Как да компeнсирам ден на преяждане?

06.11.16
18:13

Здравейте!
Спортувам и спазвам режими от близо година и вече наистина усещам резултата, но има нещо, което се случва регулярно и с което искам да престана. Тъй като съм жена просто в дните около овулацията хормоните ми откачат и наистина НЕ МОГА да контролирам глада си. Има едни 2-3 дни в месеца, в които просто ям каквото и колкото ми падне. Опитвала съм да се залъжа и да ям поне здравословни еквиваленти щом не мога да огранича количеството, но не става. Ето пресен пример от вчера - цял ден усещах неистов глад. До 20.00ч. успях да се придържам към обичайното си меню, но после...купих си пържола и салата, този път ги ядох с хляб (по принцип в другите дни не ям), но просто не става и не става, организмът ми си иска своето. Легнах опитах да спя - не и не Накрая отидох и си купих гига кроасан, вафла и сникърс в 00.00ч. изядох ги и най - накрая успях да заспя. Как да спра с това? Имам чувството , че то ме връща много назад в постигнатото. Факт е, че през 90% от времето ям супер здравословно - много протеини и мазнини, малко въглехидрати, никакви хляб, сладко, газирано, тестено и т. н, много течности, но дойдат ли “тези дни”, просто не мога да се контролирам!  Помагайте!

Темата беше редактирана от Irrr Ka на 06.11.16 18:17.

Здравей!

“Ям супер здравословно” е много разтегливо и относително. Ти може да си мислиш едно, а нещата да са други. :)

Може би трябва да опишеш с точност какво е обичайното ти меню (какво имаш предвид под “много протеини и мазнини”), защото има вариант и това да се отразява. Според мен е по-добре да се фокусираш върху не как да компенсираш ден на преяждане, а как да не стигаш до преяждането.

Два-три дни в месеца не мисля, че могат да са фатални или да те върнат назад в постигнатото. Това е вариант, ако подобно поведение се случва в повече дни.

06.11.16
20:05

казано от Вероника Налбатска на 06.11.16, 18:44:

Здравей!

“Ям супер здравословно” е много разтегливо и относително. Ти може да си мислиш едно, а нещата да са други. :)

Може би трябва да опишеш с точност какво е обичайното ти меню (какво имаш предвид под “много протеини и мазнини”), защото има вариант и това да се отразява. Според мен е по-добре да се фокусираш върху не как да компенсираш ден на преяждане, а как да не стигаш до преяждането.

Два-три дни в месеца не мисля, че могат да са фатални или да те върнат назад в постигнатото. Това е вариант, ако подобно поведение се случва в повече дни.

Да, предполагам, че докато не дам точни данни няма как да се отговори точно.
закусвам с черно кафе и 2 варени яйца
обядвам с месо, което понякога е пилешко, понякога свинско (печено винаги) и със салата, в която вклчвам броколи, рукола, цвекло..сезонни общо взето
следобяд ям едно мляко обикновено 3,6%
вечер ям пълномаслена извара с маслини или пъстърма и краставици на салата
2 часа преди сън ям 1 л. сусамов тахан
това е някъде 25-6 дни в месеца...другите 3-4 общо взето са много страшни :д

Carbohydrate

06.11.16
21:10

Ето ти съвет, който ще ти помогни на 100%, не ми благодари)), ...ФИБРИ, това е решението...и няма да стане от веднъж, защото количеството им, ако не си свикнала, се увеличава постепенно....с прости селски думи, това се нарича ярма)).....фибри, вода и малка ябълка - това е решението - полезно, здравословно. Има и друг поглет върху нещата, може да изпитваш зверски глад, защото просто през останолото време си на дефицит, което ще прерастне в това ядене непосредствено при отключването на хормоните.....Просто, като наближаваш този период, засили употребата на фибрите. Комбинацията: трици, вода и ябълка е това, което търсиш ;)

07.11.16
06:12

казано от Carbohydrate на 06.11.16, 21:10:

Ето ти съвет, който ще ти помогни на 100%, не ми благодари)), ...ФИБРИ, това е решението...и няма да стане от веднъж, защото количеството им, ако не си свикнала, се увеличава постепенно....с прости селски думи, това се нарича ярма)).....фибри, вода и малка ябълка - това е решението - полезно, здравословно. Има и друг поглет върху нещата, може да изпитваш зверски глад, защото просто през останолото време си на дефицит, което ще прерастне в това ядене непосредствено при отключването на хормоните.....Просто, като наближаваш този период, засили употребата на фибрите. Комбинацията: трици, вода и ябълка е това, което търсиш ;)

не знам дали бо имало ефект при мен защото ябълките наред със зелето и морковите са хранк, след които имам чуеството, че стомахът ми е “остърган” и огладнявам много,затова ги избягвам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1