18.09.16
19:19
На около 8ми си счупих глезена много яко на една екскурзия. Върнах се във Варна, сложиха ми гипс, казаха ми да не натоварвам крака и да не ходя никъде. И тъй като по цели дни си лежа на леглото и не правя никакви упражнения, си викам, че не ми трябват много калории, реших да ги сведа до 1200 и така изтраях няколко дни, ама сега прочетох, че хората със счупена кост трябвало да се хранят като спортисти, т.е. около 1800-2000 кал за мен, понеже срастването на костите изисквало много енергия. Не знам къде е истината. Много не искам да напълнявам и искам костта да си зарасне нормално и в срок (до 5ти октомври). Та, въпроса ми е, колко калории да приемам на ден? Какво да ям? Има ли храни, които трябва да избягвам?
Извинявам се, ако съм пуснала темата на грешното място.
18.09.16
19:42
Остави количеството, не е толкова важно, ще наваксаш за нула време. По- важно е да се храниш пълноценно с белтъчини, мазнини и въглехидрати - РБД като съкращение (прочети на форума инфо)....добави витаминно-минерален комплекс към храненето. И най-важното, за да зарастне добре мястото са необходими хормони. Значи физическо и емоционално напрежение. Това може да са статически и изометрически упражнения. Може да се правят от всяко положение на тялото и за всеки мускул....Вземи един колан и го разтягай...набирай се седнала върху един стол - опитваш се да се повдигнеш. Но важно правило за тези упражнения, е че се прави с постепенно увеличаване на напрежението - за 3 секунди да достигнеш максимално напрежение, като се стараеш да включваш всички мускули постепенно и т.н. можеш да потърсиш инфо да не пиша много......напрежението, в което пребиваваш е да не е повече от 2,3 секунди - това ще е една серия....прави по 3 такива серии на упражнение.....Глезена ще зарастне по-бързо!...Успех!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 18.09.16 19:42.
+ за тренировки, които не натоварват ходилто. Циркулацията на кръв и хормони е ключова за възстановяването, както и пълна липса на стрес! Декември месец си счупих десния глезен и знам какво ти е... Аз лично наблягах много на червено месо за готвене, което ядох предимно на телешко варено и друг тип супи :) Купи си допълнително да приемаш фосфор и селен!
И не се ограничавай мисълта със срок за възстановяване! Когато - тогава!
Мнението беше редактирано от Владимир на 19.09.16 13:32.