20.02.06
12:25
Честа практика ли са при вас сваряването на яйца, отделянето на белтъка и изяждането му? (уф като олигофрен го казах)
Често ли ядете така белтъци и по колко?
[quote author=“manson”]Честа практика ли са при вас сваряването на яйца, отделянето на белтъка и изяждането му? (уф като олигофрен го казах)
Често ли ядете така белтъци и по колко?
Само по време на диета (т.е. два пъти в моят живот :D ), до 20 белтъка на ден.
Почти всеки ден хапвам по 12-на белтъка :)Е,не на веднъж разбира се,въпреки,че много ги обичам !На хранене по 3-4 белтъка с другата храна ,а ако ям само белтъци(след тренировка например ) по 6-7 :)
Една от любимите ми храни са !Когато съм на диета пък, всички кокошки бачкат за мен ;) :twisted:
Задължително, гледам винаги единият ми протеинов прием за деня да е от яйчен белтък (тук-таме и някой жълтък се промъква :wink: )
Ами аз яйцата си ги ям по принцип в съотношение: белтък/жълтък=2/1, т.е. на половината от яйцата им изхвърлям жълтъка (мисля че това е най-универсално разпространеното). А иначе на 1 ядене хапвам: 4 яйца (2/1), 100-150 гр. сирене, 100-150 гр. месно (салам, пуешки гърди и т.н.) и 1 филия пълнозърнест.
20.02.06
12:40
А .. и още нещо - жълтъците какво ги правите?
И колко ориентировъчно протеин има в белтъка от яйцето(но не на 100 грама), от един яйчен белтък колко протеин получаваме горе-долу?
[quote author=“manson”]А .. и още нещо - жълтъците какво ги правите?
И колко ориентировъчно протеин има в белтъка от яйцето(но не на 100 грама), от един яйчен белтък колко протеин получаваме горе-долу?
По статистика (за 1 бр.):
1 я.б.:Б=3,5; В=0,34; М=0
1 я.ж.:Б=2,6; В=0,28; М=4,94
Въпреки, че всичко това е малко относително понеже е за бройка, а всяко яйце има различен грамаж...
Тея стойности са ориентировъчни за около 30-40 гр яйце.
P.S. А относно жълтъците...семейството ги опустушава, те нали не са на диета :wink:
[quote author=“manson”]А .. и още нещо - жълтъците какво ги правите?
В едно нормално голямо яйце, не от малкит (М), е около 3гр. протейн в белтъка и около 4 грама претейн в жълтъка, общо 7гр. Лошото е че всичките мазнини са в жълтъка и те са предимно наситени (холестерол и т.н.). Когато съм на диета ям само по два жълтъка на ден, другите ги изхвърлям. Когато не съм, никога нищо не изхвърлям :lol: , ял си по 10-на яйца на ден, но не го препоръчвам.
[quote author=“M16”][quote author=“manson”]А .. и още нещо - жълтъците какво ги правите?
По статистика (за 1 бр.):
1 я.б.:Б=3,5; В=0,34; М=0
1 я.ж.:Б=2,6; В=0,28; М=4,94
Въпреки, че всичко това е малко относително понеже е за бройка, а всяко яйце има различен грамаж...
Тея стойности са ориентировъчни за около 30-40 гр яйце.
P.S. А относно жълтъците...семейството ги опустушава, те нали не са на диета :wink:
Аз пък бях чел, че жълтъка има по-вече белтъчини от белтъка :roll: .
А иначе при мен жълтъците ги унищожава Ред на аватара ( дано някое дружество за защита на животните не го прочете това и да ме съди , че му повишавам холестерола .... :lol: )
В един белтък има 3-4 грама протеин.
От сварени жълтъци стават много хубави салатки :)Например-жълтъци,извара ,сметана и кисели краставички е чудно мезенце за бяло вино;)Варианти има безброй ,експериментирай :)
Ако са сурови жълтъците пак влизат в употреба -от козметични маски до направа на сосове,но аз не ги обичам и смело раздавам материал на съседките си :)По едно време ги давах на кучето,то кажи-речи е на културистичен режим на хранене покрай мен ;),но вече отказва да ги яде :roll:
20.02.06
15:21
Хаххахахах Те ваш’те кучето големи зверове ще са...
Значи така общо казано едно 8 яйца на ден е плюс за хран. режим.
4 белтъка и 1 жътък на едно ядене
после още 4 белтъка и 1 жълтък на друго ядене ...
Просто излязох от застой и много взех да раста, та като ще се качва да е както трябва. Отивам да пазарувам :wink:
Аз си ги ям цели.Като стана дума за животни,мойта котка й дадох да ми пробеа от протеина и си го пие без проблем.
бтв.За първи път усетих земетресение вкъщи(на първия етаж съм)Не е истина как се разтресе.Дано не се повтори,че ужас.Нали уж нямаше такива работи в хасковска област.
и аз се стремя да ям по 4-6 яица на ден ..... но ми е гадно да хвърлям желтъците :( .....
Едва ли има някой да не яде най чистия протеин от храните
Аз ям 1 жълтък на 4 белтъка
аз съм ял до 130 белтъка за ден! :P
Това беше когато се готвех за първия “Оптимум фигура”
тогава си ги правих на кексчета и така ги ядох. Жълтъците отиват за котките и много се радвам че натрофих с холестерол една котка, дето ми опика Найковете през миналата пролет. :twisted:
Иначе в момента ям до около 12-15 дневно, идеален източник на протеин са!
Напоследък взех да ям по 2-3 жълтъка на 5 яйца НИщо че имат много мазнини все пак там се съдържат половината белтъчини в яйцето А пък мазнините ги изразходвам на тренировка
Интересно как ги израдходваш (мазнините) за тренировка... :wink:
22.02.06
15:44
След като казаха че в BG има от опасния щам на причия грип,никви яица и пиле продукти не хапвам.Като се пооспокоят нещата тогава.
22.02.06
15:48
Това месо дето се продава е замразено и е поне на половин година .. няма какво да се плашиш. Птичи грип няма :D
22.02.06
15:56
Хубаво е да се хапва и жълтък заедно с белтъка. Белтъците са с небалансиран аминокиселинен състав и добавянето на жълтък запазва високата биологична стойност на протеина. На яйцата е най-висока(биологичната стойност на протеина) от всичките продукти богати на белтъчини. ;)
едит:
аз ям по 4 цели яйца през ден горе долу....нищо не изхвърлям :)
ям 15-20 белтъка дневно с 1-2 жълтъка! Иначе Питоне не ти вярвам за 130 белтъка
Ако вместо по 5 яйца на ден ям по 30(белтъците де)... като си имам хран. режим и само увеличавам броя на белтъците за 1 седмица Ще има ли ефект за толкова малко време?
[quote author=”Питона”]аз съм ял до 130 белтъка за ден! :P
Това беше когато се готвех за първия “Оптимум фигура”
тогава си ги правих на кексчета и така ги ядох. Жълтъците отиват за котките и много се радвам че натрофих с холестерол една котка, дето ми опика Найковете през миналата пролет. :twisted:
Иначе в момента ям до около 12-15 дневно, идеален източник на протеин са!
Еееееее тука пак някой се оля :lol: един белтък е минимум 35гр. х 130= 4,55кг :lol: