12.10.16
20:10
Здравейте! Искам да ви помоля за помощ ако е взъможно.на близо 17 години съм(остават ми няколкло месеца),занимавах се със баскетбол при усилени тренировки всеки ден(двуразови от скоро) в продължение на 6 години! Преди няколко седмици се наложи да се откажа поради лични причини. Когато тренирах впродължение на близо две години вече ходих и на фитнес.Разбира се в началото не съм бил сериозен като цяло,но с времето почнах да си правя цели и вече 1година и половина се занимавам сериозно. И така вече идва самият проблем на който се натъкнах. Преди 2 дена си купих азотен бустер, а именно Cellucor c4 extreme.Иксам да поясня ,че използвам добавки от 2 години вече и не съм имал проблеми,в момента също използвам протеин и бцаа.След като го даде ми енергията и всичко останало дето пише ,че дава по време на тренировка,но няколко часа след тренировката чувствах леко притискане в областта на сърцето, също така имах леко главоболие за няколко минути.На другия ден(днес 12.10.16) пак изпих 1 доза от бустера и пак няколко часа след тренировката усещам леко притискане в тая област на сърцето.Искам да поясня ,че всяка година съм ходил на кардиолог и съм си правил изследвания и никога не съм имал проблеми със кръвно налягане,пулс и сърцето като цяло.Тренировките бяха доста тежки като цяло и ни караха да правим тестове,затова ви споделям ,че не съм имал проблеми,а даже мисля ,че ми се е подобрило сърцето след тези години на усилия всеки ден. Искам да ви попитам дали някой може да ми обясни на какво може да се дължи това леко притискане и понякога главоболие което усещам? И за финал да кажа ,че всеки ден ходя на сериозно фитнес със изключение на 1 ден който ми е почивен и гледам да не ям сладки и сякакви боклуци ,старая се дам ям както трябва. Ако има значение висок съм 177см и тежа 71кг. Моля за помощ!
13.10.16
23:29
Просто спри да пиеш тази гадост. От нея е.
14.10.16
05:33
Привет,
Определено продуктът не ти влияе добре. Приемал ли си предтренировъчни продукти (азотни буустери) преди?
Този тип продукти са изградени от стабилно количество стимуланти и не са подходящи за всеки. Формулата на C4 Extreme е от по-нормалните (някои продукти са с много, много по-голяма концентрация), но това не значи, че не може да ти влияе по такъв начин.
Предтренировъчните продукти имат като страничен ефект увеличаване на кръвното налягане. Учестяват пулса, натоварват нервната и сърдечно-съдовата система. Съответно и главоболието е сред възможните странични ефекти.
Силата на тези странични ефекти е много индивидуална. При някои хора са изразени много слабо, при други много силно. Зависи от толерантността. И приетата доза разбира се.
При теб явно толерантността е ниска, а ако ползваш за пръв път такъв тип продукти, не можеш добре да прецениш доколко това, което усещаш е нормално.
Една доза, при положение, че казваш че си в добро здраве, не би трябвало да предизвиква проблеми при повечето хора. Но ако не се чувстваш добре, спри да приемаш продукта и избягвай тази категория продукти занапред.
Поздрави,
Тишо
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.10.16 05:34.
И аз мисля ,че е от този продукт чувствам парене и леко болки откакто го пия,но да както казах активен съм 7 дена в седмицата и никога досега не съм имал проблеми. Иначе досега не съм пил този тип добавки. Благодаря за мнението! :). Допитах се до един приятел който работи във фитнес и ми каза ,че доста от нещата се дължат на бета аланина и аргинина в добавката и каза ,че няма нищо страшно,защото уж тялото не било свикнало, но аз лично доста се съмнявам в това нещо.
Мнението беше редактирано от Neizarcho на 14.10.16 13:01.
14.10.16
13:58
По принцип бета-аланинът има изразен страничен ефект, който представлява чувство за боцкане и иглички по кожата. Най-често обаче се усеща по крайниците или по лицето. В областта на сърцето не би трябвало да се усеща. Този страничен ефект е напълно безопасен.
Аргининът на теория може да предизвика странно усещане в областта на сърцето, понеже той може да повиши нивата на азотен оксид в кръвта, който действа съдоразширяващо и спада кръвното налягане. Количеството от 1 грам аргинин в доза от продукта обаче е много, много, ама много далеч от количеството, което би довело до споменатия ефект.
Ако нещо оказва ефект, това е кофеинът, който е 160 мг в доза. Това се равнява на около 3-4 стандартни кафета. В по-старата версия на продукта се съдържа и синефрин, който също би могъл да има нещо общо с подобни усещания.
Дозите са далеч от опасни, особено за здрав човек, но ако не се чувстваш добре, просто не го пий. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.10.16 13:58.