Вадене на мъдрец и тренировки.

07.08.16
00:22

Здравейте,другата седмица ще ми се наложи да ви вадят долен мъдрец че нещо се е прецакал .Въпроса ми е колко време след манипулацията ще мога да се върна в залата.Наясно съм че за всеки е различно , зависи от раната и от много неща , но искам да попитам някой който го е преодолял.Възможно ли е ако не се е въстановила раната и тренирам и се напъвам нещо да стане ? Благодаря ви много.Разбирам че това е въпрос който трябва да попитам зъболекаря но все пак . И другия ми въпрос който пак би трябвало да питам зъболекаря но все пак искам и вас да попитам , пречи ли протейна на прах които пия със антибиотиците който най вероятно ще ми предпише.Попринцип се предписва някакъв ‘’Амоксиклав ‘’

Темата беше редактирана от Ivan Avramov на 07.08.16 00:25.

07.08.16
00:31

казано от Ivan Avramov на 07.08.16, 00:22:

Здравейте,другата седмица ще ми се наложи да ви вадят долен мъдрец че нещо се е прецакал .Въпроса ми е колко време след манипулацията ще мога да се върна в залата.Наясно съм че за всеки е различно , зависи от раната и от много неща , но искам да попитам някой който го е преодолял.Възможно ли е ако не се е въстановила раната и тренирам и се напъвам нещо да стане ? Благодаря ви много.Разбирам че това е въпрос който трябва да попитам зъболекаря но все пак . И другия ми въпрос който пак би трябвало да питам зъболекаря но все пак искам и вас да попитам , пречи ли протейна на прах които пия със антибиотиците който най вероятно ще ми предпише.Попринцип се предписва някакъв ‘’Амоксиклав ‘’

Според мен би получил адекватен отговор на тези въпроси,само ако някой тук е зъболекар.Но ако търсиш непрофесионално мнение:И протеЙна няма да е проблем и тренировка след зъбовадене ;)

На братовчед ми му вадиха мъдрец с усложнения и понеже не може да трае без фитнес,още на другия ден бяхме двамата в залата

20.09.16
13:42

Здравей,

Виждам, че темата е доста стара, но все пак оставям мнение за всеки с предстояща операция.

Вадили са ми и двата долни мъдреци ( в разстояние на 1-2 месеца - не въдете и двата едновреммно в никакъв случай). Възстановяването е строго индивидуално и зависи до каква степен организмът ти понася удари на нервната система, кървене, дълбочина на корен и.т.н , като не искам да влизам в излишни обяснения, от които не разбирам.

Съветът ми е да изчакаш пълното си възстановяване и зарастване на раната (около 5-6 дни) и да се върнеш към нормалния си начин на живот когато започнеш и да се храниш нормално (да дъвчеш без болка) Имаш цял живот на разположение в залата, а ако пропуснеш седмица или две нищо няма да се случи. Повярвай ми последното нещо, което ще искаш да правиш със зарастваща рана е да се храниш.

Успех и винаги поставяй здравето си пред суетата

П.С изяж колкото можеш сладолед без семки и твърди частици 1-2 часа след операцията - наистина помага за оттока

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1