16.07.04
00:01
Ot skoro treniram fitnes: Glavnata mi cel e da otslabna i da napravja muskolna masa i relef.
Otkakto sam po4nal sam svalil 7 kilograma , iskam da svalja o6te 14 za da stana 90kg.
Ta vaprosa mi e dali moga da vzimam tezi ve6testva (Aminokiselini+Glutamin+Creatin+L-karnitin) ; polezno li e , ili opasno (neiskam da gubja muskolna masa)??? :shock:
Molja pomognete ako mojete blagodarja predvaritelno !!! :D
P.S.
Nikoi ne se rajda nau4en , opitat gradi 4oveka ! :wink:
4el sam vsi4ki mnenija i anketi v Foruma Hranitelni dobavki . 8)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.04.11 10:59.
Ако ги беше чел, щеше да знаеш, че креатин и л-карнитин не се комбинират успешно. Иначе другите суплементи можеш да взимаш с цел запазване и натрупване на мускулна маса.
Ako nezvu4i mnogo nahalno molja bi li mi kazal koe da spra ot 2te (Creatin ili L-Carnitin) ???? :D :D :D
P.S.
4ovek se u4i dokato e jiv !!! 8)
Креатина естествено. :) Не казваш нищо за диетата. Знаеш, че само със суплементи не става.
ООО Никак неми беше лесно в началото :x , но след резултатите все повече се надьхвам . :D
Тип разделно хранене (но в ограничени количества) и много вода ! :lol:
Плодове , зеленчуци и малко месо (колбас или пилешко) и млечни продукти ;
без сосове , подправки , тестено и газирано.
За тестеното разбрах че тряабва да се яде само черен хляб (БОНУС или нещо такова). :D
Много благодаря за савета !!! :D :D :D
P.S.
По добре критикуван от колкото неоценен !!! :D :D :D
[quote author=“dohc”]Ako nezvu4i mnogo nahalno
[quote author=“dohc”]Nikoi ne se rajda nau4en , opitat gradi 4oveka
[quote author=“dohc”]По добре критикуван от колкото неоценен
Винаги можеш да питаш каквото те интересува и никой няма право да те коментира, критикува и упреква. Нали затова е форумът, да се обсъждат теми, обменя информация, отговаря на въпроси. :)
Пиша така защото няма човек без проблеми , неискм да се натрапвам :? .
P.S.
Много благодаря за сьвета !!! :D
16.07.04
11:06
Здрасти,
ех тука много се навъдиха да дават “компетентни” съвети ... голямо чудо стана този форум. Тука сме все от Мр. Олимпия нагоре :D
Пич виж сега ти казваш комбинация от суплементи, обаче да беше споменал аджеба как тренираш и как се храниш ли...(ний от село така си говорим). Без тази информация комбинацията ти от суплементи почти нищо не представлява. После предполагам, че си наясно за тези суплементи и клко да вземаш. Имай предвид, че креатин при релеф не ти трябва.
Сега лично моето мнение е, че трябва да смъкнеш първо и след това да мислиш за мускулна маса. Ако съдя по кг дет си ги написал положението не е добро, така че се хващай и си направи хранителен режим (като ограничиш въглехидратите, спреш всичко сладко абе виж темите във форума за храна и диети и ще се ориентираш).
И пак според мен първия месец, а може би и повече суплементи за смъкване не ти трябват. Наблегни на тренировките и храната (демек всичко там да е 6). Пък парите за суплементи ще има да даваш. Иначе няма да усетиш ефекта като почнеш направо с хаповете :D
Айде от мен толкова.
И се интересувай, чети...барем инфо дал Господ...
16.07.04
11:07
МУскулна маса и релеф едновременно... Трудна работа.
Извинявай, че отбивам настрани темата, не си писал от кога тренираш, наистина, но мисля, че първо трябва да ревизираш тренировката си и на това да заложиш, а не на правилната комбинация добавки. Добавките са си добавки, те ефект може и да дадат, може и да не дадат, ясно, че си ги подбрал по рекламите им -едната сваля, другата качва, но дори и всичко да е наред с тях, те само могат да увеличат ефекта от тренировката ти.
Започни например с тренировки за маса: общ принцип - от 3 до 5 упражнения за мускулна група 3 до 6 серии, вариращи най - често по размера им; пирамида на всички основни упражнения за група, групата се започва с основно упражнение, като преди начало на тренировката правиш 1 загряваща серия с 40-50% от максимума ти и 20-тина повторения, след това рязко увеличаваш; работна тежест - 80-90% максимума ти.
Поразгледай си това, успех.
БТВ ако си малко пълничък интензивната тренировка за маса с малки почивки - до 1,5 мин на малките групи, до 2, 2,5 на големи и до 3 мин на суперсерия ще ти помогнат за сваляне на някое от излишните килца, казвам ти от собствен опит.
Добавям - съгласих се и с Паказ - храненето; килограмите ти, възрастта. Но според мен маса + релеф в една тренировка може евентуално само ако си професионален културист със стероиди пред състезание...
Щом си свалил 7 килограма, значи диетата ти работи. Това е хубаво.
Но кажи за колко време си ги свалил тези килограми? Казваш отскоро. Много бързото отслабване може да има негативни ефекти.
Тичаш ли? Трябва аеробна тренировка.
За останалите неща хората преди мен са казали верни неща, няма да ги повтарям.
16.07.04
15:24
Мдааааа,D3BEP - а и Jinnie са прави. Да се прави маса и релеф или пък : “Искам да превърна мазнините в мускули” (= мнооо ме кефи тоя лаф). Мнооооооооооооооооооооооооооооооо трудно. Такива хора са най - облагодетелствани във фитнеса. Обаче всичко си зависи от структура и метаболизъм. А по принцип да направиш такъв хранителен и тренировъчен план (+ суплементи разбира се), за да можеш да качваш чисто ... отнема доста време и експеримент върху теб. Започни с основните работи и полека полека всичко ще стане. Търпение и постоянство му е майката (баща му не го знам кой е :D).
И полека със свалянето да не ти увисне кожата, че е супер неприятно.
[quote author=“D3BEP”]МУскулна маса и релеф едновременно... Трудна работа.
Вижте какво, тук не става въпрос за релеф в смисъла, в който си мислите. Dohc въобще няма предвид да орелефи като културист, а да свали малко мазнини и да увеличи мускулната си маса. А това не е въобще “трудна работа”, а съвсем лесно изпълнима задача. Аз например преди да почна бях с щембе и много слаб. За 7-8 месеца вече имам добре оформени плочки, а непреставам си качвам килограми. При някой човек с голям % подкожни мазнини ще е много по-лесно хем да сваля мазнини хем да качва по малко мускули според мен. Нека си тренира, да пие протеин, амино и допълнително л-карнитин. Резултатът ще е повече от задоволителен.
Много благодаря са саветите и препорьките но килограмите сам ги свалил за 1месец (следва чистене и след тогава е истинската диета)
:D На 25години сам и сам новак в тая област , диетата ми е ниско вьглехидратна (разделно хранене) :D което според мен означава че ще трябва да си добавя някои суплементи искуствено:
Аминокуселини - вьстановяване на мускола
Глутамин - предпазване от травми на мусколните влакна ( новак сам за това )
Л-карнитин - топи мазните натрупвания
Смйатам че ще ми трйабват и витамини , прочел сам това-онова (сьответно за всички препарати добавки и храни в саита) :cry: .
Мусколна маса и релеф за мен означава да се стегна и да заприличам на човек , а не ХИЛКА с увиснали меса и сланини , 126 ми е граднийа кош а рака 42 (само това коремче ми саздаваше ядове - :D но бая-сам го смькнал) неизглеждам ча толкуз зле :o .
ЗАТОВА МЛЯ ЗА ПОМОЩ , ДАЛИ Е ТАКА НА ПРАКТИКА КАКТО НА ТЕОРИЯ :D .
Започнах с обща тренировка (по малко от всички групи мусколи на тренировка ) , но вече пчвам да ги деля леко-полеко на тренировка.
До такава степн ми бяха атрофирали мусколите че неможех да направя нито 1а лицева опора и 1серия от 5повторения коремни преси.
Сега сам на 3x8 лицеви и 4x10 коремни ( което за мен е голям напредьк :D )
P.S.
Винаги гледаи напред , никога назад !!! :D :D :D
Ааа забравих да ви кажа : всяка сутрин започвам с гимнастика а после с лицеви и коремни накрая завьршвам с 40мин. колело :D !!!
17.07.04
01:34
Браво!!!
Продължавай все така упорито и ще постигнеш желания резултат по-бързо от колкото очакваш. Добре правиш, че преди колелото разгряваш сърцето с упражнения. Гледай да не са много интензивни. По последни изследвания обаче да се бяга или кара колело на гладно не е най-удачния вариант. Не мога да те посъветвам обаче какво да хапваш. Ако все пак се чувстваш добре, продължавай в същия дух. Ааа и почти щях да забравя. Не се преуморявай и не се впускай във взимане на всевъзможни суплементи. Карай бавно, но славно.
Sorry za kirilicata ama nqmam FT.
Kolko trqbva da e normalniq puls ?V4era bqgah i 1 chas sled tova pusla mi be6e 114.
17.07.04
12:09
Зависи колко тежиш и на колко си години. При мен пулса по време на тичане трябва да е 156.
18.07.04
11:14
Мисля, че формулата беше (220 - “годините”)Х0,65 удара/мин. Поправете ме, ако греша. Понеже казваш, че си с наднормено тегло, мисля, че и множител 0,7 е допустим...