Бокс

04.06.11
00:25

Здр. на 18 съм 197 ст 99 кг . От 4 години се занимавам с фитнес , сега мисля да разнообразя малко . Имам голям мерак на бокса от малък ме влече но все не ми остава врема .  Надявам се да има компетентни хора , който да изкажат мнение относно ръста ми , дали няма да е проблем в този спорт .

АН

04.06.11
00:29

Абсолютно никакво значение няма ръста.
Успех!

04.06.11
02:23

Ръста няма да има проблем, дори ще е в твой плюс, но аз смятам, че имаш друг проблем... и той е следния, че ако искаш да се занимаваш професионално с бокс, ще трябва да си в тежка категория 97кг си... и там боксьорите са изключително здраво ниво. Един съвет, ако искаш да се занимаваш професионално, гледай да отслабнеш до 70-75 поне..
Успех

04.06.11
08:49

казано от Borko на 04.06.11, 02:23:

Ръста няма да има проблем, дори ще е в твой плюс, но аз смятам, че имаш друг проблем... и той е следния, че ако искаш да се занимаваш професионално с бокс, ще трябва да си в тежка категория 97кг си... и там боксьорите са изключително здраво ниво. Един съвет, ако искаш да се занимаваш професионално, гледай да отслабнеш до 70-75 поне..
Успех

Ако малко се замислиш...., как според теб ще изглежда два метра човек на 70кг.?

04.06.11
09:40

казано от Valdis на 04.06.11, 08:49:

Успех

Казвам, че ако иска да се занимава професионално с бокс, с тези 97 кг ще е в тежка категория.Поне да смъкне до 85 ( да влезе в категорията до 85). А пък ако иска просто да се занимава, за забавление както се казва ( да знае основни техники, да може да се защити на улицата при уличен бой и т.н) нищо не му пречи да си остане и толкоз кг.
Поздрави

04.06.11
09:52

Малко му е рано за професионален бокс тои още не е почнал ти направо във UFC го прати :D :D

Че ако ще ходи да се бие само по дискотеките... какъв е смисъла... много такива знам дето са големите боксЕрчета по улиците на състезание не са ходили защото знаят, че ще ги разнасят из ринга като парцали... ако ще се занимаваш с бокс си влез в тежка категория... не виждам каква е разликата в нивото между тежките и останали ( освен може би в пораженията ама трай бабо за хубост ) на всяко ниво си има класни състезатели дори и тук в България...това да сваляш килограми значи да се страхуваш още преди да си излязъл на рунда само и само да не те бият повече... ам ако мислисш, че в категория до 85кг са неможещи като мене се лъжеш и там няма да ти прощават защото си сладък.

04.06.11
10:13

казано от Borko на 04.06.11, 09:40:

казано от Valdis на 04.06.11, 08:49:

Успех

Казвам, че ако иска да се занимава професионално с бокс, с тези 97 кг ще е в тежка категория.Поне да смъкне до 85 ( да влезе в категорията до 85). А пък ако иска просто да се занимава, за забавление както се казва ( да знае основни техники, да може да се защити на улицата при уличен бой и т.н) нищо не му пречи да си остане и толкоз кг.
Поздрави

На коя категория казваш до 85? В професионалния бокс (за който споменаваш) категориите са в либри - без лимит (супертежка), до 200 либри (това са ти около 90 kg), после идва 175 либри (около 80 килограма). Няма категория до 85.

В аматьорския бокс категориите са различни - ... до 75, до 81, до 91, без лимит. Пак няма до 85.

За да станеш професионалист пътищата са горе-долу следните:

1. Много добра аматьорска кариера. Медали и титли от големи състезания. Олимпиада.
2. Взимат те за спаринг-партньор на някоя звезда и ти дават шанс да станеш боксьор средно ниво.
2а - ако си африканец ти трябва само физика и носене на бой
2б - ако си европеец - виж 1
3. Почти никакъв background. Тогава си ставаш “journey man” - мачове за пари. А при загуба парите не са много.

Borko, ако започне да тенира бокс на 18, на колко ще стане професионалист? 40 може би?
Като сте далеч от бокса, поне не давайте грешна информация!

04.06.11
11:33

Aз пък никъде не видях,че момчето иска да се занимава професионално.Къде го пратихте вие-категории,Олимпиади и улични битки.Доколкото прочетох иска разнообразие.Иване,ръста,килограмите или годините не са проблем и нямат никакво значение,щом имаш желание.Така,че давай смело записвай се и приятни тренировки и успех.

04.06.11
12:19

Само да кажа на автора че ако почне бокс да очаква стабилно горене на мазнини и мускул- яко отслабване.

04.06.11
19:10

С правилна суплементация загубата на мускул доста ще се редуцира. Ще я има де, но ще е на много по-слабо равнище.

04.06.11
19:45

Не съм сигурен... но пък всичко си е индивидуално.

12.01.17
08:08

По-добре за него е да не сваля килограми защото губи част от баланса,а и без това за професионалния ринг трябва да се подготвя доста,но само трябва да държи лактите събрани така че да предпазва далака и черния дроб. Успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1