19.11.16
01:35
Здравейте от доста време се двуумя,дали да не пропускам закуска като съм на училище?Тъй като сутрин рано нямам време да си правя закуска,се принуждавам да си купувам вредни храни-дюнери,хамбургери,доста други тестени изделия .Някой да предложи ..
19.11.16
11:19
Вечерта нямам абсолютно никакво време-през деня само учене,вечер съм навънка хахах.Имах в предвит да предложите какво да си вземам,че да не се тъпча с нещо много калорично и вредно.
Айде първо да си говорим нещата както са:
- Мързи те да си правиш закуска;
- Не искаш да ядеш калорични неща, за да не дебелееш (а не “вредни”, за да си здрав, писна ми с това лицемерие);
- Във форума има достатъчно писано по темата ти, не видя ли търсачката?
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29307
http://www.bb-team.org/articles/5113_bb-team-otgovarya-kakvo-da-yam-kogato-sam-na-uchilishte
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43885
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/13058
и т.н.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 19.11.16 11:56.
19.11.16
16:36
казано от Kristiyan Goranov на 19.11.16, 11:19:
Вечерта нямам абсолютно никакво време-през деня само учене,вечер съм навънка хахах
Че ти така можеш да се оправдаваш до безкрай. Определи си приоритетите и няма да се чудиш за нищо, въобще.
19.11.16
17:04
Вечрно време забърквваш овесени ядки с кофичка мляко и ги слагаш в хладилника. Слагаш 4-5 яйца в тиган, бъркаш ги и бам - пак в хладилника. Става всичко за 15-20 мин. Да кажеш, че нямаш врем си е чиста проява на мързел. Ставам в 6 часа за работа и пак успявам да си направя закуска предишната вечер. What’s your excuse?
Не разбирам защо го карате да си прави закуска и да си пренарежда приоритетите, след като това е най-безполезното ядене за деня.
Не съм закусвал от 20 години, като изключа единични командировки по хотели с блок-маса. Това нито ми пречи да си набавя нужната енергия за деня, нито да доставя необходимите на тялото ми хранителни вещества. Освен това изхвърля от картинката един от инсулиновите пикове за деня, от което може да има само ползи.
Младежо, спокойно можеш да не закусваш и това по никакъв начин няма да ти навреди. Зарежи старите глупости за важността на закуската.
21.11.16
12:03
Още ли има хора, които закусват :)?
+1 за Boby_
Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 21.11.16 12:03.
казано от Toma Tomov на 21.11.16, 12:03:
+1 за Boby_
Намират се и такива :) ... макар, че като гледам май сме на изчезване..
казано от deqn91 на 22.11.16, 15:46:
казано от Toma Tomov на 21.11.16, 12:03:
+1 за Boby_
Намират се и такива :) ... макар, че като гледам май сме на изчезване..
Ами закусвайте си, няма нищо лошо в това. Само не казвайте, че е задължително. :)
22.11.16
20:51
То си е до човек - аз лично не се чувствам добре, ако не закусвам. В смисъл - мога да направя тренировка на гладно, ако е много рано сутрин, но след това трябва да се назакусвам като хората.
Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 22.11.16 20:52.
26.11.16
12:33
Можеш да си направиш два сандвича за буквално 5 минути вечерта и да си ги носиш в училище сутринта. Ако не ти стига волята за това, недей да се оплакваш.
Незакусващите никога няма да ги разбера. Точно когато организмът ти най-много се нуждае от хранителни вещества (да не говорим, че коремът ти ще се скъса от болка от сутрешния глад), ти го лишаваш, къде е логиката?
казано от Иван Илиев на 26.11.16, 12:33:
Можеш да си направиш два сандвича за буквално 5 минути вечерта и да си ги носиш в училище сутринта. Ако не ти стига волята за това, недей да се оплакваш.
Незакусващите никога няма да ги разбера. Точно когато организмът ти най-много се нуждае от хранителни вещества (да не говорим, че коремът ти ще се скъса от болка от сутрешния глад), ти го лишаваш, къде е логиката?
За сандвичите е точно така, вместо да пише теми по форумите да се оплаква, да си отдели 5 минути от ежедневието.
А за закуските не можеш да разбереш, защото не можеш да си представиш че хората сме различни. Ти говориш за болки от сутрешен глад, а аз не мога да си представя по- нежелаещо да приеме храна състояние на стомаха ми от сутрин след ставане. Който е гладен сутрин да закусва, който не е, какъв е смисъла да тъпче храна зорлем?
26.11.16
13:42
Никой не държи да ни разбираш, споко. Митове и легенди не ми се коментират. По-здрави.
Димо е прав, кой както му е кеф и кой както е свикнал, не знам защо изобщо толкова се дълбае в тази тема със закуската. Не е супер решаващо ще закусваш ли или не. На някой не му се яде сутрин, на мен ми прималява ако не ям до обяд и едвам си върша нещата, че камоли да тренирам на празен стомах. Освен това има значение и кой кога става ( който става в 12 примерно закусва ли, обядва ли? ) и като цяло е по-добре да се хапне, отколкото да се “закусва” с кафе и три цигари (както правех, когато бях в отбора на незакусващите). Супер излишна тема дълбаете ми се вижда, кой както си му е кеф...
Мнението беше редактирано от Pleasure на 26.11.16 14:06.
От какво точно се нуждае организмът ти? Ти да не си земеровка или мишка, че да не можеш да издържиш няколко часа повече без храна? Сутрешен глад... Гладът настъпва на 10-тия ден, това сутрин е лек дискомфорт на разглезен стомашно-чревен тракт.
А ако искаш да разбереш нещо за логиката, прочети за функциите на инсулина, за инсулиновите пикове, за това какво ги причинява и до какво води по-голямата секреция на инсулин през деня.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.11.16 20:20.
27.11.16
19:55
казано от Boby_ на 26.11.16, 20:16:
От какво точно се нуждае организмът ти? Ти да не си земеровка или мишка, че да не можеш да издържиш няколко часа повече без храна? Сутрешен глад... Гладът настъпва на 10-тия ден, това сутрин е лек дискомфорт на разглезен стомашно-чревен тракт.
А ако искаш да разбереш нещо за логиката, прочети за функциите на инсулина, за инсулиновите пикове, за това какво ги причинява и до какво води по-голямата секреция на инсулин през деня.
Оф, като вземете да ми ги развивате едни теории да си оправдаете нездравословните навици? Ти последно кога си гладувал 10 дни? Защо се филмираш, като и двамата знаем, че на 3-тия ден вече ще ревеш със глас? и като написал “разглезен стомашно-чревен тракт” :D :D :D тука ме уби. Като вечерям към 8-9 и стана 7:30, това си е почти половин денонощие без храна и искаш да чакам до обяд, за да ям отново? Това тяло да не живее на фотосинтеза?
Имал съм период, в който не закусвах, до обяд бях парцал, на тренировки ми причерняваше и тежестите бяха в застой. Не знам нищо за никакъв инсулин, но знам как ми влияят различни промени в режима. Щом 20+ години си прецакваш организма по тоя начин, нормално е да е свикнал, само че в дългосрочен план твоите камъни ще се стоварят на твоята глава.
Мнението беше редактирано от Иван Илиев на 27.11.16 19:59.
Първото хранене за деня е свързано с конкретния режим на конкретния човек - ежедневие, сън, последното хранене преди това, и т.н. Никой няма да закусва в 07:00, при условие че се буди в 11:00, освен това здрав човек обикновено не се буди гладен, освен ако не е пропуснал вечерята или се е “скапал” от зор предишния ден :) Според мен закуската е надценена - има много други фактори, които се пропускат, като физическа активност, “лека” вечеря, ранно ставане и др. които биха обусловили “ценността” на закуската. Другото е тъпчене насила, защото някой е решил, че аз съм като него, например. Хипотетично говоря.