16.02.06
19:15
значи проблема ми е следния примерно почвам да тренирам гъеди от лег и последните повторения усещам как дясното ми рамо буквално отказва.... а и след вчерашната ми тренировка на гърди днес рамената става ме боли ужасно.. а и като правя пулловер също изпитвам малка болка и неприятно усещане на рамото... моите съмнения са че като бях малак 2-3 годишен сам си вадил рамото, но преди да започна да тренирам по сериозно не сам имал проблем с рамото. Та ако някои ми даде съвет ще му бъда благодарен.
Според мен не изпълняваш лег-а правилно, т.е. проблема ти е във хвата. Гледай да не е много широк, понеже така се натоварва рамото. Също така не тренирай гърди и рамо в два последователни дни, независимо коя МГ е първа. Предното рамо по принцип се натоварва като тренираш за гърди, а това трябва да го избегнеш.
По-здрави!!! 8)
до някаде си прав, но защо само дясното? с лявото не чувствам никаква болка и умора.
Е по-добре само едното нали :wink:
Сериозно: явно дясното рамо ти е по-слабо от лявото, както и единия ти бецепс е по-голям от другия (това е примерно)...
мда и аз залагам на техниката на изпълнение , друг вариант е не достатъчно заграяване
дамм благодаря ви са съветите вече ще загрявам повече и ще гледам захвата да не е много широк. :)
16.02.06
20:36
Може и 1 седмица почивка да му дадеш, за да се възстанови в по-голяма степен.
Аз мисля, че няма да ти мине като стесниш хвата, ако и следващия път те боли, отиди да те види ревматолог. Причините може да са всякакви, няма смисъл да предполагаш.
явно съм го претоварил малко защото днес не чувствам никаква болка.. ако следващите 1-2 пъти след тренировка ме боли пак ще послушам Neo
абе аз спортувам тенис от доста одавна и съм разтягал рамменен мускул мн кофти беше 1-2 години ме боля и го мазах при тва и къде ли го не водих нищо мн зле беше и ми прецака тениса тотално. ма тва не е по темата та после аз влязах в залата и бавно бавно проблема изчезна. така че като ти е проблем рамото тренирай го по сериозно и сигурно като порасне ше се оправи и твоя проблем....../