Здравословна закуска през зимата ?

В топлите дни обикновено ям мюсли с кисело мляко ,но за зимата не ми допада тази закуска . Другото, което си правя е макарони със сирене ,но отнема доста време за сваряването им . Бихте ли ми предложили нещо подходящо за зимния период ???

П.С. Сутрин ям по 2 лъжички фъстъчено масло и сусамов тахан .

Темата беше редактирана от Владислав Яньовски на 17.10.16 17:37.

Carbohydrate

17.10.16
17:38

Норвежка закуска: крекер, върху него парченце сьомга и кръгче варено яйце с горчица ;)

Определено не ми допада :D

Мерси все пак

Имаш ли изисквания какво да (не) съдържа това хранене? На какъв принцип разделяш храненията на зимни и летни - искаш закуската ти да е топла?

Вариант за макароните - прави си ги от предната вечер. :)

Ми нямам някви определени изисквания  важното е да не са  банички,вафли и т.н.  . Да е богата на въглехидрати  ,мазнините си ги набавям от фъстъченото масло и сусамовия тахан .

Истината е, че варианти има много и си зависи от човек до човек.
Моят първоначален съвет е да експериментираш. Знам, че звучи много общо, но е така. :)

В моята закуска например най-често присъства месо, но подозирам, че няма да ти се понрави такъв съвет. :)

Можеш да си изпечеш хляб от предния ден, да добавиш сиренки или мъфини с яйца + зеленчуци по избор.

Разгледай раздела с рецепти, хвърли едно око и на предложенията във форума - все трябва да си харесаш нещо.

17.10.16
22:51

Аз понякога си приготвям яйца, сирене и овесени ядки. Правя го предния ден и сутрин го ям, може и по път да го хапнеш. 10 яйца, 200 грама сирене, 100 грама овесени ядки, пасираш всичко това, слагаш го в тавичка и печеш. Това ми стига за 2 пъти.

Dizzy

17.10.16
23:04

Лесно, вкусно, въглехидратно.... бананова палачинка с мед.
Дозата е 2 яйца, 1 банан, малко канела - намачкваш с вилица, в намаслен тиган и като стане, гарнираш с мед.

Като ти писне да ядеш тахан на закуска, високомазнинна закуска с екстра въглехидрати става  от заквасена сметана с мед. Яката работа!

Да добавя - вместо макарони за закуска опитай накисната във вода елда от предната вечер. Сутринта ври максимум 10 минути, после отцеждаш и добавяш масло и сирене.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 17.10.16 23:08.

Благодаря ви за помощта има няколко идеи, които ми допаднаха .

24.10.16
00:27

Може също да пробваш, извара с заквасена сметана и банани :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1