Пресмятане на калории

07.12.16
21:21

Някой може ли да ми помогне да си сметна калориите тъй като ги смятах няколко пъти в различни сайтове и ми се получават много различни числа.

07.12.16
21:26

На 20 години съм, тежа 62 кг и съм 148 см висока.  Старая се 4-5 пъти в седмицата да ходя във фитнеса, като най-често е сутрин и тичам на пътечката. Искам да отслабна и за това искам да сметна колко калории са ми нужни

07.12.16
22:52

Пробвай с 1500 Ккал отначало. Претегляш се сутрин след банята по гащички на кантара. С шивашкия метър вземаш мерки - бицепс стегнат, отпуснат, гръдна обиколка, ханш, талия, бедро, прасец. Записваш си ги. Ядеш по 1500 калории на ден и след 2 седмици се теглиш и мериш отново. Ако си свалила между един и два килограма, значи си уцелила. Ако си си същите килограми и обиколки, ще трябва да извадиш още 200 Ккал и да свалиш на 1300 примерно. Ако си свалила 3 килограма и нагоре, ще трябва да добавиш 200 Ккал до 1700.

Успех и да кажеш как се движиш.

08.12.16
00:15

С цялата си налична сериозност, препоръчвам да се абстрахираш от фетишите на  определени потребители на форума и да се мериш без гащички. Едни гащички могат да тежат 60гр., други 120,  което при предполагаема липса на прогрес, би довело до  статистическа грешка от приблизително 99.99% и евентуални депресивни състояния, без реално да съществува причина за това. :D :D :D

08.12.16
09:20

Еее, как 120 гр а пък гащички, то цели кюлоти са това. :)

08.12.16
15:49

Хаха благодаря за отговорите. А тези калории еднакви ли са за дните когато тренирам и когато не, или трябва да ги намаля на 1200 примерно когато не тренирам

09.12.16
12:15

Исках и да попитам колко грама протеин трябва ям на ден

09.12.16
17:06

Тези калории са грубо по колко трябва да ти се пада всеки ден при даденото ниво на активност. Ако искаш по- прецизно да смяташ, се смята малко по- иначе. Яж повечко протеин, едва ли ще прекалиш, докато да не ти стига е по- лесно да се случи.

09.12.16
23:32

Благодаря за мнението

10.12.16
09:11

Това сметнах в един калкулатор, сега трябва да ям по 990 калории ли

990 биха били малко. Колкото и да си смяташ с калкулатори, практиката си остава най-добрият показател, защото някои неща не можеш да ги сметнеш.

Идея: направи си дневник в раздела с “дамски дневници” и започни ежедневно да описваш храната и тренировките си. Така ще се вижда какво правиш и човек ще може да ти даде по-целенасочени съвети.

10.12.16
14:22

Ок благодаря

11.12.16
21:07

А някой може ли да ми каже калориите в тренировъчен и не тренировъчен ден дали трябва да са еднакви

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1