27.11.16
22:58
Гледам постепенно да увелича приема на протеин на ден (не взимам добавки). Броя си калориите съответно и протеини/въглехидрати/мазнини. Въпроса ми е има ли значение дали голяма част от протеина (50гр от гр100) идва от един източник (извара)?
На някои въпроса може да им се стори странен но... препочитам да съм сигурен че правя нещата правилно.
В случая мисля че няма значение но ето малко инфо.
22 години
175 см
73 кг
18-19% манини
Цел чистене без да загубя твърде много мускулатура, тренирам два пъти в седмцата в тренировъчни дни дефицита е -200 калории в не тренировъчни -500 протеина гледам да държа постоянен 100гр до 120гр
Аз гледам да правя по 150 протеин като едно 100 идват от пиле :D та не мисля, че е проблем източникът, стига да правиш нужните макроси ;) нека и други да кажат
Не само макросите са важни, специално за протеина е важен аминокиселинния му профил.
Най-добрият източник си остава месото и яйцата. Изварата не е лош вариант, особено ако си с ограничен бюджет. Ако имаш възможност да разнообразяваш, тогава не наблягай само на един източник.
07.12.16
03:03
Студент съм и чисто финансово няма как да набавям всичкия протеин от месо/яйца
Ето средните стойните за последната седмица:
Калории приети 1970
Калории изразходени 2308
Калориен дисбаланс -339
Протеин 102
Въглехидрати 240
Мазнини 66
(всички стойнсти са средно аритметично за 7 дни)
дефицита общо за 7 дни е -2033 до колкото помня 7700 кал бяха 1 кг така че би трябвало да губя поне 1 кг на месец което е достатъчно... просто не ми се пробва да увелича още дефицита при -300 до -500 виждам зор камо ли повече от това.
Мнението беше редактирано от FitnesNoob на 07.12.16 03:13.
08.12.16
23:04
Изварата е доста добър избор, ако търсиш нещо както евтино, така и богато на протеин. Всички рано или късно опираме до нея, особено ако сме, както аз обичам да казвам БББ(Бодибилдъри на бюджет). Колкото до това, дали е проблем-естествено, че не е, ако искаш и 100-те грама си ги набавяй от извара, няма значение, всичко зависи от това дали на теб ти харесва и как се fit-ва в бюджета ти! :)
Можеш да хапваш често зърнени и бобови на едно хранене за да имаш още повече протеини.Като ги комбинираш получаваш всички аминокиселини в добър баланс.Примерно пшеничен булгур и леща.За 400 грама (един пакет) булгур и 1 кг леща стават: мазнини 11 белтъци 281 въглехидрати 636 калории -4288. Важно е преди готвене да накисваш с оцет поне 12 часа за по-добра усвоимост.