Фитнеса и нощните смени

Здравейте ! Пише момче на 19 години, 1.87 см, 100 кг

Проблема ми е следния: наскоро започнах работа като гард и ми се паднаха нощни смени.. 2 дни почивам и 2 работя.
Знам че има хора като мен и все пак тренират, затова моля дайте някаква насока как да си вмъкна тренировките в графика.. Не ме устройват тренировки само в почивните дни, искам поне 5 пъти в седмицата да тренирам, но съм сигурен че така ще загубя сила и мм.. Мислех една-две от тренировките ми седмично да ми се падат точно преди нощната смяна, но тя е около 13-14 часа и едва ли това ще се отрази добре на възстановяването ми. Мога да тренирам сутринта но нашия фитнес отваря в 9, а тренировката ми е около час, също знам и че след тренировка трудно се заспива ... Отделно от това като спя през деня въобще не се чувствам отпочинал след това :( .. Като цяло положението ми не е леко , затова бих се радвал ако някой сподели как се справя с този проблем, как тренира, как яде, отслабнал ли е силово и откъм мускули и т.н. :)

13.11.16
22:10

Бил съм горе- долу в същата ситуация. 12 часови смени, 2 нощни, 2 дни почивка и обратно. От 9 часа вечерта до 9 сутринта.
Просто тренирах през почивните дни. Така имах достатъчно време за възстановяване, защото след последната тренировка, просто не влизах в залата два дни.
Случвало ми се е да тренирам и в работни дни. Примерно лягам си 9 часа сутринта /след нощна смяна/, ставам около 15- 16 часа следобед и отивам на фитнес. Хапвам, разпускам и около 9 часа вечерта съм отново на работа.
Ако тепърва започваш такъв тип работа, нормално е отначало да ти е тегаво, но постепенно ще свикнеш. Просто гледай да спиш по 6 до 8.

Мнението беше редактирано от avitohol на 13.11.16 22:11.

мерси за отговора колега, и все пак чрез тренировките ти 3-4 пъти седмично постигна ли нещо или беше във застой...

3-4 тренировки седмично са напълно достатъчни, за да постигаш резултати (визия, сила, издръжливост или каквото целиш). Не е необходимо да си на полупансион в залата, за да прогресираш. :)

Особено, ако вземем предвид, че ти и на работа имаш динамични физически изисквания и предостатъчно стрес.

Аз не съм работил на такива смени преди и не бих могъл да дам съвет от опит, но на теория бих тренирал през втория почивен ден, добре наспан и нахранен.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 14.11.16 11:37.

14.11.16
20:19

казано от Niki Andreev на 14.11.16, 11:24:

мерси за отговора колега, и все пак чрез тренировките ти 3-4 пъти седмично постигна ли нещо или беше във застой...

Зависи какво разбираш под застой. Ако говорим за работните тежести, то ДА, бях в лек застой. Но това беше поради факта, че бях на диета и целта ми беше да изчистя подкожните си мазнини. Тоест бях на калориен дефицит, приемах по- малко въглехидрати и тн.
Но не бих казал, че съм бил в застой, защото целта ми беше да сваля около 15кг. за няколко месеца, и го постигнах.
Ако целта ти е да качваш килограми, или просто да поддържаш теглото си, то не мисля, че ще имаш някакви спънки.
Съветвам те да не прекаляваш с енергетиците. Поне аз леко си изпатих. Нощна смяна 2- кафета, преди фитнес някой азотен бустер и после гледай как ми се пре*ба нервната система. Така че внимавай с кофеина и добавките съдържащи енергетици.

Благодаря за отговорите
И аз съм си изпатвал от енергетиците, и сега пия само по 2 кафета за цялата смяна
Май ще пробвам 3-4 дневната система, щом г-н Михайлов казва че ще напредна от нея

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1