23.01.17
16:49
Здравейте,тренирам от близо 7 години (не постоянно,но не съм имал и някакви сериозни прекъсвания) и манията ми е да качвам маса,не държа да съм релефен,просто искам да съм голям и масивен.Не съм взимал никаква химия,само хранителни добавки и то основно протеин и аминокиселини.Повечето го дължа на храната,защото винаги ям по час.От около 2 години гледам да ям по 100 - 120 грама въглехидрати на хранене,протеина не го броя,но на ден около 180 грама приемам по груби сметки.Събират ми се 5 хранения(като 5-тото е 2 кисели млека преди лягане) на ден,в тренировъчните дни 6(заради следтренировъчното).
Сега да премина и на проблема - от няколко дни имам някакви проблеми със стомаха(вероятно раздразнена лигавица и доста въздух в корема) и ми казаха да ям по малко и на често.Та въпросът ми е следният:вместо 4 основния хранения с по 100 - 120 грама въглехидрати на ядене,мога ли да ги направя на 6 хранения с по 60 грама въглехидрати на ядене без да сваля кила от тази смяна на режима?Ще се усвоява ли по същия начин храната или по-скоро ще ми се забърза метаболизма повече и ще сваля кила?
Благодаря ви предварително за отговорите.
п.с. 128 килограма съм и се нуждая от повечко храна принципно,но усещам по някой път как тези 100 - 120 грама въглехидрати на хранене ми идват в повече и отдавна мислех да ги разредя храненията като пак крайният прием на въглехидрати за деня да е същият.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.01.17 17:16.
24.01.17
21:39
Според мен трябва да разбереш от какво естество са проблемите със стомаха и да работиш по възстановяването на нормалната му функция, защото това има значение върху много неща, едно от които е именно усвояването на храната.
Утре отивам на рентген с бариева каша,защото не може да се установи какъв е проблемът от ехограф и т.н.В началото ми беше подуване на стомаха и липса на апетит.Сега остана само липсата на апетит.От 2 седмици не съм ял като хората и това ме побърква направо,мисля,че всеки трениращ знае какво е да ядеш по час определено количество храна и изведнъж от нищото някакви гадни проблеми и едвам ям - количеството храна,което ям принципно за едно или две хранения,сега ми е за цял ден.Ужасно е.