Орелефяване!!!

13.02.06
15:46

Имам два-три въпроса :!:  Тренирам от 4 месеца. Имам около 20 кила за сваляне (мазнини)  :shock:  :oops:  :)  .
1.Има ли значение кога ще започна с орелефяването (мисля да почна от април и да завърша
края на август. Това много ли е? Да почна ли по-късно или няма значение - искам максимален
ефект!)
2.Като сменя програмата си може ли да мина направо на петдневен сплит за изгаряне с кардио
три пъти в седмицата?
3.Как ви се струва да направя повторенията на всички упражнения по 20 :?:  Сериите по 3 или 4 :?:
Ето и програмата, на която съм се спрял :arrow:
първи ден - гърди, корем, кардио тренировка
втори ден - крака
трети ден - гръб, кардио тренировка
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, трапец, корем
шести ден - ръце, кардио тренировка
седми ден - почивка
По време на периода за релеф, мускулите смаляват ли се :?:  :?:  :?:

13.02.06
16:03

Свалянето зависи от храненето, не от тренировката. Не прави повторенията на 20, ако искаш да си запазиш мускулите. За сваляне на 20 кг. 4 месеца не са много - това е по кило на седмица.

13.02.06
16:13

Въобще има ли значение от сериите и повторенията колко ше сваля? Ако има - по колко да ги направя?  :)
А диетата - мисля да не ям хляб, много малко въглехидрати, ядене по 3 пъти на ден (много малко)  :)

13.02.06
17:05

[quote author=“Madcap”]Въобще има ли значение от сериите и повторенията колко ше сваля? Ако има - по колко да ги направя?  :)
А диетата - мисля да не ям хляб, много малко въглехидрати, ядене по 3 пъти на ден (много малко)  :)

Бих казал не, зависи единствено от храненето. От тренировката зависи доколко ще сваляш мазнини и доколко мускулна маса, затова не ти препоръчвам тренировки с прекалено много повторения и голям обем (тоест, с много серии и упражнения). Разбира се, има значение и енергоразхода от тренировката, но той не може да се вдига прекалено, затова просто си регулирай храненето, а тренировката не променяй засега.
А яденето го направи поне 5 пъти, а не 3. И не яж МНОГО малко, а толкова, от колкото имаш нужда. Писано е достатъчно за храненето.

14.02.06
02:04

[quote author=“Madcap”]По време на периода за релеф, мускулите смаляват ли се :?:  :?:  :?:

да, при всяка една диета за сваляне на килограми се губи и мускулна маса. Ако искаш да компенсираш до някъде тази загуба яж повече белтъчна храна, гледай да имаш към 3 гр. белтък на килограм тегло, ако ти е възможно , разбира се. Пий и повече вода от обикновено.

14.02.06
13:34

Като сменя програмата си може ли да мина направо на петдневен сплит за изгаряне с кардио
три пъти в седмицата? Или да направя кардиото 5 пъти в седмицата, а тренировката с тежести - 3?!

14.02.06
16:49

Не трябва да се прекалява с кардиото... така може също да свалиш много мускулна маса... внимавай! Мисля, че 4ри пъти на седмица по 30-40 мин. е напълно достатъчно. За тренировката не мога да ти кажа много, но според мен няма нужда чак от 6 дневен сплит... аз тренирам 3 пъти в седмицата и съм доволен... зависи от интензивността на тренировката, обмем на в-ва и др. неща(от който не разбирам много)  :wink:

П.П. А защо не започнеш още сега с орелефяването? Така за началото на лятото ще си орелефен и готов за плаж и тн.  :D

14.02.06
17:34

Целта ми е да се оттърва най-накрая от тея мазнини (цял живот ме мъчат :) ), но не е
задължително до началото на лятото. Мерси на всички за съветите :!:  Ще се постарая да
спазвам стриктно диета и упражнения и съм сигурен, че ще успея! (брей колко съм сигурен)  :D   :)  :wink:

П.П. Кардиото ще си го правя с колело и чакам да се позатопли преди да почна с орелефяването.  :roll:

18.02.06
11:15

наи добре Ште  кардиото да го правиШ на вънка на 4ист въздух,ако имасх възможност рано сутрин преди първото ти ядене от там пе4елиШ много

18.02.06
12:18

[quote author=”Петко К”]

Бих казал не, зависи единствено от храненето:shock:.Естествено че броя повторения е от значение.Само с хранене няма да постигнеш кой знае какъв релеф  .

18.02.06
12:36

[quote author=“VictuS”][quote author=”Петко К”]

Бих казал не, зависи единствено от храненето:shock:.Естествено че броя повторения е от значение.Само с хранене няма да постигнеш кой знае какъв релеф  .

Напротив, ще постигнеш. Повторенията нямат отношение към релефа.

18.02.06
12:57

Според мен нямаш никакво време за сваляне и трябва да започнеш още от сега.Ако наистина искаш да свалиш 20кг.Това е страшно много и не си мисли,че се свалят така лесно.Ти не си професионалист и нямаш техния опит а и техните медикаменти,че да успееш за 2-3 месеца да ги свалиш.

18.02.06
13:46

Поне 5 - 6 месеца му трябват за 20 кг.

22.02.06
15:24

Един приятел 120-130кг, 178см, 17г и иска да свали колкото се може повече, без
значение дали ще загуби мм! Може ли да не блъска (ако няма смисъл освен за мм) ,
а само да прави кардио - всеки ден? Дайте мнения...

22.02.06
16:02

[quote author=“Madcap”]Един приятел 120-130кг, 178см, 17г и иска да свали колкото се може повече, без
значение дали ще загуби мм! Може ли да не блъска (ако няма смисъл освен за мм) ,
а само да прави кардио - всеки ден? Дайте мнения...

Може разбира се а е и почти задължително.На 17 г 130 кила при тоя ръст е....меко казано притеснително.А и както разбра си трябва диета.Междудругото прави това което ти каза Петко,той е прав.Може само да намалиш почивките между сериите или да включиш суперсерии и дропсерии.Останалото нека си е същото

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1