15.02.06
12:32
Здравейте!Някой може ли да ми каже нещо като “примерна диета за покачване на тегло”?В смисъл не колко въглехидрати и белтъчини трябва да приемам на ден , ами направо...”яж сутрин примерно 3 сандвича с еди си какво...”
Ако някой го направи ще му бъда страшно благодарен!
поздрави mnh
15.02.06
13:51
Нищо не си написал за себе си.Тренираш ли?Ако да,колко пъти?това има значение за енергоразхода ти.Също напиши какво си ял досега.Така като ти гледам мерките сигурно си с доста бърз метаболизъм,ако е така наи общо мога да ти препоръчам да ядеш колкото можеш повече докато не видиш че качваш.Ако не ете е грижа много за дравето може да си позволяваш мръсни храни като пици,хамбургери,вафли,пържено...Също напиши с какви храни разполагаш,иначе няма как да ти се помогне от де да знаем какво има у вас,какво смяташ да ядеш и тн.Постни тея работи които те питах за да ти дадем отговор.
@obelka благодаря много за “забележката” :)
Значи досега никога не съм ходил на фитнес...миналото лято бях започнал нещо като диета...в началото бях само 50кг, след около 1 месец станах сигурно около 58кг...На въпроса ” с какво разполагам в хладилника...” нищо особено...по принцип ям предимно филий с нещо...Иначе нямам финансова възможност за някакви добавки или нещо такова....хапвам понякога прясно мляко с овесени ядки...защото са доста по евтини от мюслито...пък и си ми харесват...
Иначе например днес ядох за първо ядене чак около 12 часа на обяд...което се обяснява с късното ми ставане приблизително 10:30-11:00часа...изядох около половин хляб с лютеница и шпеков салам...
Ако някой ми препоръча нещо за “здраво” ядене ще съм му много благодарен...и с това “здраво” ядене да наддам...
същевременно няма да забравя и лицевите опори и лостовете...
между другото неможах да разбера това с пържените неща и вафлите...как биха ми повлияли...предимно пържено като чуя и се сещам за картофи...
ПОМАГАЙТЕ МОЛЯ ВИ! :roll:
поздрави mnh
17.02.06
14:29
Прясно мляко с овесени ядки е добре,мойе да го заменяш и с кисело.Мм сутрин яж колкото може по рано след ставане.Шпековия салам може да го смениш с нещо друго,като пуешко филе например или шунка.Взимаи си катък и го мажи на филии или по добре извара с кисело мляко смесена.Гледаи да ядеш на всеки 3 часа.Пии вода минимум по 2.50л.Ами пържените неща и вафлите ще ти помогнат да качиш килограми обаче са вредни за здравето,ти си решаваи кое ти е по важно :wink: Ами това е храни се често и по повечко,тренираи и ще стане работа.
благодаря за отговора! :)
аз на училище по принцип не ям...и като стане това късно ставане и ми стават само 2 яденета на ден...”обедна” закуска и една вечеря...Вече пред да тръгна ям още веднъж след ядките с мляко...вчера за училище си направих три сандвича с кашкавал на фурната...доста добре ми дойдоха...а да спирам ли захарта и солта?В смисъл примерно да спра посоляването на яденетата...а в млякото да слагам ли захар?
От днес мисля да започвам и ориз да хапвам...въпреки че не го понасям ама....в името на доброто тяло ще го понеса...
а иначе за първи път като писах бях помолил някой ако може да напише примерно тренировъчна програмата...която не включва ходенето на фитнес...ето я и нея :arrow:
1 ден - Гърди-трицепс
- загрявка
- лицеви опори 1Х10/с широко разтворени ръце/ 1Х10 тясно разположени ръце/ + 2Х 20 нормално разположени, на юмруци и с вдигнати крака
- кофички 1Х10 после 1Х15 после 1 по 20 /пирамидално завишаване на повторенията, както забелязваш/
- лицеви опори на ШИРОКА УСПОРЕДКА/ако няма широка мое и на по тясна/ 3Х15-20-25 /може в пирамида, ако можеш, или с фиксирани повторения, в зависимост колко си як
- лицеви опори с вдигнати крака и с тясно разположени длани/да товари трицепса/ 2Х 15
- кофички с такъв хват, че да ти товари трицепса и на по тясна успоредка и колкото се може по-прибрани лакти към тялото 2Х10/15
2 ден почивка/яко ядене
3 ден - гръб-бицепс
- загрявка
- набиране на успоредка с крака качени горе на лостовете/леко висиш с главата надоло и се придърпваш. 3Х10/15/20 - пак пирамида
- набирания на лост/с 2ен-хурок хват/ 4Х 10/или там колкото можеш/
- набирания на лост / със СКЛЮЧЕНИ РЪЦЕ -една към друга/ 3Х15
- +ако можеш - коремно възлизане 1 серия
4 ден почивка
5 ден почивка
6 ден -КРАКА /в случай, че не ги тренираш в ежедневието си с друс спорт или нещо такова. Може да правиш серии, клякания и спринтове/
7 ден почивка
Как мислите дали тази програма ще ми бъде добре след като искам да стана по масивен или незнам как да го нарека... :?:
Още веднъж благодаря за поста! :D
Колкото и просто да звучи трябва да ядеш да тренираш и да се възстановяваш.
2-2.5 гр белтъчини на кг планирано тегло(сега си 55 искаш примерно 60), но ако смяташ за 100 няма да станеш 100 толкова бързо.
Въглехидрати 4-5-6 и понякога повече пак за планирано тегло.
Мазнини - трябва да са полезни такива: рибено масло, риба зехтин, ядки.
Задължителни са и мултивитамините и няколко литра вода.
Сметни си калории 35*маса + 20-30%.
Ядене поне 5 пъти. Задължителна закуска, нали като спиш 8-10 часа и тялото се изяжда, трябва да заредиш.
Тренирай здраво, с лицеви опори и набиране малко ще порастнеш, докато не почнеш да правиш над 15. Трябват щанги.
Ето qk_bik, не му вярват, но аз да, гледай как яде и тренира!
Последно. Ако не можеш да ядеш нормално такива ще са ти резултатите. Просто си трябват пари за ядене.
Не може с два пъти ядена на сандвичи да порастнеш.