърба ми е мъртъв ще е и отпуснат :Д
Цитирам теб, но визирам всичките, които мислят, като теб. До като ще бъдете съсредоточени върху тежестта, винаги ще изпускате от поглед най-важното нещо при тягата, как то и при всичките упражнения - правилната позиция на тялото. Това е приоритета! - А дали ще мога да задържа правилната позиция при ТАЗИ тежест? Това е главния въпрос, отговор на който трабва да дадете ;) А не: - Дали ще мога да вдигна тази тежест? )....Тогава тягата, може би, ще е “мъртва” относно гърба, а не щангата ;)....
Пиша, не като учител, към ученици....Просто посочвам разни неща.....и не ме интересуват тъпите закачки...за тяхна сметка са)))...
П.П. извинявам се за спама
Бате Васко, мойте уважение към теб и нещата, дето си изчел, но им се доверяваш прекалено сляпо. Теорията е едно, практиката- друго. Най-важното е да слушаш собственото си тяло. Няма човек, който да ти каже какво е удобно за теб. Разбира се, за да откриеш какво работи за теб, все трябва да си попрочел нещо, иначе бързо ще изгориш.
“Правилната” позиция на тялото не е една- за всеки е различна. Това не го разбират хората и седят в кафеза заради чужди разбирания. Правете си тяга, както е показано по учебниците, нищо чудно, че “Клуб 300 натурално” е “празен” :Д
Мнението беше редактирано от ddd на 02.09.16 10:34.
02.09.16
10:47
казано от ddd на 02.09.16, 10:34:
Бате Васко, мойте уважение към теб и нещата, дето си изчел, но им се доверяваш прекалено сляпо. Теорията е едно, практиката- друго. Най-важното е да слушаш собственото си тяло. Няма човек, който да ти каже какво е удобно за теб. Разбира се, за да откриеш какво работи за теб, все трябва да си попрочел нещо, иначе бързо ще изгориш.
“Правилната” позиция на тялото не е една- за всеки е различна. Това не го разбират хората и седят в кафеза заради чужди разбирания. Правете си тяга, както е показано по учебниците, нищо чудно, че “Клуб 300 натурално” е “празен” :Д
Къде видя да пиша, че позицията му е грешна, или твоята или на някой друг? И какво общо има написаното от теб с темата? Не пишем за конкретни позиции на някой човек...всъщност изобщо не пиша за позицията му......Дали е правилна или не е, не съм писал, просто обърнах неговото внимание върху нещо, което мисля, че ще му е от полза....Ти изобщо не ме интересуваш, нито коментарите ти, от които искаш какво да постигнеш...да обидиш..какво искаш, да си значим...да те зачитат, като специалист....Виж, за мен няма такова значение))
Нито пък аз пиша за някоя конкретна позиция, не знам как реши, че го правя :Д
Аз искам (всъщност не държа особено, не ми пука... и аз просто си разсъждавам), малко да си пречупите погледа, защото според мен ви е ограничено мисленето :) Иначе грам не ми дреме, кой за какъв ме има, нито изпитвам нужда да съм значим за някого, прекалено голям непукист съм, за далеч по-важни неща в живота, че да се вълнувам за такива работи.
Не съм искал да те обиждам, ако си се почувствал така- извинявай :)
Мнението беше редактирано от ddd на 02.09.16 11:03.
казано от Carbohydrate на 02.09.16, 10:11:
- А дали ще мога да задържа правилната позиция при ТАЗИ тежест?
казано от ddd на 04.12.15, 22:47:
Не, не.. вие не разбирате :Д
Не вдигам, за да ми зачетат опита на някое състезание...не вдигам, за да изглеждам добре...не вдигам, за да съм здрав...не вдигам, за да съм най-якият, или каквото и да било друго. Вдигам заради удоволствието- усещнето, докато се напъвам с всички сили, а при такова напъване няма хубава техника.
Просто имате напълно различни гледни точки относно вдигането на тежести и толкова. Както казват хамериканците - Let`s agree to disagree и да приключваме темата. Ясно е, че консенсус няма да постигнем, но полезността на спора взе да се изчерпва. Благодаря :)
Мнението беше редактирано от Мартин на 02.09.16 14:45.
Тренировката днес:
1. Преден клек - 20х20; 10х40; 10х60; 10х80
2. Лег -20х20; 10х40; 10х60; 10х80
3. Тясна тяга - 5х40; 5х80
4. Набиране надхват - 10хСТ - кофи тясно -10хСТ - набиране подхват - 10хСТ - кофи тясно -10хСТ - набиране подхват - 10хСТ - кофи тясно -10хСТ
5. Размачкване/разтягане
Пак бива.
Първа тренировка:
1. Преден клек - 10х40; 1х60; 1х80; 1х100
2. Военна преса - 10х20; 1х40; 1х60; 1х70
3. Кофи - 3x15xCT
Втора тренировка:
1. Тясна тяга - 5х 50; 80; 110; 130 - може и още, но при някои движения има лек дискомфорт и не ми се рискува
2. Набирания усп.хв - 3х15хСТ
Мнението беше редактирано от Мартин на 05.09.16 19:51.
Първа тренировка:
1. Преден клек - 20х20; 10х50; 10х70; 10х90
2. Лег - 20х20; 3х50; 2х80; 1х100; 1х110
3. Трицепс на скрипец - 15х5; 2х12х7 (на ръка)
Тренировката днес:
1. Тяга - 3х40; 2х60; 1х80, 100, 120, 140, 160;
Тренировка вчера нямаше, но за сметка на това местих мебели 5 часа, което пък ми разцепи гърба, кръста и всичко. Днес реших да пораздвижа и да видя конвенционалната тяга на какво ниво е - пък останах приятно изненадан :). Над 160 в момента не се чувствам уверен, не че тежи.
Мнението беше редактирано от Мартин на 08.09.16 20:26.
Първа тренировка:
1. Преден клек - 20х20; 2х40; 2х60; 1х80; 4х100 - с резерв
2. Военна преса - 10х20; 5х45; 5х65 - без резерв
3. Кофи - 3х20хСТ
Втора тренировка:
1. Тяга - 5х60; 5х100; 5х130 - на границата на комфорта
2. Набиране п.хв. - 16хСТ; Набиране - усп.хв. - 13хСТ; Набиране н.хв - 10хСТ;
Следващата тренировка, ако има такава - в Молдова :)
казано от Мартин . на 09.09.16, 20:17:
Там пък какво ще дириш?!?
казано от Boby_ на 09.09.16, 20:31:
казано от Мартин . на 09.09.16, 20:17:
Там пък какво ще дириш?!?
Eмигрира .....но нестандартно .....:D
Последните дни проруските сепаратисти в Молдова се активизираха много... случаеноС??? :D
Тренировка днес:
1. Преден клек - 20х20; 10х50; 10х70; 10х92.5 - тежат
2. Лег - 20х20; 10х40; 10х70; 10х82.5? - последните 3 криви
3. Тясна тяга - 5х60; 3х100; 1х130; 1х150; 1х162.5 - изпотен и с хват на гладкото - последната серия с ключов хват и пак за малко да ми разтвори ръцете
4. Набиране п.хв. - 10 - кофи (тясно) - 10 - набиране п.хв. - 7 - кофи (тясно) - 8 - набиране п.хв. - 5 - кофи (тясно) - 8
Първата работа след 16 часов сън беше да ида на зала. След като видях, че има къде да се кляка ги попитах дали мога да дърпам тяга и ми разрешиха си платих 50леи (приблизително 5 лева), което за цял комплекс със сауни, салони за красота, зала за зумба , солариуми и т.н. не беше кой знае колко скъпо. Направих тренировката за има няма 30-тина минути макс. За първи път съм в комерсиална зала и останах приятно изненадан. Единствения минус беше, че нямаха 2.5кг дискове и на клека трябваше да качвам с 1.25 на страна. След това за лега намерих дебели скоби, които мисля, че са по 1.25, но може и да са по 2.5 кг. На тягата 20ките бяха с по-малък диаметър и до 150 тягата беше от някакъв дефицит, след което дойде треньорът там и ми даде да сложа едни твърди гумени подложки (макар да се стараех да не вдигам шум, явно след 150 ми нямаха доверие), което пък докара лоста до нормалното му положение. Лежанката беше доста висока 50см+ и се оказа изключително удобна - мисля да направя една такава и за залата. Абе с 2 думи - добра тренировка стана. Тъщата ми е купилва апликатор на Кузницова за целия гръб (на снимката има химикал за мащаб) и сега смятам да го вкарам в употреба :). Общо взето приятна почивка се очертава. Другия път ще ме заведат на друга зала - смятам да обиколя колкото се може повече докато съм тук :)
п.п Разбрах че не обичам да шофирам - 10тина часа зад волана и ми мина мерака. Явно съм роден за богаташ - да си седя отзад и да ме вози шофьор :)
п.п.п. Жена ми ме пита защо всички в залата ме гледат толкова странно :D
Мнението беше редактирано от Мартин на 12.09.16 14:39.
12.09.16
14:57
Доста добре оборудвана зала ми се вижда. Иначе за Кишинеу ли иде реч или друг град.
М/у другото скоро жена ми бе командировка в Румъния, където се е запознала с няколко молдовци. Всичките са знаели български, т.е. много тамошни са си етнически българи.
Желая приятно прекарване през останалите дни на почивката...............и здрави тренировки 8-)
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 12.09.16 14:58.
В Белци съм, ако има значение :) Само в Молдова има около 230 00 българи ( бесарабски и гагаузи общо). Говорят си на български (много цветен език използват с думи, които при нас са изчезнали отдавна) и даже си имаха телевизия на български - сега не знам дали я има още.
Мнението беше редактирано от Мартин на 12.09.16 18:06.
Тренировката днес:
1.Преден клек - 20х20; 3х60; 1х90; 1х100; 3+1х110
2. Военна преса - 10х20; 2х50; 3+1х70
3. Тясна тяга (от някакъв дефицит) - 5х60; 5х100; 5х140
4. Набиране п.хв - 10 - кофички - 10 - набиране - 8 - кофички -10 - набиране - 5 - кофички -8
разтягне - 10-тина мин
Доволна тренировка отново. Този път жена ми ме заведе в най-”гъзарския” фитнес в града - 8лв за тренировка. Като чух и се обърнах да си ходя, но тя настояваше, защото знае че никога доброволно сам няма да отида и да дам тези пари за фитнес, колкото и модерен да е :) Фитнесът беше част от голям хотелски комплекс, като трябваше да ходя на рецепцията на хотела и да ме снимат, и да ми вземат и дата на раждане плюс имената, за да ми изкарат карта за еднократно посещение :) Аз се бях отказал и пак исках да си ходя, но пак не ме пуснаха. Рецепциониската се държа изключително недружелюбно (предполагам, защото си ни личи, че не сме от гъзарската част на града -особенно на мен дето си обикалям със скъсаната тениска и кецовете за 10 лв :) ). Както и да е - зала като зала - напомпани батки, правещи невиждани упражнения за бицепс, около 60 килограмово момче, опитващо да си разбие китките на боксовата круша, доста хора говорещи или пишещи на телефони, момиченца газещи пътеките и такива правещи “функционални” тренировки с помощта на инструктори, които я се вястнат, я не :) Имаше цели 4 (ЧЕТИРИ) клетки, като 2 бяха свободни, на едната сгъваха за бицепс (невижданото от мен упражнение само с въха на пръстите - като на Сашо тягата - само на фаланги, ама сгъване :) ). На другата заета имаше трениращ, правещ преден клек. Аз си се забутах на последната възможна в дъното, като събирането на достатъчно дискове си беше цяло приключение. За клека на 110 имах 2х5кг от едната страна и 1х10 от другата:) За тягата успях да взема 2х20 от лег пресата и си я направих както трябва. Дисковете тук са с по-малък размер и няма как да знам от какъв дефицит правя тягата - 3-4см може би. Тренировката я свърших за отрицателно време почти без почивки, че не се знае кога можеше да ми поискат дисковете :) Добри тренировки, ама и възстановяването е меко казано добро. По цял ден ядене и тук таме пиенье. По принцип не пия, но тук няма начин да не пиеш... поне ” чуть-чуть”. :)
п.п. В съблекалнята можех да “вкуся” миризмата на чорапи, пот и още нещо, което директно ме върна в казармта о общите спални помещения.
п.п.п. Чичото от клипа, който кляка прилично с малкото килограми и до някъде с многото и днес беше в залата, но май беше поприключил като отидох и само разцъкваше машините.
Мнението беше редактирано от Мартин на 14.09.16 20:00.
Тренировката днес:
1. Преден клек - 20х20; 10х50; 10х75; 10х95 - почти на предела
2. Лег - 20х20; 3х50; 2х80; 1х100; 2+1х110 - учудващо добре
3. Тяга - 3х1х120; 1х140; 1+1х165 - сравнително тежко
4. Набиране усп.хв - 8 - кофи - 8 - набиране усп.хв - 8 - кофи - 8 - набиране усп.хв - 6 - кофи - 8
прибиране до “вкъщи” - 4 км(прибл) за 30 мин :)
Този път бях в най-готината зала в града - тренировка 60леи (6 лв прибл), но от към качество сравнение с останалите и дума не може да става. Нови уреди, клетка (макар и само една) с предпазители, които мога да издържат и тон. Достатъчно тежести от всички видове. Силовата час беше отделена от машините в дъното, което мен си ме устройваше. Искаха и задължително да си носиш обувки за смяна и да ползваш кърпа (която ми позволиха да прескоча, с уверението, че няма да се потя и да цапам уредите). Много любезен персонал и много назобан също :) Имаше и клиент с треньор, чиято обиколка на гърдите беше колкото на 2-те ръце общо (приблизително). За пръв път виждам на живо толкова големи ръце, спрямо останалата час от тялото. Въпреки това нямаше надменно държание или нещо подобно от никого. На предния клек един от треньорите ми даде съвет да се обърна с лице към огледалото, който аз учтиво отклоних, след което спряха да се опитват да ми дават съвети, а само коментираха с колко вдигам. На лега на 110 дойде друго момче (много здраво на външен вид) да ми помогне да изкарам лоста от лежанката, след като го помилих и ми подаде лоста точно където ми трябваше и повторенията летяха. Можех и директно да стрелям за 3 или 2+2, но не ми се рискуваше да се затисна. От всичко - лега мисля, че ги впечатли най-много и ме похвалиха :) За първи път бутам от състезателна лежанка и останах много доволен. След това на тягата съшо приятна изненада - 50ки като моите :) За това и загрявката директно от 120 след което на 165 можеше и 2-ка да стане, но след малко ще кумувам и не ми се рискуваше излишно. Второто повторение с ключов хват, че потните ръце не се вписват при мен с гладката част на лоста. Надявам се в понеделник да успея да открадна пак час и нещо и да направя и последната тренировка за престоя си тук, ако не в друга зала - пак в тази.
Мнението беше редактирано от Мартин на 17.09.16 13:49.
Тренировката днес:
1. Преден клек - 20х20; 1х40, 50, 60, 70, 80, 90, 100; 1+1х110
2. Военна преса - 10х20; 5х40, 60;
3. Тяга - 10х60
След 17 часа шофиране вчера - днес толкова. У дома си е удома :)
Първата тренировка днес:
1. Клек (х.б.) - 10х20, 50, 80, 100 (може и още)
2. Лег - 10х20, 50, 70, 85
Пробвах хай бар клек - на 4-то или 5-то повторение ме цъкна лекичко разтежението. После по-внимателно довърших серията, като после мачках/разтягах и сега чакам да видя дали ще правя тяга довечера или ще го карам по-полека. Клипа е специално за Bro - попълвай си дневника иначе минавам пак на лоу бар :D
оп оп какво виждам тук :Д виж какъв красив клек, стига да не те боли де. Ок, от понеделник ще пиша точно колко серии кик-бек и скотово сгъване правя :Д
Вечерта :
Раздвижване с набирания и бицепс. Не знам защо, но не мога да влезна в час след “ваканцията”. Много ме мързи да правя каквото и да е ....
23.09.16
20:38
Представи си, че всичко, което си, е вътре в сфера. Тя е твоята същност. Ежедневно света: действията, околните, мислите и т.н. се сремят да те изтеглят от сферата, деформират я...и като я деформират, ти не можеш да се събереш, концентрираш....Просто почувствай, концентрирай се и не давай на сферата да се разруши..Когато си вътре си концинтриран и същноста ти е това, което си ти.....усещаш, чувстваш, живееш и правиш това, което си намислил....право, точно и конкретно........Малко от мен)))...раните заздравявят от кръвообращението в болезненото масто, но не и въпреки болката, в никакъв случай....Променил си движението при клека, за да не те боли, нали)....Успех! Ти знаеш...няма защо да бързаш ;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.09.16 20:41.
Мисля че те разбирам какво искаш да кажеш Васко, но когато искаш да промениш себе си и случващото се околко теб, няма начин сферата да не поеме някой и друг удар, а дори е и нужно, тъй като без стрес няма и адаптация (не говоря само за тренировки, а и за живота въобще). Понякога обаче деформациите стават повече отколкото в момента можеш да понесеш и от там идва нуждата да направиш крачка назад и да си поемеш въздух. Тази година за мен е такава и просто вече ми идва малко в повече, но е въпрос на време да се адаптирам, концентрирам и да се “събера”. За кръвообращението - снощи съм заспал на новия апликатор, като по някое време през нощта се събудих и го махнах, за да мога да се извъртя на страни и тази сутрин почти няма и спомен от вчерашното “цъкване” :)
Първа тренировка днес:
1. Клек (х.б.) - 10х20; 3х50; 2х80; 1х100, 110, 120; 2х1х130; 20х80
2. Военна преса - 5х20; 1х40, 60; 2+1х70; 11х50
Втора тренировка:
1. Тяга - 5х70; 5х110; 5х130
2. Набиране п.хв. - 3хСТ, 10, 20, 30, 40; 10хСТ
3. Едностранна фермерска разходка с двупудовката - 3 обиколки(на ръка)
Доволен съм и от двете тренировки днес :).
Тренировката днес:
1. Клек (х.б.) - 10х17,5; 10х57,5; 10х87,5; 15х107,5 :)
2. Лег - 10х20; 3х60; 2х90; 3х110; 20х60 - 3-то повторение - мегаизмъчена и 5 секундна борба с щангата
Меко казано съм доволен :) Спотъра на лега беше опитен и знаеше, че мога да се боря с щангата и не барна лоста, макар и да посегна два пъти, а накрая каза, че в нито един момент не е бил сигурен, че ще стане повторението - голяма борба- голямо нещо :) Хубаво е като (почти) нищо не те боли :) Хай бара мисля да се позадържи доста време като основен клек, ако продължават да се развиват така позитивно и за напред нещата ...
Мнението беше редактирано от Мартин на 28.09.16 11:33.
Втората тренировка:
1. Тяга- 1х60, 80, 100, 120, 140, 150; 3х160
2. Набиране п.хв - 3, 2, 1, 1х40
3. Гребане на хор. скрипец - 3х10х50
Първа тренировка днес:
1. Клек (хб) - 10х20; 3х50; 2х80; 1х 100; 1х120; 5х130; 25х80
2. Клек (хб) - 3х3х80 (5 сек пауза)
3. Военна преса - 5х20; 2х30; 2х40; 2х50; 1х60; 5х67,5
4. Пуш преса - 3х3х80
Всички тежест са -2,5 спрямо това, което съм написал, че ползвах руския лост. На клека тръгнах за 2-ка евентуално, а то какво се получи :) Приятна тренировка. От вчера имам 3, 2, 1, 1 х 40кг набиране п.хв и разни напъни за изхвърляне с 30-тина кг. Нищо сериозно - колкото да се пораздвижа.
Мнението беше редактирано от Мартин на 30.09.16 20:16.