21.09.16
19:22
Здравейте. От както почнах да тренирам си изготвих хранителен режим и почнах всяка мускулна група веднъж седмично и си постигнах доста задоволителни резултати. Но сега ми се наложи да сменя програмата и правя Горна/Долна и хващам мускулите два пъти седмично. Единия път е за сила (малки повторения големи килограми), а другият за маса (по-леки килограми, но 8-10-12 повторения).Та сега ще напиша режима ми за качване на маса. Доста съм доволен от него, защото качих доста килограми без да омазня, но като смених програмата не знам дали не са в повече макросите и калориите. Приятели като гледат как ям казват, че изведнъж ще омазня или ще подуя корема като на “бременните” културисти. Та :D
Закуска : Винаги 6 филии хляб с някакво месо (най-вече принцеси) и кашкавал, с течен шоколад или пък сирене и яйце (повечко) :D
Към 10 часа: 2-3 банана
Преди тренировка (вече към 13:20ч) 500-800 грама картофи (варени, понякога с месо)
Сред тренировка (около 15:30ч страшен глад :D ) 500-750 грама ориз с 400-500 грама пилешко бутче (варени)
по-късно някакви десертчета и/или 2-3 супени лъжици фъстъчено масло с подсилени протеини (50 гр на 100, а само 30 мазнини)
Вечеря (около 20:00) Или пак 6 филии с нещо (по-рядко) или пак нещо картофено или оризово (мусака, пълнени чушки).
Това е най-често използвания ми режим за 3 месеца от както тренирам. Също е имало по 500-700 грама риба, доста леща и бобови като цяло.Млека ям също. Абе въртя около тези цифри. Та качих едни 13 кг доста чисто бих казал, ама сега като сменям програмата дали това ядене ще върви с нея ?
Ето я и нея : http://www.student-aesthetics.com/index.php/upper-lower/
Също ми казваха да внимавам с дневния прием протеин, защото може да уврежда бъбреци или нещо за калция и костите. Аз пия по 7 таблетки дневно бирена мая (с витамините) за по-добро възстановяване (а и отваря апетит :D )
:)
24.09.16
13:16
брааат тва количество ее огромноо (около 3000 грама)... от мен 1 съвет - задръж количеството, но го направи на по-чести порции т.е гледай 1 порция да ти е между 300 и 400 грама, а само след трен около 100 грама повече
Мнението беше редактирано от Деян Троев на 24.09.16 13:19.
казано от Деян Троев на 24.09.16, 13:16:
брааат тва количество ее огромноо (около 3000 грама)... от мен 1 съвет - задръж количеството, но го направи на по-чести порции т.е гледай 1 порция да ти е между 300 и 400 грама, а само след трен около 100 грама повече
Ами аз сега малко се обърках. Това са ми 5 хранения за деня и не изпитвам никакво затруднение да ги ям така (дори има място за още понякога) но проблемът ми е, че качих от 52 на 65 за 3 месеца с това ядене и здрави тренировки и сега продължавам да ям същото,a напоследък съм спаднал на 63. А и казваш огромно количество. Ами за моите килограми и активност не се ли падат над 3000 калории дневно? Аз така ги смятах и с това ядене ги нагласям долу горе (трудно дори). Целта ми е да направя колкото се може по lean bulk поне до 75-80 до другото лято да речем, но едва ли ще качвам със същото темпо след тези вече 13 качени. И съм в малка дилема с яденето ми и дали да променям нещо. Иначе сега смених програмата на Горна / Долна и за това също се чудя дали става яденето за качване.