22.11.16
00:16
Здравейте :)
Имам клинична депресия и тренировките представляват трудност за мен. Чувствам се отпаднал през по-голямата част от деня. Обикновено нямам желание за движение, а понякога и за всичко останало. Не знам как се чувстват другите хора, но на мен ми е трудно да тренирам, а понякога дори да отида и до магазина. Лечението е бавно, не се знае, кога ще се оправя и искам да започна да тренирам и по някакъв начин да направя движението приятно или поне по-малко неприятно.
Та питам се дали някое лекарство или добавка би ми помогнала за целта?
Чудя се дали болкоуспокояващите като Аналгин или Нурофен, дали биха отстранили неприятното чувство по време на движение. Утре ще ги пробвам. Чувал съм и за азотният бустер, че помага. Черният чай също съм чувал, че дава енергия. Кафето ме ободрява малко, но не достатъчно, за да направи тренировката лека. Някой сеща ли се за нещо друго?
26.11.16
12:03
Приеми 200мг доза от факта, че тренировките болят, но те променят към по-добро.
26.11.16
13:46
казано от Петър Петров на 22.11.16, 00:16:
Някой сеща ли се за нещо друго?
Благодарност. Че имаш възможността да си свидетел на всичко около теб - хубаво или лошо. Успех.
казано от Иван на 26.11.16, 13:46:
Благодарност. Че имаш възможността да си свидетел на всичко около теб - хубаво или лошо. Успех.
Пожелай на някой със счупен крак да си представя, че не му е счупен крака.
26.11.16
15:02
казано от Vanko на 26.11.16, 14:16:
Wtf (tmi)
27.11.16
00:47
казано от Vanko на 27.11.16, 00:09:
Човека е с клинична депресия, която не се лекува с позитивни мисли.
Ти да не си музикант? На тъпан свириш, нали? Както и да е..
27.11.16
09:52
Здравейте :)
Имам клинична депресия и тренировките представляват трудност за мен.
Здравей!
Лекуваш ли се с антидепресанти, ако се лекуваш, защо не действат? Има аналози на растителна основа от жълт кантарион като “Ремотив” или добавки с хидрокситриптофан. Може да попиташ лекаря си.
Не бих ти препоръчала стимуланти на ЦНс като кофеина и азотни бустери, не знаеш как ще си взаимодействат с лекарствата, а сигурно си видял, че навсякъде пише. че кофеинът предизвиква фази на депресия, явно не е подходящ за теб. Безцелното пиене на нестероидни противовъзпалителни също не е решение.
Може да потърсиш някаква комбинация от билкови екстракти с тонизиращо действие, както и етерични масла. Обърни се към фитотерапевт.
Просто започни по малко да тренираш, макар и с усилие, самият режим на сън, почивка, тренировка, хранене, който изградиш, със сигурност ще подобри емоционалното ти състояние.
А позитивната нагласа също никога не е излишна.
Желая ти успех!
п.п. загледах се в стария ти дневник.
Храната тогава е била отвратителна. Надявам се сега не се храниш така.
Пълноценното меню ще ти помогне със сигурност- пълнозърнести продукти, мазна океанска риба (омега 3 също лекува депресия), студено пресовани масла, ядки, тахани, месо, яйца и пр. Витаминни добавки вземаш ли- витамин д например- почти задължителен при тези състояния.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.11.16 12:13.
27.11.16
12:12
казано от Vanko на 26.11.16, 14:16:
Зверски тъп извод от думите ми. Зверски :D