Трябва ли да си следя макросите постоянно?

24.11.16
20:56

Здравейте,

Цяло лято бях на НВД и постигнах някакви резултати. Вече 4 месеца се храня по един и същи начин, със стиктно меню, което изключвамноество храни, но осъзнавам, че това не е най-доброто решение. В момента се опитвам да разнообразя храната си, но изпитвам страх, че килограмите ще се върнат.  Въглеходратите ми са в минимални количества, предимно от не директни източници - плодове и зеленчуци. Гледам да приемам максимум 1500 калории, но рядко ги достигам. Предимно са около 1100-1200. Всичко, което ям е под грамаж и си го записвам в My Fitness Pal. Имам чувството, че съм се вманиячила, а това ме притеснява. Въпросът ми е, дали трябва да си следя макросите толкова стриктно, при условие, че искам да поддържам тези килограми? Ясно ми е,  че не трябва да се тъпча с боклуци, защото резултатът ще е йо-йо ефект. Но все пак мога ли да оставя кантара на страна и да започна да приемам въглехидрати?

Темата беше редактирана от Fit Girl на 24.11.16 23:59.

24.11.16
21:52

Не мисля, че е необходимо, особено щом се чувстваш психически натоварена. Освен това вече се предполага, че можеш и на око да измериш колко да ти е голяма порцията и знаеш какво съдържа като стойност и без да ходиш постоянно с везната и fitnesspal.

На твое място бих качил калориите, защото ми се струват малко.

24.11.16
22:03

казано от Pleasure на 24.11.16, 21:52:

Не мисля, че е необходимо, особено щом се чувстваш психически натоварена. Освен това вече се предполага, че можеш и на око да измериш колко да ти е голяма порцията и знаеш какво съдържа като стойност и без да ходиш постоянно с везната и fitnesspal.

На твое място бих качил калориите, защото ми се струват малко.

И аз мисля, че са малко, защото се чувствам адски изтощена. Да започна да вклчвам в менюто си бавни въглехидрати, но отново се притеснявам по колко и кога? А мога ли да си хапвам няколко лъжици мед, защото нали има захар и въглехидрат :D А забравих да кажа, че съм редовна във фитнеса - поне 4 пъти седмично, като предимно правя силови трениривки.

24.11.16
23:13

Няма храни за напълняване/отслабване, всичко опира до количеството. Не е необходимо да изключваш меда, нито въглехидратите като цяло. Не е необходимо нито при редукция на мазнините, нито при поддържане. Вкарваш се в някакви много страшни филми.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 24.11.16 23:13.

24.11.16
23:56

казано от Pleasure на 24.11.16, 23:13:

Няма храни за напълняване/отслабване, всичко опира до количеството. Не е необходимо да изключваш меда, нито въглехидратите като цяло. Не е необходимо нито при редукция на мазнините, нито при поддържане. Вкарваш се в някакви много страшни филми.

Тоест да си хапвам от всичо,  но все пак да не прекалявам и да си следя калориите приблизително?
Все пак да не съм в калориен излишък.

25.11.16
00:30

Да.

Кажи на МайФитнесПал-а че искаш да си поддържаш теглото и той ще ти каже по колко калории на ден да ядеш. Спокойно можеш да си разнообразиш храната ако си стоиш на калориите за поддържане.

25.11.16
13:57

Аз бих ти препоръчал да оставиш везната и майфитнеспал-а за известно време и да си дадеш почивка. Казвам го защото и аз съм минал през това и установих, че ми създава допълнител стрес. Щом 4 месеца си карала така се пердполага, че знаеш какво са калории и правилно хранене и може просто да използваш интуиция. Ако избираш здравословни храни и се храниш с мярка нищо няма да се промени в теглото ти.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1