Защо трябва да се ядат малко мазнини?

На всякъде чета, че мазнините трябва да са малък процент от храната, която приемам (в моя случай 25%), но не разбирам защо е така.
Докато за протеина и въглехидратите има някакви обяснения, които донякъде са логични за мазнините нищо не съм разбрал.

С две думи не разбирам, защо ако изям 100 грама кашкавал е по-лошо отколкото да изям 100 грама овесени ядки при положение, че калориите са им сходни.

Ако някой е по-запознат и може да внесе яснота по темата ще съм много благодарен.

Carbohydrate

08.11.16
19:08

Ти искаш всичко да ти се обясни с 1,2 страници, което е не възможно просто. Чети, има такава информация на форума, в интернет и на всички езици. Всичко е относително правилно. Зависи на какъв режим си и какви са ти целите, спорта професионалино занимание ли е или не е, дали живееш в Сибир или в Африка) и т.н.

Тодор Димитров, внимателно прецени дали се доверяваш на правилните източници на информация.
От друга страна - наистина нещата опират до цел и лична практика.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1