12.02.06
11:59
До колко е вреден ? Намира ли се на хапчета ??
има ли странични ефекти при употребата му (окосмяване , повишено кръвно...) ,и дали ще има добър ефект при процес на качване на ММ :lol:
да ще има ефект при покачване на ММ ако го комбинираш с фолиева кисенина за максимален ефект странични ефекти няма също така до колкото си спомням не може да се предозира.. организма си взима колкото му трябва другото се изхвърля чрез отделителната система
Сега ако ми кажеш и някоя примерна схема със приема му и със този на фолиевата киселина ще съм ти много благодарен
:D
Няма орална форма на Б-12.Има Б-12 от 3000 гами и към тези 3000 гами има и фолиева киселина.Бие се 1 път седмично.
Иначе има и с по-малко гами обаче трябва да си купиш и киселината.А като е 3000 гами има вътре в тях и киселината.
еми аз си биех по 1 ампула от 500 гами през 2 дни мусколно и по 4 хапчета фолиева киселина ама ако не си си слагал преди по добре иди при личния да ти ги бие щото аз съм си целил кръвоносен съд и бях омазал насякаде с кръв..
Има орални форми на б-12, но са много скъпи и недостатъчно ефективни!
Не мисля, че ще усетиш кой знае какво от б-12+фолиева киселина, освен ако не си вегетарианец!
[quote author=“FedEx”]еми аз си биех по 1 ампула от 500 гами през 2 дни мусколно и по 4 хапчета фолиева киселина ама ако не си си слагал преди по добре иди при личния да ти ги бие щото аз съм си целил кръвоносен съд и бях омазал насякаде с кръв..
колко седмици си го би този B12 и какви ти бяха постиженията
2 месеца го зимах не мога да ти кажа точен резолтат тъй като нямах дневник но мисля че бях качил някаде към см и половина на ръцете и около 5 кг не беше много голям резолтата но поне беше чисто
колко горе долу струва ампулата със 3000 гами и тази със 500 гами, голяма ли е разликата във цените
:oops:
13.02.06
19:39
[quote author=“teko`”]а тази от 3000 гами?
абе момче, около тебе няма ли аптека!? Иди питай
[quote author=“SteeL”]Няма орална форма на Б-12…
Има орална форма на В12 и са страшно евтини, но просто ги няма в България.
14.02.06
02:09
[quote author=”Чукундур”][quote author=“SteeL”]Няма орална форма на Б-12…
Има орална форма на В12 и са страшно евтини, но просто ги няма в България.
Може да си прав.. и аз съм търсил в БГ преди но не сам намирал.. а савсем случайно неска си купих.. от един магазин за хранителни добавки в Англия.. ето го : http://england-pics.hit.bg/DSC00363.JPG
всъщност едно не разбрах, да не би някой изобщо да вярва, че може да качи мускулна маса от Б12 ?
Като бях в САЩ съм си взимал Б12 на таблетки, страшно евтин, но проблемът е, че се усвоява в нищожни количества, за разлика от инжекционната форма.
[quote author=“SGK”]всъщност едно не разбрах, да не би някой изобщо да вярва, че може да качи мускулна маса от Б12 ?
Като бях в САЩ съм си взимал Б12 на таблетки, страшно евтин, но проблемът е, че се усвоява в нищожни количества, за разлика от инжекционната форма.
Да наистина се усвояват нищожни количества, но ако си обърнал внимане една таблетка от 1000mcg е 16 888% от дневните нужди. Така, че с количеството до някъде се компенсира. Вярно, че не е както на инжекций, но ако някой си мисли, че и от инжекцийте ще се получат чудеса, значи много се лъже.
Април месец кат направя една с-ма,аз ше си бия и б-12 от 3000 гами.Защото много ще се нацепя.Аз сега колкото съм нацепен че и ако се нацепя още повече....... :cry: :oops:
[quote author=”Чукундур”][quote author=“SGK”]всъщност едно не разбрах, да не би някой изобщо да вярва, че може да качи мускулна маса от Б12 ?
Да наистина се усвояват нищожни количества, но ако си обърнал внимане една таблетка от 1000mcg е 16 888% от дневните нужди. Така, че с количеството до някъде се компенсира. Вярно, че не е както на инжекций, но ако някой си мисли, че и от инжекцийте ще се получат чудеса, значи много се лъже.
така си е, абсолютно е безсмислено да се взема извън някой мултивитамин да речем. Аз го пиех преди лягане наред с Цинк, Магнезий и витамин Б6, и познай какъв беше ефекта - курец. :)
14.02.06
13:03
[quote author=“SGK”]
така си е, абсолютно е безсмислено да се взема извън някой мултивитамин да речем. Аз го пиех преди лягане наред с Цинк, Магнезий и витамин Б6, и познай какъв беше ефекта - курец. :)
нещо не се разбира хем ефект нулев, и си го взимал с други минерали и витамини, хем е безсмислено да се взима без другите вещества?!
+ това, защо си мислиш че ефекта бил нулев? Хипервитаминоза ли с искал да получиш!?
А и самото действие на Витамините е съвсем друго...
От тях не се слабее, дебелее, нараства или т.н.
В тази група са попаднали различни вещества по структура, строеж и действие и се наричат “витамини” - подържащи живота.
При действието на витамините има две патогенни състояния:
Хиповитаминоза, (намалено съдържание) и хипервитаиноза
(увеличено).
А нормално те си се приемат с храната, ето защо са определени препоръчителните дневни дози.
Вит. Б12/Б6, би трябвало всеки да ги има в нормални дози, и увеличаването им не води до увеличаване на някаква функция а напротив - до потискане на друга.
Нали никой от вас не очаква, че например ако взима витамин К(1, 2 или 3 няма значение кой) и ако се пореже, кръвта му по раната ще се съсири не за 5 минути да кажем а за 2?
Или пък ако взимаш ретинол ще виждаш по-цветно?
Ми не много просто - ако имаш достатъчо ретиол - виждаш, ако нямаш не виждаш, ако е в повече, се нарушава някоя друга функция (сега съм забравил каква точно беше хипервитаминозата на ретинола)
[quote author=“kpo”][quote author=“SGK”]
нещо не се разбира хем ефект нулев, и си го взимал с други минерали и витамини, хем е безсмислено да се взима без другите вещества?!
+ това, защо си мислиш че ефекта бил нулев? Хипервитаминоза ли с искал да получиш!?
А и самото действие на Витамините е съвсем друго...
От тях не се слабее, дебелее, нараства или т.н.
В тази група са попаднали различни вещества по структура, строеж и действие и се наричат “витамини” - подържащи живота.
При действието на витамините има две патогенни състояния:
Хиповитаминоза, (намалено съдържание) и хипервитаиноза
(увеличено).
А нормално те си се приемат с храната, ето защо са определени препоръчителните дневни дози.
Вит. Б12/Б6, би трябвало всеки да ги има в нормални дози, и увеличаването им не води до увеличаване на някаква функция а напротив - до потискане на друга.
Нали никой от вас не очаква, че например ако взима витамин К(1, 2 или 3 няма значение кой) и ако се пореже, кръвта му по раната ще се съсири не за 5 минути да кажем а за 2?
Или пък ако взимаш ретинол ще виждаш по-цветно?
Ми не много просто - ако имаш достатъчо ретиол - виждаш, ако нямаш не виждаш, ако е в повече, се нарушава някоя друга функция (сега съм забравил каква точно беше хипервитаминозата на ретинола)
това и аз се опитвам да кажа - взимането на един или два витамина с цел покачване на маса, сила или каквото и да е там, е безсмислено. Да се твърди, че от инжекционната форма на Б 12 се качва мускулна маса е смешно, защото тука прочетох, че някой правил и цикли даже.
14.02.06
13:32
[quote author=“SGK”]
това и аз се опитвам да кажа - взимането на един или два витамина с цел покачване на маса, сила или каквото и да е там, е безсмислено. Да се твърди, че от инжекционната форма на Б 12 се качва мускулна маса е смешно, защото тука прочетох, че някой правил и цикли даже.
Така е, това за циклите е най-объркващото. И като се има и предвид, какво прави тази тема тук - в забранени медикаменти, а не в хранителни добавки за... хептен започвам да се чудя, от кога забраниха витмините. 8)
тогава защо анимал пак-а които е базиран на витамини минерали и други глупости бачкал толкоз добре при масиране ?
14.02.06
18:32
[quote author=“SpiRTeR”]тогава защо анимал пак-а които е базиран на витамини минерали и други глупости бачкал толкоз добре при масиране ?
Ми ти сам казваш: базиран, а няма ли и други вещества?!
Като гледам страницата на Universal http://www.universalnutrition.com/store/html/packaging_image.cfm?id=161има и доста аминокиселини.
Освен това аз лично не бих го взимал, защото съдържа син камък (меден Сулфат) - 600 микрограма/на доза (колко невероятно е да определяш съдържание по доза). и 11 мг (на доза) английкса сол (Магнезиев сулфат). Синия камък е доста отровен.
И всичко това за Animal Pak.
като гледам другите имат доста анаболни стероиди
например:
http://www.universalnutrition.com/store/html/product.cfm?id=164
Animal M•Stak има доста beta-ситостерол 250 мг/доза
трибоксибол (трибестан) 250 мг доза,
а пък Animal Stak 2 500 мг/доза трибестан пак бета-ситостерол 250 мг/доза....
така че каквото и да ги хвалят, зоба е доста в тези двете...
Между другото момчета може да ви се стори тъпо,но за Св.Валентин.С компанията дет се занимаваме сериозно с ББ си казахме ае вместо да си вземем алкохол да си вземем протеин и там други неща.И отиваме ние в Билл-ата и си вземхме протеинче обаче имаше едни витамини на Нутрим-Вита макс и си взехме от тях и отзаде на кутийката пишеше че има Б-12 и фолиева киселина.И колкото да ви е чудно б-12 бая в големи количества както и фолиевата киселина.И даже е хубаво да се взимат такива витамини постоянно.И са ефтени само 7 лв.
18.02.06
09:03
Витамини е хубаво да се вземат, и с В12 е трудно да се доведеш до хипервитаминоза(по - лесно е с В6). Но съм 100% съгласен с Кро.
Витаминът играе ролята на катализатор в организма, т.е. уравнява например енергийните равнища на молекулите при реакцията.
Неговата задача т.е. е да направи така, че реакцията между А и Б в организма да се извърши - най - грубо казано.
Има три основни логически положения обаче.
Положение 1: Катализаторът не участва в реакцията! ТОй се включва в нея на един етап и на друг, преди края и се освобождава отново! След нея той се освобождава до разграждането или изхвърлянето му в друг цикъл в организма. Ще рече, че витамините имат предел на полезност, над който само се тъпчеш с тях и рискуваш да се увредиш. Постоянните нужни нива са много по - добро решение от бясната моментна концентрация, тя не дава повече!
Положение 2: Крайна цел на витамина е грубо казано реакцията между А и Б. Но от него никак не зависи количеството на тази реакция, то си зависи изцяло от А и Б и формите, в които са налични. Той може да ускори започналата реакция или да спомогне А или Б по - лесно да се освобождават от формите в които са.
Положение 3: Организмът се регулира с множество сложни функции, в т.ч. например хормоналния баланс и хомеостазата. Процесите при него си имат определени приоритети и те не се стартират и регулират, а само се подобряват от витамините. Тъпкането с витамин няма да започне несъществуващ процес, нито ще удължи започнал процес на нива, по - високи от тези, за които организмът се е подготвил. Въобще при управлението на процесите витамините са, дето се вика, десетата дупка на кавала. Обкновенни изпълнители.
11.03.06
23:35
така и неможах да разбера за какво се използва тва Б12 за маса или само за сила и издръжливост... :?: