домашен фитнес- нужда от помощ!

Прескочи до:

23.01.06
22:11

такааа,за да ви помогна малко ще споделя кои са ми проблемните зони :)
165см височина, 54кг
проблемът ми е във вътрешната част на бедрата,големите прасци /стегнати като цяло но не особено оформени/ иии...дупето хехе! Там има какво да се стегне.
Иначе ръцете са ми добре оформени и стегнати, там има нужда от поддръжка и малко повече мускулна маса, ей така за красота...
Като цяло смятам, че с хранителен режим ще оправя по-голямата част от проблемите си, а останалата ще се оправи с тренировка...
Сега не тренирам защото още събирам инфо и съм в сесия на всичкото отгоре но другата седмица се хващам сериозно.
А,първия път когато тренирах пренатоварих заверски прасците си-по-нагоре бях писала, че ги тренирам чрез повдигане на пръсти от наклонена плоскост-направих около 100 повторения на всеки крак и после едвам ходех :( това предполагам не е особено полезно?Приятелят ми твърди, че когато си изцеждаш мускулите до краен предел има повече ефект за стягането и оформянето им,това така ли е?

24.01.06
10:53

[quote author=“Lanfear”]Приятелят ми твърди, че когато си изцеждаш мускулите до краен предел има повече ефект за стягането и оформянето им,това така ли е?

Ти сама си си отговорила на по-горния ред :)
Аз имам максима, която прилагам винаги “Всичко прекалено е вредно”
Стягане и оформяне се получава с редовни тренировки, не “изнасилвания” и после да не можеш да мръднеш.

16.02.06
14:50

здравейте извинявам се първо ако прозвучи доса некомпетентно моето мнение но докато четях ме заболя главата и незнам докъде стигна спора но определено объркахте момичето искам да ви дам само един пример тренирам от доста време не мога да кажа че на теория съм спец но правя нещата така както ги чувствам ,например голяма съм фенка на нападите с дъмбели правя 3 серии по 40 повторения с по 10 кг дъмбели нямам по-тежки но дори и да имам не мисля че ще мога да изпълня упражнението качествено защото тогава ще се мъча сигурно да пазя просто равновесие отколкото да изпълнявам качествено упражнението дано ме разбирате какво искам да кажа пробвала съм и с лост  на гърба също с по -голяма тежест но тогава се концентрирам повече върху болката в гърба отколкото върху самото упражнение а по принцип целя изчистване . Аз съм за повече повторения с цел изчистване но немога да го обясня теоретично благодаря за вниманието

16.02.06
19:52

Milkona, всъщност главния ми проблем е, че не мога да преценя колко повторения да правя. Значи ако си видяла уреда, който си купих- на него има упражнения за крака. Днес например си сложих 5кг тежести и правих 3 серии по 20 повторения...не знам дали да намаля тежестите и да увелича повторенията или да оставя така? Така както днес си правих с тази тежест усетих напрежение...но не знам по какво точно се определя кое е най-добре
Приятелят ми предлага да намаля тежеста /например 2кг/ и да правя повторения до отказ...
На теб кое от двете ти се струва по-ефективно?

16.02.06
20:46

здравей аз лично бих те посъветвала ако си начинаеща да не се назорваш с голяма тежест а също и с повече повторения всичко трябва да става постепено когато усетиш че изпълняваш дадено упражнение с лекота тогава увеличаваш тежестта  но не толкова колкото повторенията  аз например моята тежест не съм я променяла от доста време но увеличавам повторенията защото както разбра съм за повече повторения специално когато целим изчистване упражненията ги правя докато почувствам болка ама не за умиране  това е моето лично мнение по въпроса така че с течение на времето сама ще усетиш нещата и тук и там като прочетеш ще придобиеш някаква представа не забравяй че всеки организъм е строго индивидуален и нещата стават и с нагласяне успех

B-

11.05.06
21:34

:wink: Здравейте, казвам се Боби, и съм жена на 43 години, ходя на фитнес редовно от 3 години - 3 пъти седмично,напълнях от хормонални хапчета, когато влязох за първи път във фитнес залата бях страшно объркана и притеснена, първо от възраста, второ от кг. Но в залата имаше инструкторка, много симпатична, млада да кажа напрово ми беше дъщеря,  обясних и проблема си и тя ми помогна много, до момента съм сменила 4 програми изготвени от нея , както и хранителна програма, и се чувствам страхотно, от 86 кг  в момента съм 63.5 но имам да свалям още, защото съм висока 158 см и проблема е в долната част на тялото. Моят съвет е влез в зала и поговори с инструктора, има добри има и лоши инструктори зависи кои колко си обича работата. Ако искаш мога да ти изпратя и моята програма, имам за начинаещ, средно напреднал, и напреднал. Но при мен всичко е съобразено с години, килограми и здравословни проблеми.

Желаяти  успех!!!

17.03.11
21:25

ami gledai sega ot dosta vreme si treniram bes da jodia na po fitnesi. japvam kakvoto mi se iade zadalzitelno v meniuto mi na den ima ot 300 do 500gr. meso jliaba e v minimalni koli4estva. trnirovkite sa mi dva poredni dni btreniram tretia po4ivam zashtotona muskula sa nuzni 724asa po4ivka ot prednoto natovarvane ili zashtoto po4ivkata pravi shampiona. trenirovkite sa mi slednite. 1-vi den zagriavka ot 5 do 10 min kraka race 25 kliaka neposredstveno 25 licevi i vednaga 25 koremni presi ot 3 do 4 min po4ivka mezdu seriite a te sa do 4.5.6 serii. tova sa kakto gi nari4am as super serii. Vtori de treniram biceps dampeli po 20 kg 15 povtorenia na raka i neposredstveno sled tova tricepsa sas sashtite dampeli po4ivka ot 3 do 4 min. i taka do 4,5,6 serii zadalzitelno na vseki 5 meseca 6-tia po4ivam. ami tova e shte se radvam ako niakoi ima nesto da dobavi ili da me posavetva sashto taka i da ti dopadne moia metod i da stanesh kakto se kazva iaka macka uspej.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1