Млечен протеин или казеин?

Здравейте, става въпрос за прием на млечен протеин изолат 85% или кезеин 90% преди сън. Чудя се кой от двата да си взема. И двата са бавни протеини, но кой е по-подходящ за преди сън?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 30.10.16 16:37.

Carbohydrate

30.10.16
09:19

вари си яйца, по 2,3 белтъка преди лягане ще са не по-малко ефективни и “по-истински”

Аз това правя по принцип повечето вечери, или яйца, извара, мляко, но сега искам да взема някои от тези 2 протеина :)

30.10.16
14:39

Разликата не е особено голяма - млечният протеин е 80% казеин и 20% суроватка. Аз бих избрал по-евтинят избор.

По-добре заложи на храната,казеинът ще ти излезе по-скъпо и няма да има по-различен ефект.Лично аз смятам казеина за нискокачествен протеин,макар и че пропагандират че е бавен и е пододящ преди лягане,това да си направиш макротата от хубава храна е по-важно от тайминга,който в повечето случаи е и мит ;) Все пак маркетингът има за цел да съзвава излишни потребности или да ти вмени,че нещо което фирмите правят от отпадъчните продукти е мн по-добро яйца,риба или месо ;)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 30.10.16 15:10.

И на двата цената е еднаква, но като се замисля май ще е най добре с храна както казвате.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1