как действат стероидите?

Темата е заключена.
AN

11.02.06
01:15

Някой може ли да ми обясни какъв е принципът на действие на анаболните стероиди като винстрол, метандростенолон, дека-дураболин и т.н.? Какво правят с нашето тяло, за да го накарат да изгражда толкова бързо мускулна маса и да се възстановява за много кратко време?

SE

11.02.06
01:24

повдигат пройзводството на тестостерон,а от там идва повече сила и маса

DR

11.02.06
02:14

по тази тема може да се пише книга ... не че няма написани ... чисто и просто ше ти го обясна  да го разбереш ... те помгат за синтеза на белтъците когато зобиш усвояваш 2 или 3 по голямо количестово от белтъка които си приел а белтъците имат главно градивна функция за мускула ...  :idea: въстановяването става по бързо  :!:  повишава се нивото на тестостерон с което се повишава и силата а също така и личното тегло  :idea:  тва което изброих са положителните качества  а сега отрицателните които са често срещани при повечето стероиди (няма да ти обяснявам кое от какво се получава ... мързи ме да пиша :lol: )  :arrow: АКНЕ  АГРЕСИЯ ГЕНЕКОМАСТИЯ ТОКСИКАЦЯ НА ЧЕРЕН ДРОБ ОКОСМЯВАНЕ (при жените и брада но зависи от стероидите) има още 1000 неща които може да се изредят...
П.С. Ако незнаеш какво правиш и не знаеш какво искаш да постигнеш не пии  :!:

13.02.06
11:16

повишава се нивото на тестостерон

това е абсолютно невярно - всички стероиди, без изключение свалят собствения тестостерон до 0!
Ако се боцкаш с тестостерон естествено че имаш висока стойност на тестостерон в кръвта, но собственото производство е на 10-14ия ден 0.  Ако някой от вас си направи труда след 4 седмици метан да си измери тестостерона в кръвта ще открие че там просто няма тестостерон.
А самите стероиди действат по няколко (паралелни) линии:
1. блокират кортикостероидните рецептори - кортикостероидите като кортизон са катаболните хормони на тялото
2. стероидите повлияват благоприятноп секрецията на соматотропин, ИГФ-1 като в същото време увеличават чувствителността на мускулните клетки към тези хормони
3. предизвикват т.нар. положителен азотен баланс - повече протеин остава в тялото отколкото го напуска
4. действат на ниво клетъчно делене  - като повлияват активността на тРНК *клетките се делят и възстановяват по-бързо)
5. увеличават апетита и усвояването на въглехидратите (важи за ароматизиращи стероиди като тестостерон)
6. чрез действието си върху ЦНС покачват силата (максималната сила..)
и т.н.  и  т.н.
Между другото повечето процеси изискват време - няколко седмици, затова и циклите по 4/6 седмици са според мен глупост и отживелица

AN

13.02.06
16:19

[quote author=“gorgon”]

това е абсолютно невярно - всички стероиди, без изключение свалят собствения тестостерон до 0!
Ако се боцкаш с тестостерон естествено че имаш висока стойност на тестостерон в кръвта, но собственото производство е на 10-14ия ден 0.  Ако някой от вас си направи труда след 4 седмици метан да си измери тестостерона в кръвта ще открие че там просто няма тестостерон.
1. блокират кортикостероидните рецептори - кортикостероидите като кортизон са катаболните хормони на тялото
2. стероидите повлияват благоприятноп секрецията на соматотропин, ИГФ-1 като в същото време увеличават чувствителността на мускулните клетки към тези хормони
3. предизвикват т.нар. положителен азотен баланс - повече протеин остава в тялото отколкото го напуска
4. действат на ниво клетъчно делене  - като повлияват активността на тРНК *клетките се делят и възстановяват по-бързо)
5. увеличават апетита и усвояването на въглехидратите (важи за ароматизиращи стероиди като тестостерон)
и т.н.  и  т.н.
Между другото повечето процеси изискват време - няколко седмици, затова и циклите по 4/6 седмици са според мен глупост и отживелица

мерси, ето точно това ме интересуваше

13.02.06
18:16

[quote author=“gorgon”]

и т.н.  и  т.н.

за6то мисли6 4е циклито от по 4/6 седмици са отживелица
какво препоръ4ва6 15/20 седмици ли?????

KP

13.02.06
19:32

за6то мисли6 4е циклито от по 4/6 седмици са отживелица

ами нали го е писал:
[quote author=“gorgon”]...повечето процеси изискват време - няколко седмици, ...

и между другото най-схематично може да се види как действат на следната схема:
http://www.sportsci.org/encyc/anabster/steroid1.gif

13.02.06
20:02

[quote author=“gorgon”]

Това също не е абсолютно вярно. Не е много лесно организма да спре напълно собствената продукция на тестостерон.
[quote author=“gorgon”] Ако някой от вас си направи труда след 4 седмици метан да си измери тестостерона в кръвта ще открие че там просто няма тестостерон.

А метана къде ли ще е отишъл!?

13.02.06
22:38

Много смешки се казват тука, малееееееееееееее :D !
И момчета - с цикли за по 4-6 седмици само си прецаквате хомеостазата :wink: ! До 4-6 седмици се държат само оралите, а цикъл само с орал си е чиста глупост! Инжекционите се държат 10-15 седмици, защото файда от тях се вижда чак към четвъртата, петата седмица (освен ако не ползвате някой бърз, но много се съмнявам) :twisted: !
Натуралния тест падал до 0 с всички стероиди, айде бе! Ами като ви знам че само метан и дека бухате, хич не се учудвам, че натуралния ви тест е 0! На всичкото отгоре по време на цикъл хич не ти е нужен собствения тест! Номера е да си направиш цикъла и след-цикловата терапия така, че няколко седмици след цикъла, в хормоналните ти тестове, нивата на ендогенния тест да са нормални!

Как действат стероидите - горгон посочи няколко от нещата! Аз добавям - повишаване на червените кръвни телца, което води до по-добър приток на кръв към мускулите и т.н.; хиперплазия, т.е. образуване на нови мускулни влакна!

14.02.06
09:25

метана метаболизира до около 10ина главни продукта и нито един от тях не е тестостерон!

аха.. минимум.
Обаче не с боклуци като метан и стано, а с тестостерон, нандролон, болденон, тренболон ..
защо?
много просто - от всички анаболни стероиди само тестостерон е “познат” на човешкото тяло и организма като цяло реагира с най-малко странични ефекти. затова и тестостерона трябва да е основата на всеки цикъл, евентуално в стак с втори ААС.
при това много по-добре е за организма един дълъг нискодозиран цикъл (250-350 мг тестостерон енантат / седмица) отколкото 6 седмици пирамида с орални шитни.
освен това преди 21-22 годишна възраст въобще не трябва дори да се мисли за стероиди, тъй като тялото се развива и расте.
В пубертета човек има най-високите нива на тестостерон и ГХ и следва да ги използва като тренира тежко, яде достатъчно и почива адекватно (8-9 часа сън). Като гледам колко 17 годишни 65 килограмови дечица зобят боклуци тука ми се изправя косата.

KP

14.02.06
12:59

[quote author=”Чукундур”]
Това също не е абсолютно вярно. Не е много лесно организма да спре напълно собствената продукция на тестостерон.

Чукундур, не си прав. А и какво значи “лесно” и “трудно”? Ми мнгого лесно да спреш тестостерона - една кастрация и... край...
Освен това с възрастта, продукцията на тестостерон също спира. Тогава при дядовците започват да се наблюдават образуване на някой типични женски полови белези: окосмяването пада, циците се оформят по женски. не си ли виждал дядка с провиснали цици? Това не е само естесвена “мъжка сланина”
Тестостерона, се продава и като лекарство. Ако не се срещаха проблеми с намаляването на неговата собствена продукция, защо ще има толкова много лекарства с тестостерон.
А и от опит в хоморалната физиология се знае, че когато на организма се прибавя външен хормон, то собственото производство на естесвения спада. пример може да се даде не само с приемането на анаболните стероиди и спада на тестостерона. Класика е приемането всекидневно на кортикостероида Орбазон®(Bayer) от болните с артрит. С течение на времето, повечето от тях изпадат в бъбречна недостатъчност, защото бъбреците им залиняват и спират производството на собсвените си хормони.
П.п. И действиелно 17-метил-заместения андростендион - т.е. метандиенона, както всички го наричате неправилно метан, не може да се превърне в организма на човека до тестостерон.
Същото е и положението с 19-нор-тестостерона или нандролона, или както всички го наричат непраилно дека. при него лиспва една метилова група на 19 място, която немое да се прибави в човешкия организъм, и той също не се превръща в тестостерон.
Единсвено анаболните стероиди андростендион (AD) и андротендиол (ADOL) могат да се редуцират (AD) или окислят (ADOL) до тестостерон, и за това се наричат прохормони.
С уважение...

14.02.06
14:16

[quote author=“kpo”][quote author=”Чукундур”]

Чукундур, не си прав. А и какво значи “лесно” и “трудно”? Ми мнгого лесно да спреш тестостерона - една кастрация и... край...

Нямах предвид това. Всичките неща изброени от теб са точно така. Но имах превид, че е трудно да се спре напълно собствената продукция със приема на стеройди. Не ми се пише много, но бих дал пример с хора без да споменавам имена, който дори нямат цилкичност и не спират стереойдите с години, следователно жлезите им би трябвало отдавна да са атрофирали. Аз знам, че доста от хора са чели за страничните ефекти от стереойдите, но някой виждал ли импотентен или останал без деца човек, който е приемал стереойди.
[quote author=“gorgon”]
В пубертета човек има най-високите нива на тестостерон ...

Най-високите нива на тестостерона при нормален мъжки организъм са окол 30-35годишна възраст, при някой много рядко дори и повече.

KP

14.02.06
18:31

[quote author=”Чукундур”] Аз знам, че доста от хора са чели за страничните ефекти от стереойдите, но някой виждал ли импотентен или останал без деца човек, който е приемал стереойди.

е не познавам такъв който цял живот да е взимал, но е известно че на културистите са им малки.
Освен това говорим за сперматогенеза и нива на тестостерона.
Ясно е че тестостерона е страничен продукт при сперматогенезата.

А за импотентността... никой няма да си признае, но аз ще ти кажа че наистина когато се взимат стероиди потентноста е голяма, но след цикъла импотентността...

14.02.06
21:46

[quote author=“kpo”]... но е известно че на културистите са им малки.
...

Мдаа не вярвах, че още има хора, които не са запознати с някои от действията на силно андрогенните стереойди. Но както и да е, следващит път. :lol:

15.02.06
01:13

Който не е вкарвал по 500-600мг тест цип на седмица (за поне 12 седмици), хич да не си мисли, че знае какво и как правят стероидите :D !
А тва за малките пишки и импотентността са приказки на човек, който определено няма много наблюдения върху редовно използващи (и умно) химия, хора :D ! Импотентност ще си докара само някой глупак! А размера на члена се определя генетично!
Офтопик : След 6-7 седмици големи дози тест кръвта е толкова много, че помпите в залата и ерекциите са просто невероятни :wink: !

KP

15.02.06
18:04

[quote author=“Pc_genius”]Който не е вкарвал по 500-600мг тест цип на седмица (за поне 12 седмици), хич да не си мисли, че знае какво и как правят стероидите :D !
А тва за малките пишки и импотентността са приказки на човек, който определено няма много наблюдения върху редовно използващи (и умно) химия, хора :D ! Импотентност ще си докара само някой глупак! А размера на члена се определя генетично!
Офтопик : След 6-7 седмици големи дози тест кръвта е толкова много, че помпите в залата и ерекциите са просто невероятни :wink: !

не знам не знам, с размери на пениси не съм се занимавал, само съм забелязвал, че като излезнат на състезание по прашки отпред все едно нищо нямат...

15.02.06
18:24

[quote author=“kpo”]не знам не знам, с размери на пениси не съм се занимавал, само съм забелязвал, че като излезнат на състезание по прашки отпред все едно нищо нямат...

Бях решил да не пиша в темата ама ей на! До Кро -първо: да те питам на тебе като не ти е в ерекция голям ли ти е? второ: от толкова много мускули е нормално да изглежда, че органът за възпроизвеждане изглежда по-малък! трето: това дали ти е голям е единствено заложено в генетиката, аз не мисля, че от стероидите ти става по-малък или да питаме някой дето е зобил какъв е ефекта!? четвърто: хора, които казват, че на културистите им е малък, по скоро завиждат за мускулите им! На човек 50-60 кг и 10 сантиметров п***с би изглеждал голям!

кро: целта не ми беше да те обидя, ако си го възприел така! Само искам да се изяснят нещата! По здрави

15.02.06
18:30

И къде пак се отплеснахте от темата !!

15.02.06
19:38

[quote author=“kpo”]не знам не знам, с размери на пениси не съм се занимавал, само съм забелязвал, че като излезнат на състезание по прашки отпред все едно нищо нямат...

Един от ефектите на силно андрогените стеройди е уголемяване (понякога значително) на пениса (можете да го прочете и в библия на сетреоидите). Разбира се това е строго индивидуално и при някои този “страничен” ефект не се изразява. Но за щастие или не, след цикъла той отново приема нормалният си размер.

16.02.06
14:57

много време не бях писал, ама тука вече не се сдържам:) разберете веднъж завинаги - размерът на пениса не се влияе от приема на стероиди, размерът на тестисите страда при неправилна употреба. разбира се един поувяхнал буй изглежда и по- малък, когато е вдигнат, отколкото един свеж;), но това не означава, че пенисът е атрофирал.

VI

17.02.06
14:45

Всеки специалист би посъветвал че стероиди се вэимат едва тогава когато си достигнал максимални достижения беэ тях и вече няма на къде повече. Т.е. иэпробвал си повечето техники, принципи и методи в културистичния свят. Въртял си много програми, раэбрал си кое ти действа най добре и кое не, приемал си останалите беэопасни суплементи, иэградил си си системи на хранене, сън, време эа релакс и като влеэеш в эалата да энаеш какво правиш. Беэ теэи иэброени фактори е глупаво да эапочнеш да се эанимаваш с стероиди. Друго от эначение което е  важно това са годините и иэявите. Ако сте под 25 години и няма да ставате професионални състеэатели эамислете се има ли смисъл да употребявате теэи медикаменти.
Энаем че всичко струва пари. Хубавата и качествена химия иэисква и много финанси. Когато човек реши да поставя собственото си тяло на кантар поне да го прави с качествени препарати. А то какво се получава. Младежите се тъпчат с метан и бионабол и в комплект с това вэимат някой въшлив гейнер или протеин и те эобели. След което спират цикъла и иэведнъж эапочват да спадат и после що така. Эа да се эапаэи максимума от постигнатото трябват адски много ВСАА, глутамин, таурин, аргинин, эа нормалиэиране собственото проиэводство на тестостерон трябват Трибестан, ЭМА и други работи. А эа това колко левчета трябват не е истина. Въобще наблюдавам по эалите е такива иэмислени играчи къде и те не энаят какво правят. Вчера влеэнали днес вече питат эа стероиди. Той още не оформил мускула стероиди иска.
В тоэи спорт эа да си добър трябва много четене, мислене, практика, раэучаване на раэлични подходи, принципи. Като включим и храненето и съня той се превръща в начин на живот. Когато вече решите че ще се эанимавате професионално и сте постигнали всичко беэ эабранените суплементи, може да се обърнете към тях но пред эоркото око на някой специалист, не бъдете самоуки и всеэнаещи, става въпрос эа собственото ви тяло. Това е много красив спорт и беэ стероидите и съм твърдо убеден че всеки може да постигне много и беэ тях. Така че умната.

Мнението няма нищо общо с темата, която носи чисто информативен характер. Моля въздържайте се занапред от такива лирически отклонения.
D3BEP

17.02.06
15:00

[quote author=“Vincent”]Всеки специалист би посъветвал че стероиди се вэимат едва тогава когато си достигнал максимални достижения беэ тях и вече няма на къде повече. Т.е. иэпробвал си повечето техники, принципи и методи в културистичния свят. Въртял си много програми, раэбрал си кое ти действа най добре и кое не, приемал си останалите беэопасни суплементи, иэградил си си системи на хранене, сън, време эа релакс и като влеэеш в эалата да энаеш какво правиш. Беэ теэи иэброени фактори е глупаво да эапочнеш да се эанимаваш с стероиди. Друго от эначение което е  важно това са годините и иэявите. Ако сте под 25 години и няма да ставате професионални състеэатели эамислете се има ли смисъл да употребявате теэи медикаменти.
Энаем че всичко струва пари. Хубавата и качествена химия иэисква и много финанси. Когато човек реши да поставя собственото си тяло на кантар поне да го прави с качествени препарати. А то какво се получава. Младежите се тъпчат с метан и бионабол и в комплект с това вэимат някой въшлив гейнер или протеин и те эобели. След което спират цикъла и иэведнъж эапочват да спадат и после що така. Эа да се эапаэи максимума от постигнатото трябват адски много ВСАА, глутамин, таурин, аргинин, эа нормалиэиране собственото проиэводство на тестостерон трябват Трибестан, ЭМА и други работи. А эа това колко левчета трябват не е истина. Въобще наблюдавам по эалите е такива иэмислени играчи къде и те не энаят какво правят. Вчера влеэнали днес вече питат эа стероиди. Той още не оформил мускула стероиди иска.
В тоэи спорт эа да си добър трябва много четене, мислене, практика, раэучаване на раэлични подходи, принципи. Като включим и храненето и съня той се превръща в начин на живот. Когато вече решите че ще се эанимавате професионално и сте постигнали всичко беэ эабранените суплементи, може да се обърнете към тях но пред эоркото око на някой специалист, не бъдете самоуки и всеэнаещи, става въпрос эа собственото ви тяло. Това е много красив спорт и беэ стероидите и съм твърдо убеден че всеки може да постигне много и беэ тях. Така че умната.

Подкрепям написаното изцяло !
Много хубаво си обяснил,ноооо ще го  разберат малцина..Тези,към които е насочен поста ти ще го подминат с пренебрежение,без даже да се опитат да разберат добрите чувства ,с които си им го казал .Това е истината за съжаление!В стремежа си да са различни,уникални,единствени хората отказват да приемат фактите.

KP

17.02.06
18:28

[quote author=“Vincent”]....получава. Младежите се тъпчат с метан и бионабол и в комплект с това вэимат някой въшлив гейнер или протеин и те эобели......

Бионабола са го купували от аптеките ОК, а метана от коя метанстанция?

AN

18.02.06
01:40

Дами и господа, благодаря Ви за загрижеността и нагледните описания. Напълно съм наясно с тези факти и съм съгласен с тях в общи линии. Нашата тема обаче е за начина на действие на стероидите и по никакъв начин не е засегната от Вашите изказвания. Благодаря за разбирането.  :!:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1