02.10.16
16:31
Здравейте,
Искам да сваля още няколко килограма и да поизчистя подкожните мазанини. Аз съм момиче на 20г., 169см., 56кг. Мисля да пробвам въглехидратна ротоция. Доста неща поизчетох и видях, че това не е много лесен режим, защото трябва да го съчеваш и с тренировките. Мислех да пробвам 2 дни ниски въглехидрари, 1 високи и да ги въртя. Но тренировките ми няма да съвпаднат със съответните дни с ниски и високи въглехидрати. Примерно на 3ти ден ми се падат високи въглехидрати, а аз на 3ти ден почивам от тренировки. Та въпросът ми е, ако правя въглехидратна ротация, но тренировките ми не са точно както трябва за съответното ниво на въглехидратите ще има ли ефект?
02.10.16
17:36
Абстрахирайсе от режима, за малко, ще ти кажа какво имам предвид и ще ти стане ясно. За да свалиш излишните мазнини, трябва да намалиш приемането на въглехидрати, до тук ясно. Ако правим това линейно и постоянно, като количество, например, минус 500 ккал основно от въглехидрати, то след определено време организма ще се адаптира. За да не настъпва това адаптиране, ние “лъжем” организма и едновременно не се намираме в постоянен голям дефицит и всички последствия от него. Как това да го съчитаем с тренировките? Измислено е вече! В тренировъчен ден, приемаш по-малко въглехидрати задължително! А в не тренировъчен ден, повишаваш до нормални нива, които гониш....Така направения режим ще работи за изгарянето на мазнини, защото след тренировка, поне 60-90 минути, не се яде нищо и организма ще продължи да топи мазнини за да попълни липсите на необходимата енергия в мускулите. А имайки предвид, че ще си снамалено потребление на въглени в този ден, това ще е много ефикастно. В не тренировъчен ден, ще си заредиш организма с енергия, тук отварям скоба и казвам, че в този ден калорийния дневен баланс трябва да е неутрален - колкото гориш, толкова попълваш, не повече.....Това е! Успех от мен!
казано от Carbohydrate на 02.10.16, 17:36:
Абстрахирайсе от режима, за малко, ще ти кажа какво имам предвид и ще ти стане ясно. За да свалиш излишните мазнини, трябва да намалиш приемането на въглехидрати, до тук ясно. Ако правим това линейно и постоянно, като количество, например, минус 500 ккал основно от въглехидрати, то след определено време организма ще се адаптира. За да не настъпва това адаптиране, ние “лъжем” организма и едновременно не се намираме в постоянен голям дефицит и всички последствия от него. Как това да го съчитаем с тренировките? Измислено е вече! В тренировъчен ден, приемаш по-малко въглехидрати задължително! А в не тренировъчен ден, повишаваш до нормални нива, които гониш....Така направения режим ще работи за изгарянето на мазнини, защото след тренировка, поне 60-90 минути, не се яде нищо и организма ще продължи да топи мазнини за да попълни липсите на необходимата енергия в мускулите. А имайки предвид, че ще си снамалено потребление на въглени в този ден, това ще е много ефикастно. В не тренировъчен ден, ще си заредиш организма с енергия, тук отварям скоба и казвам, че в този ден калорийния дневен баланс трябва да е неутрален - колкото гориш, толкова попълваш, не повече.....Това е! Успех от мен!
Благодаря ти много за разясненията. Само че това с 60-90 минути след тренировка да не се яде нищо малко ме обърка. Аз веднага след тренировка ям еднин банан, което като се замисля май не е много удачно, ако искам да свалям. Но толкова мнооого различни мнения съм прочела и чула....
02.10.16
18:58
Влезе ли нещо в стомаха след тренировка, то естествения физиологичен процес: Е да се ползват калориите от налични такива! Естествено, че процеса на топенето на мазнини ще спре! т.к. е енергозатратно за организма, вместо да използва бързите въглени от банана ))..ГРЕШИШ, като ядеш след тренировка и то банан. Това не е мнение, това е факт от иследвания и потент на РФ, автор: Селуянов В.Н. - тук на форума съм качвал това в отделна тема....
казано от Carbohydrate на 02.10.16, 18:58:
Влезе ли нещо в стомаха след тренировка, то естествения физиологичен процес: Е да се ползват калориите от налични такива! Естествено, че процеса на топенето на мазнини ще спре! т.к. е енергозатратно за организма, вместо да използва бързите въглени от банана ))..ГРЕШИШ, като ядеш след тренировка и то банан. Това не е мнение, това е факт от иследвания и потент на РФ, автор: Селуянов В.Н. - тук на форума съм качвал това в отделна тема....
А преди тренировка как стоят нещата с храната? Колко време преди това се яде и какво е най-добре?
03.10.16
07:55
На тренировка се отива тогава, когато изядената храна не ти тежи вече....но ти в този ден ще си с намален калориен баланс, така, че не е кой знае колко е от значение...по - принцип един час трябва да е минал преди тренировка....непосредствено преди тренировка (15 мин някъде) се пие сладка напитка някаква 150 г...за да ти даде енергия за тренировката......моя съвет е, да пиеш по една доза БЦА преди и след тренировка, за да си запазиш мускулната маса и помага за топенето на мазнини....можеш да взимаш течни такива....
А в деня с виско въглехидрати мога ли да ям плодове или имат много захари? Например банан, грозде, ябълки...
03.10.16
21:07
казано от Fit Girl на 03.10.16, 21:02:
А в деня с виско въглехидрати мога ли да ям плодове или имат много захари? Например банан, грозде, ябълки...
може до 3 средно големи ябълки само....от плодовете, равномерно разпределени между храненията...