07.12.16
21:21
Някой може ли да ми помогне да си сметна калориите тъй като ги смятах няколко пъти в различни сайтове и ми се получават много различни числа.
На 20 години съм, тежа 62 кг и съм 148 см висока. Старая се 4-5 пъти в седмицата да ходя във фитнеса, като най-често е сутрин и тичам на пътечката. Искам да отслабна и за това искам да сметна колко калории са ми нужни
Пробвай с 1500 Ккал отначало. Претегляш се сутрин след банята по гащички на кантара. С шивашкия метър вземаш мерки - бицепс стегнат, отпуснат, гръдна обиколка, ханш, талия, бедро, прасец. Записваш си ги. Ядеш по 1500 калории на ден и след 2 седмици се теглиш и мериш отново. Ако си свалила между един и два килограма, значи си уцелила. Ако си си същите килограми и обиколки, ще трябва да извадиш още 200 Ккал и да свалиш на 1300 примерно. Ако си свалила 3 килограма и нагоре, ще трябва да добавиш 200 Ккал до 1700.
Успех и да кажеш как се движиш.
С цялата си налична сериозност, препоръчвам да се абстрахираш от фетишите на определени потребители на форума и да се мериш без гащички. Едни гащички могат да тежат 60гр., други 120, което при предполагаема липса на прогрес, би довело до статистическа грешка от приблизително 99.99% и евентуални депресивни състояния, без реално да съществува причина за това. :D :D :D
Хаха благодаря за отговорите. А тези калории еднакви ли са за дните когато тренирам и когато не, или трябва да ги намаля на 1200 примерно когато не тренирам
Тези калории са грубо по колко трябва да ти се пада всеки ден при даденото ниво на активност. Ако искаш по- прецизно да смяташ, се смята малко по- иначе. Яж повечко протеин, едва ли ще прекалиш, докато да не ти стига е по- лесно да се случи.
10.12.16
09:17
990 биха били малко. Колкото и да си смяташ с калкулатори, практиката си остава най-добрият показател, защото някои неща не можеш да ги сметнеш.
Идея: направи си дневник в раздела с “дамски дневници” и започни ежедневно да описваш храната и тренировките си. Така ще се вижда какво правиш и човек ще може да ти даде по-целенасочени съвети.