Миришещи гумени тежести.

14.06.12
23:12

Здравейте, купих си гумени дискове заедно с 2 лостчета към тях - общо 30кг. но миришат ужасно на гума.
Някой имал ли е такъв проблем досега и дали ще се измиришат след известно време. Ако не има ли някакъв начин да се реши този проблем да се намажат с нещо или някакъв друг вариант, защото миризмата е много силна.

Темата беше редактирана от hsf` на 14.06.12 23:14.

14.06.12
23:31

Аз имам такива от околи месец и половина и още си миришат.

14.06.12
23:32

Залата, в която ходя е с гумирани тежести и се усеща по миризмата още от долния етаж, а е сигурно на няколко години ;)

15.06.12
11:38

Значи няма спасение :) Някой ако ги иска да пише на ЛС - продавам ги за 40лв.

Проявявам интерес.Дай инфо по колко кг са тежестите?

17.06.12
12:59

Мерих тежестите, тази, която е означена с 1-ца, тежеше 560 грама. Иначе на тях пише, че са 4 по 3,75 единици, 4 по 3 единици, 4 по 2 единици, 4 по 1,25 единици и 4 по 1 единица. Явно не са паундове(либри), защото либрите са по 0,45кг. Двете лостчета мисля, че са околко 1,5кг всяко.

09.06.15
15:47

Здравейте! Моля някой да ме посъветва как да различа гумени от гумирани дискове - доколкото ми стана ясно едните са метални с гумено покритие, а другите са чиста гума, но това, което ме интересува е дали миришат или не. Правилно ли съм разбрала, че гумените миришат, а гумираните - не или е въпрос на марка и цена? Моля ориентирайте ме какво да търся, в OLX намирам за 1,35 лв./кг уж гумирани, как ви се струва, дали да очаквам нещо свястно за тази цена или ще излезе подвеждащо? Някакви наблюдения от някого, моля, помагайте! Благодаря предварително и успех в спорта на всички!

15.06.15
16:52

Здравей, тези от 1,35 за кг. в Olx не са гумирани, а са си изцяло гумени. Няма метал в тях. Миришат ужасно, но намалява след няколко дни миризмата. Преди да се ползват трябва да се измият задължително, защото има някаква производствена мърсотия по тях и цапат ръцете. Още не мога да кажа каква износоустойчивост имат, понеже си ги купих скоро. Премерих един диск на кантара и си отговаря на Кг. Това са направили братята китайци на тази цена. Железните са около 4 лв/ кг. Има вариант да си търсиш втора употреба. Поздрави!

21.06.15
15:15

Здравей, Ivo22! Благодаря ти за отговора!
Същият вносител на въпросните тежести за 1,35 лв./кг предлага и гумирани /метал обвит в гума/, които са на 3,30 лв./кг, казаха ми, че евентуално няма да миришат колкото гумените. Мисля да поръчам тях и ще дам отзиви във форума. А желязото не е вариант - вкъщи сме с плочки :) Ти на терасата ли си ги държиш, за да не ти миришат? Мислих си и за това, за да спестя пари и да взема по-евтините, но пък не е много практично, особено зимата да ги пренасям вътре-вънка и обратно по три пъти седмично. Вярно, ще спестя стотина лева, но пък не купувам тежести всеки ден все пак.
А в Спортдепо, където цените са много по-високи на килограм изобщо не можаха да ме консултират по въпроса миришат ли или не гумените тежести. Хм. На телефона за информация обясниха, че нямат достъп до стоката, да направя писмено запитване, което да препратят и т.н. ... Като ще гоня цена, реших, че няма смисъл да губя време и да се занимавам.
И така - дано тези, на които се спрях да не излязат също гадно миришещи /поне не много, както се оплакват някои от гумените/ и ако някой ги е пробвал и са кофти - да ме спре преди да съм ги взела, моля :)!

21.06.15
16:17

казано от Wafify Kava на 21.06.15, 15:15:

които са на 3,30 лв./кг, казаха ми, че евентуално няма да миришат колкото гумените.

Аз не бих си купил подобни тежести на такава цена. Най малкото, че са от същия, който продава миришещите... Предполагам, че ще са некачествени.. особенно за цената си.
Не си писала дали търсиш тежести с олимпийски размер на отвора ф50 или с някакъв друг ф28 ? ф30 ?

Хубавите гумени тежести не миришат. Скоро си купих тежести от чист каучук с цел да не тропат тъй като и аз тренирам вкъщи и съм адски доволен. Никакво тропане, никаква миризма и много качествени. Цената излиза около 3.75 за килограм... само олимпийски размери са http://www.zebra-bg.com/products/gumenidiskovezatejesti.html

Също има едни тежести на gym80 които са метални с гумено покритие и не миришат ! Могат да се закупят от един склад за тежести втора употреба в гр. Асеновград, но в момента имат само от 10кг. които са на цена по 3лв. за кг. и 5кг и 2.5кг които са по 2лв. за килограм но са с нарушено гумено покритие, което не е проблем освен визуален :) Това е Фейсбук страницата - https://www.facebook.com/pages/Фитнес-уреди/1484906068394067?fref=ts

Пак за ф50 става въпрос.

Гумирани на по малко Фи не са Ок за вкъщи.. по добре метални.

За по малко Фи желязни ей тук има един човек с разнообразни дискове на добри цени ама в не много добро състояние http://olx.bg/ads/user/6WrJ/

Мнението беше редактирано от zvvsip на 21.06.15 16:28.

Аз в нас имам 200 кила тежести всичко само желязо, с времето съм ги купувал, въпроса е че гумата се напуква цепи и тем подобни, а жилезото си е жилезо

01.07.15
16:25

Алекс Давидов, прав си, но в моя случай непрактично - трябва да избирам дали да разбия плочките и да тропам на децата докато спят или да си протърквам килима като тренирам върху него (за което всъщност се замислих като вариант, то дали ще ми мирише на гума или на желязо, май е едно и също :))

zvvsip, благодаря за подробното обяснение! А защо на по-малко Фи не са добре за вкъщи? Мислех да е ф30 като по-поносими цени.
Дисковете на зебра.бг май са само големи размери, а за мен е важно да има и по 1,25 и 2,5 кг, за да качвам килограмите по-плавно. Обадих се да питам, но никой не отговори на телефоните.
Мислиш ли, че лост 120 см като този ще ми е достатъчно като дължина (164 см съм висока), като се има предвид, че повече от 100-тина кг надали някога през живота си ще успея да кача на него, а и колко ли е качествен за тази цена:
http://olx.bg/ad/prav-lost-s-olimpiyski-razmeri-ID57ZWs.html
Да рискувам ли? Бях си определила бюджет около 160 лв. за лост и към 60-70 кг тежести, после го вдигнах на 260, сега ако отида на олимпийски, трябва да се готвя за над 300 лв. и то на най-изпилените цени... Объркана съм. Започнах вече да пропускам тренировки, защото изпокъсах саковете вкъщи от пълнене, особено на мъртвата тяга :)

казано от hsf` на 15.06.12, 11:38:

Значи няма спасение :) Някой ако ги иска да пише на ЛС - продавам ги за 40лв.

Проявявам интерес ,ако са ф28 ... други,ако имат да пишат на лично

Моите са на 2 години и пак си миришат на гума . Държа ги на терасата

П.С.  Обели гумата и си остави само желязото ,ако толкова ти пречат

Мнението беше редактирано от Владислав Яньовски на 26.09.16 16:01.

04.09.18
16:16

Някой пазарувал ли е скоро гумени тежести? Чудя се дали все още ползват същите миришещи материали и дали няма да спрат да миришат, ако се напръскат с нещо, примерно със силикон.

04.09.18
16:42

То остави това, че миришат и цапат, ами се трошат като вафли. Все още са си такива.

04.09.18
17:04

Благодаря за отговора! Принципно търсех за непретенциозни тренировки вкъщи, т.е. няма да хвърлям щангата по земята и предполагам няма да е голяма опасността от чупене. Но все пак явно ще се хвърля на метални, гледам масово се продават на по 3,20/кг. Да питам и още нещо - лостът ми е Ф30, мога ли да слагам тежести Ф50 на него или става неудобно?

04.09.18
17:53

И аз имах подобни дилеми. Имам лост фи30, но ще го сменя за фи50 и няма да го мисля. Няма смисъл да спестя 100-150 лв. за тежести на фона на неудобстовото и компромиса. Харесала съм дисковете 10 и 15 кг. да с дръжки, защото се ползват за доста упраженения - клекове, напади, туист, прасци повдигания и доста други. От 2.5 и 5 кг.мисля да са или изцяло метални или гумирани, но не от миришещите.

04.09.18
18:14

Вземи си композит за малки
дискчета- удобни и качествени са. За големи съм си взела циментови- малко дебели са, но достатъчно евтини. Ако няма да слагаш повече от 70 -80 кила щанга стават. За мен най практично е да имаш пудовки.

04.09.18
21:33

Поръчайте си от форума метални...и са по евтини ,от кои да е гумени.

04.09.18
21:58

Къде във форума имаш предвид?
За мен 70 кг ще са достатъчни за конфигурации. И аз мислех едни циментови общо 220 лв, около 60 кг, но са фи30, а съм намислила, че като правя нещо да е като хората(лоста фи30 е компромис). Иначе имам тази лежанка от скоро, но за съжаление ще я ползвам след няколко месеца и не е сглобена:
https://www.sportdepot.bg/bg/product/sport_vision_lejanka_polu_profesionalna_tf-N_TF-3803-search.html

05.09.18
09:32

казано от nervak на 04.09.18, 21:33:

Поръчайте си от форума метални...и са по евтини ,от кои да е гумени.

Не намирам къде могат да се поръчат, ще съм благодарен да дадеш линк.

казано от Radost на 04.09.18, 21:58:

...а съм намислила, че като правя нещо да е като хората(лоста фи30 е компромис)...

Каква е разликата между Ф30 и Ф50?

05.09.18
09:42

Фи50 лост са по-дълги, водят се олимпийски(уж по-качествени и издържливи) и самите тежести на фи30 в повечето случаи са доста смотани, намират се само наистина кофти гумени или тук-таме циментови с пластмасово покритие(но са ограничени като асортимент и обемни). В общи линии проблемът за мен са самите тежести за фи30. А за фи50 има доста приятни:

05.09.18
10:31

казано от Radost на 04.09.18, 21:58:

Къде във форума имаш предвид?
l

Ето от тук:
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/81843

Три пъти съм взимал от него,много коректен и добре изработени тежести.

05.09.18
11:15

Намерих тел на човека, но бил в болничен и в момента не се занимава.
Иначе звучеше интересни неща да прави(дискове, малки лостове за дъмбели) и продуктите изглеждат добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1