Азотен Бустер

12.10.16
20:10

Здравейте! Искам да ви помоля за помощ ако е взъможно.на близо 17 години съм(остават ми няколкло месеца),занимавах се със баскетбол при усилени тренировки всеки ден(двуразови от скоро) в продължение на 6 години! Преди няколко седмици се наложи да се откажа поради лични причини. Когато тренирах впродължение на близо две години вече ходих и на фитнес.Разбира се в началото не съм бил сериозен като цяло,но с времето почнах да си правя цели и вече 1година и половина се занимавам сериозно. И така вече идва самият проблем на който се натъкнах. Преди 2 дена си купих азотен бустер, а именно Cellucor c4 extreme.Иксам да поясня ,че използвам добавки от 2 години вече и не съм имал проблеми,в момента също използвам протеин и бцаа.След като го даде ми енергията и всичко останало дето пише ,че дава по време на тренировка,но няколко часа след тренировката чувствах леко притискане в областта на сърцето, също така имах леко главоболие за няколко минути.На другия ден(днес 12.10.16) пак изпих 1 доза от бустера и  пак няколко часа след тренировката усещам леко притискане в тая област на сърцето.Искам да поясня ,че всяка година съм ходил на кардиолог и съм си правил изследвания и никога не съм имал проблеми със кръвно налягане,пулс и сърцето като цяло.Тренировките  бяха доста тежки като цяло и ни караха да правим тестове,затова ви споделям ,че не съм имал проблеми,а даже мисля ,че ми се е подобрило сърцето след тези години на усилия всеки ден. Искам да ви попитам дали някой може да ми обясни на какво може да се дължи това леко притискане и понякога главоболие което усещам? И за финал да кажа ,че всеки ден ходя на  сериозно фитнес със изключение на 1 ден който ми е почивен и гледам да не ям сладки и сякакви боклуци ,старая се дам ям както трябва. Ако има значение висок съм 177см и тежа  71кг. Моля за помощ!

13.10.16
23:29

Просто спри да пиеш тази гадост. От нея е.

Привет,

Определено продуктът не ти влияе добре. Приемал ли си предтренировъчни продукти (азотни буустери) преди?

Този тип продукти са изградени от стабилно количество стимуланти и не са подходящи за всеки. Формулата на C4 Extreme е от по-нормалните (някои продукти са с много, много по-голяма концентрация), но това не значи, че не може да ти влияе по такъв начин.

Предтренировъчните продукти имат като страничен ефект увеличаване на кръвното налягане. Учестяват пулса, натоварват нервната и сърдечно-съдовата система. Съответно и главоболието е сред възможните странични ефекти.

Силата на тези странични ефекти е много индивидуална. При някои хора са изразени много слабо, при други много силно. Зависи от толерантността. И приетата доза разбира се.

При теб явно толерантността е ниска, а ако ползваш за пръв път такъв тип продукти, не можеш добре да прецениш доколко това, което усещаш е нормално.

Една доза, при положение, че казваш че си в добро здраве, не би трябвало да предизвиква проблеми при повечето хора. Но ако не се чувстваш добре, спри да приемаш продукта и избягвай тази категория продукти занапред.

Поздрави,
Тишо

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.10.16 05:34.

14.10.16
13:00

И аз мисля ,че е от този продукт чувствам парене и леко болки откакто го пия,но да както казах активен съм 7 дена в седмицата и никога досега не съм имал проблеми. Иначе досега не съм пил този тип добавки. Благодаря за мнението! :). Допитах се до един приятел който работи във фитнес и ми каза ,че доста от нещата се дължат на бета аланина и аргинина в добавката и каза ,че няма нищо страшно,защото уж тялото не било свикнало, но аз лично доста се съмнявам в това нещо.

Мнението беше редактирано от Neizarcho на 14.10.16 13:01.

По принцип бета-аланинът има изразен страничен ефект, който представлява чувство за боцкане и иглички по кожата. Най-често обаче се усеща по крайниците или по лицето. В областта на сърцето не би трябвало да се усеща. Този страничен ефект е напълно безопасен.

Аргининът на теория може да предизвика странно усещане в областта на сърцето, понеже той може да повиши нивата на азотен оксид в кръвта, който действа съдоразширяващо и спада кръвното налягане. Количеството от 1 грам аргинин в доза от продукта обаче е много, много, ама много далеч от количеството, което би довело до споменатия ефект.

Ако нещо оказва ефект, това е кофеинът, който е 160 мг в доза. Това се равнява на около 3-4 стандартни кафета. В по-старата версия на продукта се съдържа и синефрин, който също би могъл да има нещо общо с подобни усещания.

Дозите са далеч от опасни, особено за здрав човек, но ако не се чувстваш добре, просто не го пий. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.10.16 13:58.

14.10.16
15:24

Благодаря ви! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1