17.10.16
17:36
В топлите дни обикновено ям мюсли с кисело мляко ,но за зимата не ми допада тази закуска . Другото, което си правя е макарони със сирене ,но отнема доста време за сваряването им . Бихте ли ми предложили нещо подходящо за зимния период ???
П.С. Сутрин ям по 2 лъжички фъстъчено масло и сусамов тахан .
Темата беше редактирана от Владислав Яньовски на 17.10.16 17:37.
17.10.16
17:38
Норвежка закуска: крекер, върху него парченце сьомга и кръгче варено яйце с горчица ;)
17.10.16
17:39
Определено не ми допада :D
Мерси все пак
17.10.16
18:04
Имаш ли изисквания какво да (не) съдържа това хранене? На какъв принцип разделяш храненията на зимни и летни - искаш закуската ти да е топла?
Вариант за макароните - прави си ги от предната вечер. :)
17.10.16
18:54
Ми нямам някви определени изисквания важното е да не са банички,вафли и т.н. . Да е богата на въглехидрати ,мазнините си ги набавям от фъстъченото масло и сусамовия тахан .
17.10.16
19:29
Истината е, че варианти има много и си зависи от човек до човек.
Моят първоначален съвет е да експериментираш. Знам, че звучи много общо, но е така. :)
В моята закуска например най-често присъства месо, но подозирам, че няма да ти се понрави такъв съвет. :)
Можеш да си изпечеш хляб от предния ден, да добавиш сиренки или мъфини с яйца + зеленчуци по избор.
Разгледай раздела с рецепти, хвърли едно око и на предложенията във форума - все трябва да си харесаш нещо.
Аз понякога си приготвям яйца, сирене и овесени ядки. Правя го предния ден и сутрин го ям, може и по път да го хапнеш. 10 яйца, 200 грама сирене, 100 грама овесени ядки, пасираш всичко това, слагаш го в тавичка и печеш. Това ми стига за 2 пъти.
17.10.16
23:04
Лесно, вкусно, въглехидратно.... бананова палачинка с мед.
Дозата е 2 яйца, 1 банан, малко канела - намачкваш с вилица, в намаслен тиган и като стане, гарнираш с мед.
Като ти писне да ядеш тахан на закуска, високомазнинна закуска с екстра въглехидрати става от заквасена сметана с мед. Яката работа!
Да добавя - вместо макарони за закуска опитай накисната във вода елда от предната вечер. Сутринта ври максимум 10 минути, после отцеждаш и добавяш масло и сирене.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 17.10.16 23:08.
18.10.16
10:06
Благодаря ви за помощта има няколко идеи, които ми допаднаха .
24.10.16
00:27
Може също да пробваш, извара с заквасена сметана и банани :)