07.01.17
13:51
Внушавам ли си?!?!
При периодичното гладуване, ако в интервала на въздържане от храна пия чай с лимон, получавам прилив на енергия и подтиснат глад!!! При прием само на чай без лимон, огладнявам към -14-15-16ч., а при чая с лимон и вечерта не съм много гладен...
Тялото може да реагира и на минимални количества въглехидрати. Бях чел проучвания за влиянието на жабуркане и изплюване на леко подсладена вода върху секрецията на инсулин. Нищо чудно и лимонът да предизвиква някаква хормонална реакция, макар че лично аз не знам каква. А плацебо ефектът също не е за подценяване. :)
Май не ти отговорих много конкретно, но знанията ми се простират само до тук. :)
казано от Boby_ на 07.01.17, 15:30:
Бях чел проучвания за влиянието на жабуркане и изплюване на леко подсладена вода върху секрецията на инсулин.
А аз бях чела че дори миризмата и мисълта за храна предизвикват такава секреция...после нищо чудно че хората не могат да отслабват. ;)
Какъв е чаят, който пиеш?
07.01.17
15:38
Пробвай още:
1. вода с лимон
2. само лимон
3. само вода
казано от Margi на 07.01.17, 15:34:
Какъв е чаят, който пиеш?
Чайовете са всякакви -зелени, черни, мента, салвия, риган, ж.кантарион..., но в случая вида няма значение, защото аз ги пия винаги/не обичам да пия “гола” вода/, а ефекта - липса на глад и повишена енергия е само в комбинация с лимон!
казано от Carbohydrate на 07.01.17, 15:38:
Пробвай още:
1. вода с лимон
2. само лимон
3. само вода
Да, ще пробвам.
Чудех се , дали лимона не се намесва в Цикъла на Кребс. Дали въобще е възможно лимонена киселина, приета през стомаха да се намеси в цикъла, като го ускори!?!?