Отслабване и въглехидрати

08.01.17
10:42

Здравейте,

Аз съм момиче на 21г, 169см, 56-57 кг. Последните месеци отслабнах с НВД, но не съм доволна от постигнатото. Имам още доста подкожни мазнини в областта на корема, които искам да изчистя. Прочетох доста статии в този, както и в други сайтове и си съставих режим, за който искам мнение. Изчислих си калориите за поддържане - 2100, които ми се струват адски много. Реших да пробвам с 1700 като 45% от тях са въглехидрати, 35% протеин и 20% мазнини. Тренирам 4 пъти седмично (силова тренировка и 15 мин кардио) във фитнес зала, понякога 1 път в седмицата (почивния ми ден) правя само кардио - 30 мин. Въпросът ми е мога ли да изчистя мазнините, ако все пак консумирам въглехидрати и те са в това съотношение, защото прочетох много противоречиви мнения?

08.01.17
11:15

Здравей! Аз лично съм чистила и с прилично количество въглехидрати в менюто си. Стига да си в дефицит няма да е проблем.

Carbohydrate

08.01.17
11:23

Има разлика между чистене и просто намаляване на подкожни мазнини. В първия случай, нарича се чистете, защото началното ниво на мазнините са под 20-18% приблизително и там трябва да се цепи калорията, как то се вика - използва се от състезатели. Въглените са минимално количество. Всичко друго не свързано с това е отслабване и режимите са най-разнообразни. Важното е не само храненето, но и тренировките...общо се нарича “режим”.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.01.17 11:24.

08.01.17
11:50

казано от June101 на 08.01.17, 11:15:

Здравей! Аз лично съм чистила и с прилично количество въглехидрати в менюто си. Стига да си в дефицит няма да е проблем.

Ами за сега съм изчислила 190 гр въглехидрати. Ще се старая да са дори и по-малко. Особено внимание ще обърна на дефицита.

08.01.17
11:52

казано от Carbohydrate на 08.01.17, 11:23:

Има разлика между чистене и просто намаляване на подкожни мазнини. В първия случай, нарича се чистете, защото началното ниво на мазнините са под 20-18% приблизително и там трябва да се цепи калорията, как то се вика - използва се от състезатели. Въглените са минимално количество. Всичко друго не свързано с това е отслабване и режимите са най-разнообразни. Важното е не само храненето, но и тренировките...общо се нарича “режим”.

Малко се обърках с това чистене и намаляване на подкожните мазнини :D Искам да си сваля коремчето, към която и графа да спада това :D

08.01.17
12:14

Увеличи интензитета на тренировките и яж същата храна, която си пресметнала. В противен случай когато не ядеш съвсем въглехидрати- ставаш като шпага жилава и суха и приличаш на онко-болен, но си с преса о йе! :D

Само от корем не можеш да свалиш подкожна мастна тъкан. Навсякъде се топят по малко. Търпение му е майката. А и лятото се чисти по-лесно, бъди упорита и ще станат работите.

Мнението беше редактирано от introducer на 08.01.17 12:15.

08.01.17
13:58

казано от introducer на 08.01.17, 12:14:

Увеличи интензитета на тренировките и яж същата храна, която си пресметнала. В противен случай когато не ядеш съвсем въглехидрати- ставаш като шпага жилава и суха и приличаш на онко-болен, но си с преса о йе! :D

Само от корем не можеш да свалиш подкожна мастна тъкан. Навсякъде се топят по малко. Търпение му е майката. А и лятото се чисти по-лесно, бъди упорита и ще станат работите.

Това с неяденето на въглехидрати съм го изпобвала и коментарите на приятели бяха същите ” изглеждаш болна” :D :D Охх знам, че бавно стават нещато, но поне да станат. Сигурно звучи смешно, но какво значи да увелича интензитета. Повече кардио, повече повторения или с повече тежести на силовите?

08.01.17
15:07

казано от Fit Girl на 08.01.17, 13:58:

Това с неяденето на въглехидрати съм го изпобвала и коментарите на приятели бяха същите ” изглеждаш болна” :D :D Охх знам, че бавно стават нещато, но поне да станат. Сигурно звучи смешно, но какво значи да увелича интензитета. Повече кардио, повече повторения или с повече тежести на силовите?

Аз лично бих ти препоръчала интервално кардио. Хем пести време,хем резултатите са хубави. На пролет много обичам да правя спринтове. Много бързо усещам резултат от тях. :)

08.01.17
15:28

казано от June101 на 08.01.17, 15:07:

казано от Fit Girl на 08.01.17, 13:58:

Аз лично бих ти препоръчала интервално кардио. Хем пести време,хем резултатите са хубави. На пролет много обичам да правя спринтове. Много бързо усещам резултат от тях. :)

Добра идея, като се пооправи времето ще тичам отново на стадиона. До тогава кардиото в залата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1