Пица

KE

27.02.06
11:50

Пицата - вредна или полезна в менюто на бодибилдъра

27.02.06
12:05

[quote author=“kEnVeLo”]Пицата - вредна или полезна в менюто на бодибилдъра

Хе-хе зависи от много фактори... Ще качваш или ще сваляш, метаболизъм, какво има напицата :wink: ... Относително е...

27.02.06
12:45

Според мен напълно вредна,квото и да има,то само блата за пицата е немислим в менюто на “истинския” билдър... :evil:

27.02.06
14:44

[quote author=“kaliksto”]Според мен напълно вредна,квото и да има,то само блата за пицата е немислим в менюто на “истинския” билдър... :evil:

Е чак пък вредна, и колко от нас са “истински билдъри” :wink: .

Кевин Леврони ли беше казал че хапва пица през 3 дена ?  :D

RE

27.02.06
15:01

За качане на маса може да се поспори дали е вредна или не,ама за сваляне мисля че всички ще се съгласят ,че трябва да не присъства в менюто.Аз примерно вече спрях да ям дюнери,пици,хамбургери,тостери и тн.,бъпреки че ми трябва мм,.Опитвам се да си ги набавям калориите чрез -ориза,картофи,,телешко,леща и тн.Това е по добрия избор отколкото да се тъпчеш с тези тестени храни.

27.02.06
17:37

Пицата е вредна храна във вида в който се продава в пицарии, ресторанти, магазини /студенозамразена/, въглехидратите в блата са с висок гликемичен индекс, вероятно има трансмазнини, а де факто не се знае и какво всъщност  има. Лесно можете да я замените с домашно-приготвена пица, която е почти същата на вкус, а е много здравословна и приляга точно на хран.режим, който сте си избрали. Малко зехтин в тавичка, потапяте филии хляб Бонус в прясно мляко /това е важна кулинарна обработка, защото после пицата не е “суха”/ и ги нареждате в тавичката - отгоре-домати/доматено пюре, предварително сварено пилешко филе, извара, маслини, зеленчуци /може и замразени, от типа смес примерно грах, царевица, моркови/. Може и малко сирене и кашкавал, но внимателно с количеството, че имат доста наситени мазнини. Добър избор е да се добавят и 1-2 яйца. Въобще импровизирайте, както намерете за добре и както искате да докарате пропорцията протеини-въглехидрати-мазнини. Идеална храна за период на масиране, става и при чистене /естествено като се съобрази количеството и евентуално някои съставки се игнорират/, тъй като въглехидратите са комплексни. Също така е и много, много вкусно!

27.02.06
23:41

За веднъж в седмицата даже е добре

28.02.06
10:19

[quote author=“manson”]Кевин Леврони ли беше казал че хапва пица през 3 дена ?  :D

да сигурно някво парче 5-6 грама  :D

28.02.06
12:00

Ако сам си я приготвяш от пълносърнесто брашно, риба тон или ситно нарязано пилешко, кашкавал или извара, домати, гъби, маскини и други зеленчуци не виждам с какво може да е вредна пицата, даже много добре си подхожда.
Виж, друг въпрос е ако я купуваш в готов или полуготов вид и не знаеш какво всъщност има в тестото и на колко години е плънката отгоре.

Офф днеска не се сдържах и изядох 2 парчета пица,от 1 година не бях ял...в момента качвам ММ навредил ли съм си :?

Да, направо режи вените.

18.02.12
20:53

Да, вече си +5кг. мазно. Минавай на 1 ябълка и 5 литра вода на ден..

И кво се заяждате ся?
Във форума 99% процента от хората са по-интелигентни и биха ми казали въпроса ми е тъп
а другият 1% само се заяждат..

Аз лично нямам нерви да се обяснявам на човек, който пише в тема на 6 години дали си е навредил от 2 парчета пица.

Аз държа ресторант в Германия смея да кажа че правим наи добрите пици в района и в този вид в които я приготвяне НЕ е вредна даже обратното! Какво има в една 32см пица: 60-70 гр тесто (блата трябва да е 2-3мм дебел) 3 лъжици доматен сос , 100гр кашкавал Моцарела и примерно 7 парчета салам + една гъба. 3-5 мин на 350 градуса и готово.... каде е вредното ??? Всяка диета има 100гр кашкавал е две филийки хляб . Дори 5 дни да ядеш пица не вярвам да ти се отрази зле освен ако не е от Аладин в която има предимно тесто...
Даже бих казал че пица по тази рецепта с 100гр риба тон малко лук и няколко маслини си е направо полезна.

Ако някои има въпроси относно рецепти питайте....

Ако тестото е това което ви плаши , то може да се прави без Мая с пълнозърнесто брашно....примерно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1