Избор на халки

Здравейте спортуващи! От почти две години тренирам редовно само със собственото тегло (поне 5 дни в седмицата) и смятам, че прогресирам доста добре. Тренирам на лост и успоредка (за сега), но от известно време нещо ме подкарва да пробвам и на халки, но в моя град няма такова нещо. Наясно съм, че ще са далеч по-трудни от това, с което съм се сблъсквал досега, но точно заради това искам да пробвам. Та на въпроса. Разгледах в OLX и цените ме устройват 40-50лв. (не очаквам да са високо качество), но не знам кой точно модел да е и дали да са дървени или от abs plastic. Бих желал да чуя мнението Ви! Също така какво мислите за домашно направените от PVC тръби. Благодаря предварително за отделеното време!

Carbohydrate

31.01.17
22:19

Толщина - 30 мм. Внешний диаметр кольца - 240 мм, внутренний диаметр - 180 мм.
Гледай да съвпадат данните и да са дървени.
От полипропиленови компенсатори ф32 стават идеални халки

Преди време купих този модел. Продавачът беше коректен, а самите халки са доста добри като качество и ежедневно опитваме да ги счупим. Засега не ни се получава. :)

На мен също ми привлякоха окото, но до колкото знам хората предпочитат дървените. Предполагам, че дърветата са по-издръжливи и удобни. Ще имам мнението Ви предвид, както и това на Въглехидрата.

01.02.17
03:57

Дървени ако ще правиш различно от кофи,лицеви и набирания.
Въглехидрата ти е дал размерите, ако са по тънки ще е кофти за хвата и те ограничава при по - сложните неща.
Дървени !!

Забравих да спомена, че тренирам навън и в студ, и в жега, и при влажно време...  дървените няма ли да се износят по-бързо при такива атмосферни условия. Сега като се замисля май от ABS ще е по-разумният вариант.

01.02.17
07:17

Не, взимай дървени. Казвам ти го на базата на 5 годишен опит.

Carbohydrate

01.02.17
07:52

казано от Лъчезар Любомиров на 01.02.17, 07:13:

Забравих да спомена, че тренирам навън и в студ, и в жега, и при влажно време...  дървените няма ли да се износят по-бързо при такива атмосферни условия. Сега като се замисля май от ABS ще е по-разумният вариант.

Кото се пише “дървени”, това съвсем не значи, че са ги издялкали, както правят дървените лъжици...направени са от  многослоен шперплат, просто представа си нямаш, колко са здрави....а, и са лакирани :D

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 01.02.17 07:52.

01.02.17
09:10

Аз съм с дървени, не издялани, а от слепени слоеве.
От няколко години ги ползвам, правил съм набиране и кофи +50кг и не са мръднали :)

Ако ще са дървени, дано са добре лакирани и въобще добре направени, особено щом ще ги ползваш само навън.

Аз имам и дървени халки. За себе си не намирам осезаема разлика, но моят личен и споделен опит се простира основно до кофи и набирания в различни посоки. Вероятно при по-сложни движения ще имаш значително по-хубав захват с тях.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 01.02.17 14:31.

Carbohydrate

01.02.17
14:47

това са моите, “дървени”

В крайна сметка си направих “домашни” халки. Повече от доволен съм от резултата. Всичко ми излезе към 20 лв. Окачих ги и както предполагах, всичко е доста по-трудно на халки. Нямам търпение пак да тренирам на тях. Благодаря на отзовалите се към моя въпрос. Тренирайте и останете със здраве!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1