09.02.06
14:31
аз съм на 18 години,157см,40кг - искам да започна да ходя на фитнес за да кача малко килограми и ми трябва някаква програма 3 пъти седмично.знам че е странно жена да иска такива неща,но наистина това е желанието ми.
Не е никак странно момиче да иска да изглежда добре. А с 40 кг. си си направо кльощавелка :wink:
Ще започна с един наистина популярен израз сред билдерите: “Маса се прави на маса!” Важното е с какво се храниш. За да качиш “качествени” килограми в менюто ти трябва да преобладават протеините. Или казано по друг начин - белтъчините. По тази табличка (http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php) може да се ориентираш в кои храни да ги търсиш, но най-общо трябва да ядеш повече месо (пилешко, телешко), яйца, мляко, риба, ядки (за предпочитане сурови). Следват тренировките. ако никога досега не си се занимавала с фитнес е хубаво да започнеш с 3-пъти седмично (както и сама искаш) да тренираш цялото тяло. По едно (max 2) упражнения за мускулна група. В този сайт има чудесни “стартиращи” програмки. Това може да ти е от полза. (http://www.bb-team.org/articles/000037.php)
Друго какво? Влагай желание, старание и МНОГО упоритост. Трябва да си редовна и след месец-два ще забележиш промяната.
Успех :!:
Високобелтъчна диета с зареждащи дни на въглехидрати на всеки 4ти ден. За диетите и изборът на храни има сполучливи статии в сайта.
22.02.06
12:01
а принципно можете ли да ми кажете някаква седмична програма за повишаване на масата... :cry: просто 40-42 кг са малко дори и за моя ръст.приятелят ми (на който ползвам user-a) ще идва с мен,обаче той едва ли разбира толкова от фитнес за жени,а пък неискам да съм на лежанката постоянно :wink: мерси предварително
че какво против имаш лежанката? :)
На мен гърдите са ми любимата мускулна група и ако има начин хич и няма да стана от нея та да почна да клякам 8)
По темата: Не съм достатъчно компетентна та да ти правя програми. Дано някой друг се включи (и на мен ще ми и интересно да прочета) Макар, че в тоя сайт има толкова много програми за покачване на маса надали някой ще се заеме да ти пише персонална, но ще ти кажа до какъв извод съм стигнала аз като наблюдавам себе си. Започнах да тренирам (съвършено неправилно) преди 3 години. Когато ми падне и с некви перушинести гирички от 3 kg. Без да знам как се съчетават МГ, а само размятах ръце и крака насам-натам. Почти никакъв ефект. Клечих се и на някакъв кардио уред с аналогични последици. При мен резултат даде спазването на смислена програма (задължително с тежести), редовността на упражненията и диетата. Учудващо е, но след два месеца налях в ръцете и раменете, изчистих корема и стегнах бедрата. От там нататък започва сериозната работа. Много дълго стана. На тези теми се отплесквам...
Пробвай!