Haya Labs - хранителни добавки?

21.02.14
00:18

Здравейте!

Виждам, че масово тази марка се продава из българските сайтове. Имат всякакъв вид хранителни добавки на ниски цени, но не намирам абсолютно никаква информация за марката? Нито сайт, нито информация, очевидно не се продават извън България.

Някой знае ли нещо за съответната марка или в България могат да се продават всякакви неща без значение от произхода им, стига да се взимат пари?

21.02.14
10:40

Здравей. Имаше тема в която се засегна въпроса. Ще си копирам мнението от там.
Мисля че става дума за поръчкова марка, която се фокусира над herb продукти, а не толкова върху бодибилдинг суплементи. Но преди всичко важно е кой я произвежда и какви суровини се влагат в продукцията. Ако обърнете етикета на повечето им екстракти/минерали/витамини/мастни киселини ще ви направи впечатление ,че са доста добре пипнати (нещо което липсва при дори утвърдени herb марки). Имам в предвид, че винаги след активна съставка пише в каква форма е, ако е минерал с какво е свързан, ако е екстракт за какво е стандартизиран или колко процента е, ако витамин дали е някоя по-скъпа и натурална форма, дали е синтетично синтезиран или е натурален дериват, ако са мастни киселини от коя риба/растение(кой сорт) са извлечени и в какво съотношение са спрямо едно друго.UV-защитените шишенца, синергичните бленди и добре подбраните форми на активните съставки, голямото разнообразие от неща, някои от които в милата ни родина няма откъде другаде да откриеш, филма на таблетите им, факта, че претендират за hexane free рибено масло и мастни киселини от растения без разтворители, специализираните им форми в които влизат дори такава за деца и кърмещи жени говорят ,че производителя им не е случаен и че идеята им е по-скоро да вършат работа, отколкото да създават плацебо или отбиват номера. Бях и приятно изненадан, че ги открих и в интернет аптека, която предлага десетки хиляди медикаменти и хранителни добавки (един бърз сърч с гугъл е достатъчен).

Ако горе драснатото не съответстваше с вярванията ми, нямаше да взема рибеното масло и витамините им за майка ми. Аз лично съм пробвал Б-комплекса, ензимите (купувам си разфасовка през 2 месеца), трибулуса и рибеното масло (преди да започна да зобя Bulkpowders заради сериозните им разфасовки) и очакванията ми са оправдани. Това, че са правени в Америка не значи, че задължително имат пазар там. Доста ми приличат на линията на Biovea (както беше споменал Кольо), тъй като имат аналогични продукти и визия.

21.02.14
10:54

Здравей и благодаря за отговора!

Видях въпросната тема, но нито това мнение в нея казва нещо за марката освен че фасадата на продуктите е добра, нито останалите мнения. Та дори имаше и чисто нов създаден профил, с който бе написано мнението:

“Аз лично разбрах за Хайа още преди 2-3 години от мои роднини в щатите,там ги рекламират много тези агенти,които ходят по адресите и предлагат различни продукти.Ползвала съм главно фибрите им (glucomanan,african mango и organic fibers) и витамините.Не мога да се оплача от никой фактор на продуктите,лично аз съм доволна,още по-удобно е че вече се предлагат и в България”

Което само по себе си в моите очи постига обратния ефект за ‘достоверност’.

Значи да разбирам, че тази марка се продава масово в България, виждам че не от вчера, и въпреки всичко няма никаква реална информация за марката...? А като и гледам не са и много хората, които ги интересуват такива неща.

Чудя се дали да се “увъртам” около аналогии с други търговски марки...
...които също са налични само на българския пазар и към които толерантността е несравнимо по-малка.

21.02.14
11:00

Със сигурност това не е единствената марка с неясен произход. Просто разглеждах за определена хранителна добавка и попаднах на нея и това е причината в момента да питам за нея.

21.02.14
11:09

Пробвал съм няколко продукта на марката, които са доста специфични и нямат аналог на българския пазар. Първоначално и аз бях скептичен, но тъй като нямаше откъде другаде да си ги закупя реших да ги опитам. Ефект имаше което означава, че явно съдържат активни вещества, но понеже нямам база за сравнение не мога да кажа до колко наистина са потентни.

21.02.14
12:37

Не мога да говоря мащабно за марката и за всичките им продукти, защото няма как да изпия всичко, което се предлага, но вече два месеца взимам Hair, Skin & Nails, главно заради ноктите ми, защото са много меки и се цяпат постоянно. Да си призная, пила съм много неща като Merz дражета, Калмацин и т.н и до сега резултат не съм виждала. След втората - третата седмица, след като започнах да приемам тези, ноктите ми започнаха да растат по-бързо и маникюристката ми каза, че са по-твърди. Пак казвам, че имам наблюдения само върху един продукт и не мога да говоря за марката като цяло.

21.05.14
13:22

Ако някой е ползвал продукти на Хая или по-специално продукта HAYA LABS L-Arginine / L-Ornithine / L-Lysine нека сподели мнение :)
Благодаря предварително !

Мнението беше редактирано от Georgi Novakov на 21.05.14 14:13.

Здравейте, виждам, че тази тема е на 1-2 години, но реших да си направя акаунт само за да постна една статия относно Haya Labs. Накратко се оказва, че фирмата е българска, собственост на силабг, но се рекламира като американска, което силно ме кара да се съмнявам в качеството на продуктите. Наскоро си купих доста техни продукти, но ако бях прочел това, може би щях да се откажа.
Ето я и въпросната статия: http://blog.idzona.com/2015/08/haya-labs-review.html .
Ако някой ползвал техните продукти изкаже мнение, за да знам дали са добри и да купувам в бъдеще ще съм благодарен.

Мнението беше редактирано от Борислав Дойчинов на 15.06.16 18:52.

15.06.16
21:44

Ами добре са го написали

This doesn’t make it a bad brand, but it makes the quality of the products very questionable.

ако ще даваш проба не бих рискувал, иначе са си окей като другите “американски” PN, Biotech и т.н. Now като са супер скъпи не си мисли, че не ги фалшифицират. Идват хаповете в пакети по 10000-20000 и в гаража зад блока по кутийките, после етикети и готово ;)
П.П. Мое мнение - само най-основното като добавки - креатин, карнитин, евентуално някакъв протеин и другото от аптека, поне знаеш за какво си даваш парите.

казано от aleks на 15.06.16, 21:44:

Ами добре са го написали

This doesn’t make it a bad brand, but it makes the quality of the products very questionable.

ако ще даваш проба не бих рискувал, иначе са си окей като другите “американски” PN, Biotech и т.н. Now като са супер скъпи не си мисли, че не ги фалшифицират. Идват хаповете в пакети по 10000-20000 и в гаража зад блока по кутийките, после етикети и готово ;)
П.П. Мое мнение - само най-основното като добавки - креатин, карнитин, евентуално някакъв протеин и другото от аптека, поне знаеш за какво си даваш парите.

Това което си взех на тях е карнитин, омега-3 (бях си поръчал на MusclePharm, но ми казаха, че нямат и ми ги смениха с Haya Labs), мулти-витамини и кофеин на таблетки. Съгласен съм с това, че най-добре само протеин и креатин са safe bet и така правех до момента, но реших да пробвам и някои нови неща за експеримент. Благодаря за отговора!

12.09.16
16:27

Малко инфо относно фирмата:
https://www.facebook.com/davidovivan/media_set?set=a.10154467701239820.1073741861.540239819&type=3

13.09.16
00:59

Абсолютно същото нещо съм го казвал тук преди години, още като се появи въпросната марка. На пазара имаше поне 5 марки, които се предлагаха като американски или европейски с подобен сценарий, начело със страхотните и незаменими Pure Nutrition. На този етап не знам как седят нещата, дори не си правя труда да преглеждам българските сайтове за добавки. Няма да споменавам имена на търговци,  но съм попадал на поне 3 продукта на известни производители, за които с факти мога да твърдя, че са откровен фалшификат, а каква им е действителната бройка, един господ знае.

P.S. Понеже, без да искам споменах страхотната и незаменима марка, имам подозрение, че темата ще “хване пътя” безвъзвратно, та затова този път съм се подсигурил с копие, ей тъй, за архива. :D

13.09.16
09:36

Докато има балъци, ще има и тарикати. Онлайн хранителни и тренировъчни режими, пишман инструктори, добавки със съмнителен гаражен произход- пускам сълза. Специално за последното, особено актуално откакто се разшумя в медийното пространство, питам защо цацаратурата спи ?!?

13.09.16
21:19

казано от CarnalK на 12.09.16, 16:27:

Малко инфо относно фирмата:
https://www.facebook.com/davidovivan/media_set?set=a.10154467701239820.1073741861.540239819&type=3

Шокиран съм, че има хора които не са го знаели това от самото начало, аз сега разбирам, че е било и някаква тайна това.
То всеки може да си направи Private Label марка, такива добавки е имало в България от много отдавна, то беше ясно още с пускането на марката Haya Labs, че е private label марка на силата. Чак се учудвам на този Иван, какво голямо откритие е направил (tmi)

Даже не знам, защо си губи времето да се заминава с такива неща, на пазара има колкото искаш марки, избора е голям.
По важно е да се знае за другите известни марки какво им е качеството, кой го интересува Хая, че то дори цените им не са по ниски от на известните марки.

Private label не значи задължително некачествено, но за тея които разбират няма как да им вдъхва доверия такава марка. Проблема е, че повечето хора не разбират, а и не е така лесно да се разбере една добавка дали е качествена или не. Това само с лабораторни изследвания може да стане !

Но пък тея ако цените са им като на другите известни марки, то се сещам за една друга private label марка, тя е със много малък асортимент и човека си е сложил за марка името на сайта си. Нормално е да сложи това име, все пак си има много лайкове и на фейсбук страницата към сайта, но е направил една огромна греша, може би и заради младостта. Младите хора искат да станат милионери колко може по бързо.

И грешката е, че е сложил някакви феноменални цени освен, че и асортимента е много малък, те по скъпи от NOW добавките, направо като видях цените и се шокирах, но те повечето му клиенти са жени, които въобще не са наясно с добавките, но въпреки това в крайна сметка, това ще се окаже губеща ценова политика, но той още е млад и не го разбира това. 

Хая са направо на светлинни години пред неговата марка, а и асортимента им е доста голям, но само толкова.

Но въобще не ми пука за хората дали са наясно или не и дали ще се набутат, който има желание винаги може да намери информация на кои марки може да се довери, да сравни цените и т.н. , така, че няма как да ги съжалявам тея хора, които са се прецакали с избора си.

13.09.16
21:31

казано от Valdis на 13.09.16, 00:59:

...Pure Nutrition…
P.S. Понеже, без да искам споменах страхотната и незаменима марка, имам подозрение, че темата ще “хване пътя” безвъзвратно, та затова този път съм се подсигурил с копие, ей тъй, за архива. :D

Че аз си го приказвам това за Pure от години - споделям негативни мнения и впечатления, а досега мнение не ми е било изтрито. Нека бъдем коректни към екипа.

13.09.16
21:37

Правят ги в малки цехчета в Дупница, то не е тайна за никой. Смешни са как лъжат, че са щатска компания  и видиш ли отворили фабрика в Англия за да се разширяват и да правят дистрибуция  в Европа. Нагли смешници. Другата “американска”  фирма от своя страна внася суровината от Германия и я бърка в България. После на ебаси цените я продават.

Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 15.09.16 23:03.

14.09.16
13:15

казано от Boby_ на 13.09.16, 21:31:

Че аз си го приказвам това за Pure от години - споделям негативни мнения и впечатления, а досега мнение не ми е било изтрито. Нека бъдем коректни към екипа.

Няма как да бъда коректен когато на лице е  двоен стандарт и лицемерно отношение.  Къде е темата, която пуснах за преди 4-5-6 години за произхода на Pure Nutrition? Изчезна без следа!  Те точно в нея, самия собственик на Хелстор се опитваше да ме убеди колко е популярна марката в САЩ  и разни други небивалици. И когато нещата станаха леко “грозни” за някой, тема изчезна яко дим. Още веднъж повтарям, никога не съм опитвал техен продукт, и не съм твърдял нещо за качеството на суровините.  В един момент беше бит шута на всички търговци от форума, в следващия се почна масово прокламиране на Хелстор и внасяните и измислени от тях марки и продукти. Както и да е, не казвам нищо, което не съм казвал и преди, също така  нямам никакво намерение да се замесвам в дискусия по въпроса.

14.09.16
20:36

Така или иначе трябва и малко здрав разум, когато се купуват добавки.
Наскоро четох интересна статия в examine.com - струва си да се погледне:
http://examine.com/nutrition/not-so-safe-supplements/

Във всеки случай от фирма без GMP сертификат аз лично избягвам да купувам, макар дори това да не дава 100% гаранция.

Пиша това въпреки съмнението ми, че има смисъл, но да видим.

Вероятно става дума за тази тема, в която бяха обединени няколко други с подобен характер. Не зная, дали това е всичко, дали нещо друго липсва, но такъв спомен имам - онези дискусии са в тази тема.

Периодично са се появявали други теми за марки, произход и прочие, но нямаме никакво желание да участваме в това. Който желае, може да следва примера на Иван Давидов. Форумът ни няма да бъде среда на обвинения, защити и прочие.

14.09.16
23:17

Проблемът е, че българските производители и дистрибутори са се доказали като тарикати на дребно. Нищо против някой дистрибутор да си направи прайвът лейбъл и да доставя продукти с добро съотношение качество/цена. Но понеже отдавна е подкопано доверието на потребителя в българските добавки, то на всеки е ясно, че с честност не става. Затова се налагат едни такива истории, че тази марка е от САЩ и там много върви. Обаче в наше време е доста лесно да се установи кой е собственик и да ти изгърми поредния маркетингов трик. Дотогава колкото будали се набутат...

Каквото сам си го направиш, няма кой друг да ти го направи.

15.09.16
05:04

казано от Димитър Михайлов на 14.09.16, 21:20:

Пиша това въпреки съмнението ми, че има смисъл, но да видим.

Вероятно става дума за тази тема, в която бяха обединени няколко други с подобен характер. Не зная, дали това е всичко, дали нещо друго липсва, но такъв спомен имам - онези дискусии са в тази тема.

Периодично са се появявали други теми за марки, произход и прочие, но нямаме никакво желание да участваме в това. Който желае, може да следва примера на Иван Давидов. Форумът ни няма да бъде среда на обвинения, защити и прочие.

Не, не е тази тема, темата за която говоря, изчезна безследно. Ако беше хвърлена в архива щях да го приема,  но начина по който потулихте нещата тогава беше потресаващ. Минало-заминало, не търся сметка никому, просто отговорих на Боби.

15.09.16
06:42

Много интересна тема.Направих си труда да напиша доста неща обобщени в 10 точки в блога на Иван Андонов само за да видя, че всичко изчезна в момента когато ударих бутона preview. Ако не ме мързи през уикенда ще се опитам да ги напиша отново.

09.10.16
15:58

По повод за “прайват лейбъла” според мен ако са сигурни че това което продават е добро, ще си обявят името и няма  да се крият зад Американски марки. За мен щом ги е страх да си кажат че маките им са български и техни, значи ни лъжат и в съдържанието на продуктите, и най-вероятно ни продават сухо мляко и брашно. Как да се доверя на някой който ми продава “най-добрият” продукт на света ( haya, everbuild, mex, asl, silver, pure nutrition, nano sport nutriton и още много други знайни и незнайни) а не смее да си напише името на етикета?

29.01.17
21:01

От страна на NSF International излязоха със становище, че Haya Labs няма GMP сертификат! Каква изненада само! :)

Ето линк към официалния сайт на NSF в САЩ, където видях информацията. Най-лесно се намира с търсене по датата: January 17, 2017

NSF - Certification Enforcement Actions

За справка, публикувам и пълния текст от становището.

===  ===  ===

Date: January 17, 2017

Company: HaYa Labs LLC
5167 35th Ave North
St. Petersburg, FL 33710
www.hayalabs.co.uk

Product(s): Magnesium 200 mg capsules

Issue: Unauthorized claims of NSF GMP registration on product label

Description: HaYa Labs LLC is advertising its magnesium 200 mg capsules as manufactured in an NSF GMP registered facility on the product label. This product is not manufactured in an NSF GMP registered facility, and HaYa Labs LLC is not authorized to use the NSF mark or to make any claims of NSF GMP registration.

===  ===  ===

Много ми е интересно каква контра ще измислят от страна на Сила.БГ този път! Може пък още някоя нотариална покана да ми пратят за това, че им развалям имиджа! :)

13.03.17
21:18

Лошо. Аз днес си купих точно протеин на Хайа.
Не ме притеснява толкова, че явно е BG марка, а по-скоро какво има в продукта...
Възможно ли е да ми навреди или пък да няма достатъчно протеин в него?
Как да се сдобия с нещо, в чието качество може да се вярва?!

Мнението беше редактирано от Marieta petrova на 15.03.17 01:38.

14.03.17
00:19

казано от Marieta petrova на 13.03.17, 21:18:

Лошо. Аз днес си купих точно протеин на Хайа.
Не ме притеснява толкова, че явно е бг марка, а по-скоро какво има в продукта...
Възможно ли е да ми навреди или пък да няма достатъчно протеин в него?
Как да се сдобия с нещо в чието качество може да се вярва?!

Да ти навреди - не мисля.
Дали има достатъчно протеин - може и да има, колкото пише на опаковката, може и да няма, но по-важно е качеството, което е много, много съмнително. Едва ли ще има много ефект от протеина.

Как да се сдобиеш с нещо читаво - като избягваш измамните марки на Sila.bg и Healthstore - Haya, Everbuild, Pure Nutrition, Silver Nutrition, Biotech, а също така и Mex, ASL, Nano sport nutrition.

Добри марки:
- NOW, AllMax Nutrition, Dymatize, SAN, Universal, Musclepharm, Prima Force;
- Английски - PHD, Myprotein, Reflex;
- полски - Olimp .
Някои от добрите марки, най-вече американските имат ментета (някои, от които отново забъркани в БГ), така че умната !

Мнението беше редактирано от EuroFigther на 14.03.17 00:23.

15.03.17
01:45

Мерси за информацията!

Сега си гледам новата кутия протеин със страх.:(

Явно никой в държавата ни не следи какво ни се продава и реално какво има в него. Най-вероятно съм купила мляко на прах, позитивно погледнато...

За Pure Nutrition пък съвсем не съм очаквала.

А от кои сайтове/ магазини тогава да купувам? Можете да ми пишете на  лично, за да не се стига до разни спорове тук.
Проблемът ми също е, че не мога да пия протеини, които са натрапчиво сладки и тежки и този на Хайа като вкус ми допада.
Искам :
- достатъчно протеин в доза
-изолат
- не много сладък и тежък вкус( не обичам сладко)

Мерси предварително :)

15.03.17
02:28

казано от Marieta petrova на 15.03.17, 01:45:

Мерси за информацията!

Сега си гледам новата кутия протеин със страх.:(

Явно никой в държавата ни не следи какво ни се продава и реално какво има в него. Най-вероятно съм купила мляко на прах, позитивно погледнато...

За Pure Nutrition пък съвсем не съм очаквала.

А от кои сайтове/ магазини тогава да купувам? Можете да ми пишете на  лично, за да не се стига до разни спорове тук.
Проблемът ми също е, че не мога да пия протеини, които са натрапчиво сладки и тежки и този на Хайа като вкус ми допада.
Искам :
- достатъчно протеин в доза
-изолат
- не много сладък и тежък вкус( не обичам сладко)

Мерси предварително :)

Може да си вземеш неовкусен :)
Изолата на NOW е отличен вариант

15.03.17
09:13

Благодаря :)

Вече от няколко места чувам за Now :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1