16.07.04
00:18
interisuva me za qdkite.za6to gi davat za dieta kato sa pulni s maznini i buglixidrati,naistina imat i mn beltuci no drugoto ne e za prenibregvane.kato se izpolzvat za dieta,moje li da se priemat kogato si na nisko vuglixidraten priem ?
Фъстъци 2,8 26,5 46,6 19 620
Краве масло 17 0 81,6 0 764
Маргарин 19,7 0 79,4 0 748
Маслини 74,8 1,4 13,9 2,9 147
Захар 0,1 0 0 99,9 410
Мед 21 0,4 0 78,3 323
boda beltuci maznini buglixidrati kalorii
su6to taka zeleto nqkoi priemal li go e kogat e na takava dieta ?
Зеле 92,4 8,2 0,2 4,6 26
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:46.
Не са пълни с въглехидрати, а от мазнини няма да се замазниш.
Фъстъците доколкото знам не са много полезни, но лешници, бадеми, орехи са все добра храна за НВД.
Хмм в моята таблица фъстъците имат 23гр протеин, 14гр въглехидрати и 42гр мазнини в 100гр. Ако сметнеш калориите при теб май не излизат като хората...
mi kak nqma da zamaznee6.nali tva sa si 42 grama maznini.nali i mazno trqbva da ne se qde…poprincip 1 * 60 kg = 60 gr maznini tva zna4i da ne qm ni6to drugo ako izqm edin fastuci.
neka i nqkoi drug si kaje mnenieto
Аз също се интересувам от тази тема защото поне два пъти през деня си хапвам някакви ядки - в повечето случаи фъстъци. Е, не повече от 10 - 15 грама, но е хубаво да се знае как се отразяват те при положение, че се ограничаваш от много други неща в храненето. Така че ако някой знае повече по въпроса, нека каже.
Благодаря предварително! :D :D
16.07.04
10:09
#4
Съществуват няколко вида липиди
Прости липиди - мазнини. Те са изградени от хидрофилна богата на функционални групи “глава” и въглеродна “опашка” с хидрофобен (избягващ водата) характер. Поради тази си структура те са “митническите бариери” в клетъчните стени. Мазнините се образуват при взаимодействието между алкохола глицерол с три мастни киселини. Дължината на мастните киселини (опашките) и връзките между тях са различни и определят aгрегатното състояние на мазнините. Тези с по-дълги и сложно свързани опашки са наситени а тези с къси и простосвързани (1 или 2 връзки) опашки са “поли-ненаситени”. Наситените мазнини са в твърдо състоние и се срещат главно в животните.
Полиненаситените се срещат в семената на плодовете, стъблата и цветовете на растенията, са в течно състояние (олио, зехтин - пример за извлечени растителни мазнини). Агрегатно състояние на мазнините определя степента и качеството им на разграждане до глицерол в стомашно-чревния тракт и съответно тяхното извличане и усвояване от тялото. Сложните мазнини (наситените, животинските - мас, масло, лой, сланина и др.) имат висока температура на топене (повече от 36,6 - температурата на тялото) затормозяват храносмилането, като прекомерно задържат резорбирането на храната. Колкото по-твърда е една мазнина, толкова по-трудно се топи тя, а неразграденита мазнина се полепва по стените на храносмилателната система и пречи на усвояването на другите полезни вещества. Наситените мазнини са по-калорични (с по-висока енергийна стойност) от полиненаситените, ето защо на тялото му е много изгодно да натрупва мастни депа при техният прием.
Мазнините не стават на мазнини.
Флуфил мерси за ценната информация :)
Яжте ядки, но все пак в разумни количества количества.
Инсулина не се влияе от мазнините.
Флуфил, понеже имаш явно достъп до много инфо виж с подробност как може мазнината приета да се превърне в подкожна. Ще ми е интересно как става това.
Мерси предварително :)
16.07.04
10:57
#6
http://biochemistry.vov.ru/nagl_bio/
Флуфил, благодаряти за точноста :Р
Нито се оправям добре с руския нито знам къде да го търся.
Заеби ;)
17.07.04
00:33
#9
МЕТАБОЛИЗМ-метаболизм липидов-таблици -не можеш ли да го разбереш?!?а опитал ли си се!?!заеби :wink: